15 september 2015

Allt Bin Laden hoppades på


Han skrattar nog i sin grav - men 14 år är den tid det tog att åstadkomma vad bin Laden
varken hade resurser eller möjlighet att göra.

14 år :
 - av krig, interventioner, mord, tortyr, kidnappningar.
- för den amerikanska nationella säkerhetsstaten att växa till proportioner vi aldrig kunde tänka oss.
- för att sprida islamisk extremism till stora delar av Mellanöstern och Afrika.
- av astronomiska kostnader, bombkampanjer och en militär utrikespolitik med upprepade nederlag, besvikelser, och katastrofer.
-  av rädsla i Amerika, ändlösa larm och varningar och förutsägelser om terroristattacker.
- av säkerhetsklassificeringen av varje dokument i sikte, förföljelse av uppgiftslämnare och aktioner att hålla amerikanerna ovetande om vad deras regering gör.
- av militariseringen av polisen
- av utbyggnad av ett globalt övervakningssystem som kan hålla koll på alltifrån utländska ledare till stamhövdingar i öknen.
- att lansera afghanska krig, irakiska krig och krig i Libyen och Syrien.

Och nu dettaFjorton år senare - tack så mycket - Usama bin Laden.
Med ett litet antal anhängare samt $ 400,000- $ 500.000 och 19 självmordskandidater, de flesta av dem saudier, åstadkom du ett magiskt trick av världsklass. 
 I processen ändrade du allt,  eller åtminstone allt av betydelse, genom att sporra oss att göra vad du varken hade resurser eller möjligheter till.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Och ingen Amerikansk eller Europeisk ledning som "vågade" genomskåda förödelsen som komma skulle. Vi har inte sett slutet ännu, framför allt inte i Sverige med sina socialistiska kuppmakare.

Knute sa...

Ryssland föreslog för tre år sen att Syriens president, Bashar al-Assad skulle få en chans att avgå som en del av ett större fredsfördrag för Syrien.

Sen dess, 2012, vet vi att tiotusentals oskyldiga människor har dödats och miljoner måst fly i världens största flyktingkris sen andra världskriget. Men USA, GB och Frankrike var så övertygade om att den syriske diktatorn var på väg att falla att de ignorerade propån. Alldeles för förnäma för att ta i Putin och hans förhandlingar med tång.

Jamen då så, då vet vi vem som ska ta sig an alla utsatta, svältande och hemlösa syriska barn, kvinnor och män, utan att den skenheliga Merkel ska behöva bryta benen av sig igen.

http://soldatmamma.blogspot.se/2015/09/vilken-jakla-skrall.html

Anonym sa...

När Bush d.y avgick jan 2009 var USA:s anseende högt. Ingen statsman bråkade frivilligt med er. [Även om islamisterna förstås var i farten. Men inte gärna direkt mot USA.]
Men se'n kom muslimen O. till makten. Och nu är det som det är.

När konsulatet i Benghazi anfalls, 9/11 2012, säger O. och H. att det berodde på en 14-minuters video-film. Och se'n ber de om ursäkt för den här anti-islamismen i en annons (annons!) i Pakistan...
Fullt så enfaldiga är inte vanliga amerikaner.
/ SD

PS: Ambassadör Stevens hade strypts i Bengazi. Libyan Free Press sade att han 'sodomiserats' först. Men Obama var cool som vanligt: Han for till Cashman Center i Las Vegas och talade om Romney's skattesänkningar och andra viktiga ting.

Unknown sa...

911 var ett insidejob!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.