06 oktober 2015

Hot att “stänga regeringen” om Congress inte kan komma överens


Varje år sedan 1969 har Congress spenderat mer pengar än vad de får in i skatter.

 Finansdepartementet måste låna pengar för att möta anslagsyrkandena.  Vi måste också betala ränta på den enorma, växande skulden och det skär dramatiskt in i budgeten.
 Det som inte täcks av lån trycker man upp i nya pengar.  Föreställ er att ett företag kunde trycka sina egna pengar och ge det till kunderna så att de kan köpa deras produkter.  Många människor skulle till en början bli glada, men företaget skulle gå omkull. Det är vad vår regering gör - trycker pengar och ger bort dem.

Republicans styr nu både the House of Representatives och the Senate, men Obama har vetorätt till allt som de försöker driva igenom.

I vanlig ordning kan man inte komma överens om budgeten och en av de stora stötestenarna är om Planned Parenthoods abortklinik ska erhålla skattepengar eller inte. Man hotar med en nedstängning av regeringen, en “shutdown”, också i vanlig ordning.

 Nästan sju av 10 amerikaner - 69 procent - motsätter sig att man stänger regeringen över finansieringen av Planned Parenthood, enligt resultaten av en ny nationell Quinnipiac University opinionsundersökning som släpptes i måndags.
Bara 23 procent stöder en stängning över tvisten. Även bland Republicans motsätter sig en majoritet  (56 procent ) en avstängning på grund av Planned Parenthood.
De som anser att alla människor ska betala för andras slarviga sexliv behöver emellertid inte vara särskilt oroliga.
 En regerings "shutdown" betyder ingenting.
 TSA kommer fortfarande att klämma på alla våra kroppsdelar.  NSA kommer att fortsätta att spionera. DEA kommer att arrestera folk.

 Nationalparkerna kommer att stängas eftersom det är enkelt att göra och folk gillar dem. De kommer förmodligen också att stoppa alla guidade turer i White House, sätta upp skyltar och dra rep runt WW2 Memorial,  också av samma skäl. Utöver det? Regeringen kan inte "stängas”. Den stänger aldrig.  Den bara fortsätter att spendera pengar.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Putin 2013: "Happy New Year to all you decadent and dictatorial Americans. Yes, I mean you, the people of the United States, where an elite of non-democratic dictators trickles its immorality – and incompetence – down upon the masses."
- Det ligger väl en hel del i det... Fråga Trump!
- Putins 4 inlägg på Breitbart (2013) hittar man här:
http://www.breitbart.com/Columnists/Vladimir-Vladimirovich-Putin

/SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.