02 juni 2015

Och det kallar man säkerhetssystem


En ny rapport från Department of Homeland Security (DHS) visar att Transportation Security Agency (TSA) misslyckades till 95 procent när det gäller att hitta vapen och sprängämnen. Testerna utfördes hemligt på ett dussintals flygplatser över hela USA.
I ett test stoppades en hemlig agent när han aktiverade larmet, men TSA-agenten misslyckades med att upptäcka en falsk sprängladdning som var tejpade på agentens rygg.

 Trots att man spenderat $ 540 miljoner på undersökningsutrustning för incheckat bagage och ytterligare $11miljoner för utbildning efter en tidigare granskning under 2009,  rapporterar DHS att TSA fortfarande är ineffektivt.
Det är uppenbart att man inte fixar trasiga saker bara genom att slösa pengar på dem …. konstig.

“Efter att ha fått kännedom från Office of Inspector General-rapporten, om vad som var fel första gången,  beordrade sekreterare Johnson omedelbart TSA att genomföra en rad åtgärder, av vilka flera nu är på plats, för att ta itu med de problem som påpekats” sade  DHS i ett skriftligt uttalande till ABC News.
Med andra ord, "vi kommer att få till det så småningom."

En DHS- talesman uppgav att det finns inget att oroa sig för, trots rapporten.

"Idag är alla flygresenärer föremål för ett robust säkerhetssystem som använder flera lager av skydd, både synligt och osynligt ... Tillsammans ger dessa lager ökad säkerhet och skapar ett mycket starkare och skyddat transportsystem för den resande allmänheten."

TSA: Släpper bomber genom säkerhetskontrollen 95 procent av tiden, hela tiden. 

Lyssna till videon här, den är bra.

2 Kommentarer:

elina sa...

Men på Arlanda var det nästan kalabalik på grund av en pennkniv. Vi hade passerat tullen både i Florens och Bryssel med en liten kniv ca 2 cm egg modell souvenir, men på Arlanda höll de att inte släppa oss genom alls, fast de tog kniven. Vem som helst hade kunnat passera med en bomb när hela säkerhetskontrollen höll i gång att riva i våra väskor, läxa upp oss och folk passerade förbi utan koll.

Berit sa...

Jag gillar att virka och hade nystan och virknål med i handbagaget, blev stoppad och jag vägrade lämna ifrån mig nålen. Mitt “försvar” var att: “Har ni så dålig säkerhet ombord att ni tror att jag kan ta över planet med en virknål, vill jag inte resa med er och ingen annan bör göra det heller.”
Jag fick behålla min virknål!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.