26 oktober 2015

Inser du vad du har gjort?


Det är vad Putin frågade Obama vid mötet med FNs generalförsamling

Det är tydligt att världsopinionen inte köper USAs krav på att Bashar al-Assad måste gå eftersom han bombade sina egna medborgare och också använde gas. Vi hör det gång på gång men är det verkligen sant?
Amerikanska politiker och ledare säger ofta en massa saker som inte är sant (t.ex. Federal Reserve påstående att den amerikanska ekonomin inte har några problem). Faktum är att USA och Europa befinner sig i denna kaotiska situation just för att USA har slösat bort sin trovärdighet. Man har gått in i land efter land och förstört de institutioner som höll samman dessa platser och lämnat efter sig död och kaos.  Irak, Libyen, Somalia, nu Syrien.

Kanske är det dags att kliva åt sidan och se vad som händer?

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Familjen Assad´s Syrien (från 1971) har varit bra för minoriteter: kristna, yazider, och alla muslimska "sekter". (2010 förbjöd man ansikts-slöja på universiteten.) Jag har ingen bra länk, men det har varit så länge.
Nu är det ju lite annorlunda. Är man riktig, salafistisk muslim vet man ju att man måste vara beredd att skära halsen av dem som säger något felaktigt om gud. Om allah.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.