18 oktober 2015

Han kallar sig Socialist

        

För att alla typer av “Vänsterism” ska kunna existera krävs en viss fysiologisk förutsättning, nämligen Dumhet.

Bernie Sanders politiska idéer är skrämmande, men hans kampanj är ibland faktiskt lustig i sin dumhet.
En genuin socialist anser att Staten ska äga produktionsmedlen. Med andra ord, nationaliserade fabriker, statligt drivna företag och kollektivjordbruk.
Bernie Sanders hävdar att han är socialist och han är väldigt lik Obama. Man kan kalla honom kollektivist, socialist och i vissa fall även fascist. Med andra ord, massor av omfördelning av förmögenhet och massor av statlig kontroll av den privata sektorn.

Han visar oss hur okunnig han är vad gäller grundläggande ekonomi. Han har sagt att den fria marknaden är omoralisk eftersom det finns flera olika typer av deodorant (på allvar). Någon har också räknat ut att hans långa lista av förslag, om han blir president, skulle kosta skattebetalarna $ 18 trillioner.
I programmet ingår $ 15 trillioner för statligt drivna hälso-och sjukvårdsprogram för alla amerikaner, plus stora summor för att bygga vägar och broar, expandera Social Security samt gratis undervisning vid alla statliga högskolor. För att betala för det, har han en detaljerade plan för att höja skatterna och ta in så mycket som $ 6,5 trillioner över 10 år.

“Det är inte rätt att elever och deras föräldrar betalar högre räntor för studielån än vad de betalar för billån eller bostadslån.” - Bernie Sanders (BernieSanders) 15 oktober, 2015

Här är en presidentkandidat som inte förstår att bostadslån och billån innebär att det finns hus och bilar som används som säkerhet och kan beslagtas om lånet inte betalas tillbaka. Inte heller verkar han känna till att det är 15 gånger vanligare att studielån aldrig betalas tillbaka.

Hans agenda skulle innebära den största expansionen av regeringen i modern amerikansk historia.
Skillnaden mellan Clinton och Sanders är att han är stolt över sin statism och hon vill dölja sin radikala agenda.

Men det spelar ingen roll vad de säger eller vad de kallar sig, summan av kardemumman är att deras politik är destruktiv, både ekonomiskt och moraliskt.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

http://www.folketsdemonstration.se/

John Smith sa...

Off-topic. Lite "mys-pys från Atlantic City:

http://www.liveleak.com/view?i=b5a_1445300086

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.