08 oktober 2015

Det börjar bli lite rörigt nu

  

Var det en migrant på flykt från Boko Haram som hängde upp plakatet? Eller en godhjärtad svenska med siktet inställt på karriär inom kulturvänstern? Eller en syrisk-afghansk zigenare från Kongo? Han/hon/hen har min medkänsla, även om jag numera har blivit rejält avtrubbad. Jag ger aldrig pengar till tiggare, när de säger "hej" säger jag "nej".

Jag åker ofta tåg mellan Lund och Stockholm, men på allra senaste tiden har jag börjat överväga att köra bil i stället. Till 95 procent är passagerarna på de överfulla tågen "flyktingar" som döljer sin arrogans genom att låtsas sova när konduktören kommer för att kontrollera biljetterna.

Statens Järnvägars mesiga policy kommer att skrämma bort kunderna och medföra en brakförlust. Men Miljöpartiet är väl nöjda, de ville äta kakan och ha den kvar, öka invandringen och minska bilismen. Dock säljs bilar som aldrig förr, kanske de ger än smula mer skydd mot rån och våldtäkter än kollektivtrafik. Vårt land har verkligen förändrats.

Tyvärr är inte bilkörning något vidare alternativ i Stockholm, det finns för få parkeringsplatser, och även om folk på tunnelbanan oftast uppför sig hyfsat har svenskarna även där blivit en minoritet. Bortsett från tunnelbanan är Stockholm en av världens vackraste städer, men det är nog inte därför staden blivit ett så populärt resmål.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Bilden hämtad här:

http://majgrandmo.blogspot.se/2015/08/tiggande-eu-medborgare-tar-for-sig.html

elina sa...

SJ har en icke offentlig policy att asylsökanden behöver inte betala. Det går inte att åka tåg idag. Jag flyger nu mera. Det är billigare än tåget, för oss svenskar.
Tiggare finns nu mera alltid på Pendel/T bana. Det är helt tillåtet att tigga, sa de på SL. Är tiggare aggressiva får ni tillkalla polis, resonerade SL också när vi blev attackerade av en aggressiv tiggare. Tror ni tiggaren skulle stå kvar och vänta på polisen?

gäster sa...

En interiör från Stockholms tunnelbana

När man ska åka tunnelbana måste man passera så kallade spärrar med grindar som öppnas automatiskt när man går ut, eller när man går in om man lägger sitt SL-kort på en avläsare. En äldre man med kryckor var på väg ut genom spärren då en 8-årig flicka med muslimsk huvudbonad trängde sig in, han höll på att ramla omkull. Hon var väl för liten för att hoppa över spärren som äldre pojkar/unga män brukar göra.

Sedan under färden ner med rulltrappan uppmärksammade jag en kvinna, likaledes med muslimsk huvudbonad, som ivrigt talade i sin moderna 6-tums telefon. Hon hade sina två små barn framför sig. När de kom ner fastnade deras kläder i springan mellan rulltrappan och golvet. Ivrigt telefonpratande märkte hon inget utan klev över dem. Cirka 60 personer på väg ner höll på att ramla som käglor över barnen som i sista stund lyckades kravla sig iväg.

Nere på perrongen såg jag flickan som trängt sig genom spärren. Hon togs hon emot av ett gäng flickor som förmodligen hade använt samma metod för att slippa betala. Jag frågade varför hon knuffat sig förbi den äldre handikappade mannen, men hon svarade förhärdat att hon visst betalat och använt sitt SL-kort.

Knute sa...

Syriska kvinnor: våra män är ynkryggar som flyr i stället för att skydda oss och barnen.

http://petterssonsblogg.se/2015/10/10/syriska-kvinnor-vara-man-ar-ynkryggar-som-flyr-i-stallet-for-att-skydda-oss-och-barnen/#more-138475

Knute sa...

Vakter skyddar skolbarn för ”ensamkommande flyktingbarn”

En idrottshall i Trelleborg fungerar som hem åt 30 flyktingbarn. Efter att flera föräldrar uttryckt stark oro för elevernas trygghet och säkerhet övervakas hallen av väktare dygnet runt.

http://petterssonsblogg.se/2015/10/09/vakter-skyddar-skolbarn-for-ensamkommande-flyktingbarn/#more-138453

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.