09 maj 2015

Folkmöte på Bornholm i juni med Geert Wilders

Den nederländske politikern Geert Wilders talade nyligen i Dallas, då två islamiska terrorister börja skjuta med maskingevär. Om inte en rådig polis hade fått träff på dem med ett par välriktade skott hade det kunnat sluta med en massaker.

Folkemødet är den danska motsvarigheten till den svenska Almedalsveckan på Gotland. Nu hänger det på PET, den danska säkerhetstjänsten, om idyllen på ferieön får vara ostörd när Wilders ska tala där. En dansk åttondeklass skriver till Tryckfrihetssällskapet att deras lärare inte törs låta dem resa till Bornholm för att uppleva folkmötet, och får svaret:

"Hvis jeres lærer er bange, så sig til ham, at politiet passer på os allesammen og at Bornholm er en stor ø, og at der er masser af fantastiske udflugtsmål I kan besøge i den time fra 13 til 14 lørdag eftermiddag, hvor Trykkefrihedsselskabet holder møde med Geert Wilders. I kan f.eks. tage til Hjorts Røgeri i Årsdale og spise verdens bedste røgede sild, eller I kan tage en tur i Jobo-land lige uden for Svaneke - og så komme tilbage til Folkemødet bagefter.

I øvrigt må I hilse jeres lærer mange gange og sige, at vi meget gerne vil komme og holde foredrag for hele lærerværelset om ytringsfrihedens betydning som bærende forudsætning for demokratiet."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.