30 juli 2015

Ingen olympiad i Boston?


Boston borgmästare Martin J. Walsh, som tidigare hade stött idén om att staden skulle stå som värd för OS, 2024, har nu ändrat åsikt, eftersom han är oroad över att staden blir tvingad att stå för extra kostnader.

"Detta är ett åtagande som jag inte kan göra utan försäkringar om att Boston och dess invånare kommer att skyddas. Vi har mött varje efterfrågan och varje utmaning, men jag kan inte sätta skattebetalarna i riskzonen. Om det krävs att jag skriver under en garanti i dag är Boston inte längre villig att åta sig de olympiska spelen för 2024"

När länder och platser konkurrerar om att de vill ha Olympiska spel, tenderar de att framhålla att det är ekonomiskt fördelaktigt. Händelsen presenteras som en välsignelse för företag och för staden som helhet - en tvåveckors explosion av turism och värdefull TV-tid - samt en sporre för välbehövliga investeringar i infrastruktur. Men är det sant? Få länder och platser har vunnit på att organisera de olympiska spelen.
I stället kan man se den destruktiva inverkan det haft på åtminstone sju städer, Seoul, Barcelona, Atlanta, Sydney, Peking och London. Och se på Aten i dag!

Olympiska spel inbjuder till enorma möjligheter för “svågerpolitik”. Kul att se att borgmästaren i Boston dra ur pluggen innan man lägger ytterligare miljontals dollar till Bostons redan enorma skuld.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.