16 oktober 2015

John Cleese - September 29, 2015

(Detta har inte verifierats, men det kan mycket väl vara han)

Engelsmännen känner trycket från den senaste tidens händelser i Syrien och har därför höjt sin säkerhetsnivå från “Förnärmad” till “Oroad”. Men snart kan säkerhetsnivån höjas igen till “Irriterad" eller “Lite sur”. Engelsmännen har inte varit “Lite sura“, sedan bombningarna 1940 när te-leveranserna nästan upphörde.
 Terrorister har omkategoriserats från "Jobbiga” till “En förbannad plåga." Förra gången britterna utfärdade en varning om ”Förbannad plåga” var 1588, då de hotades av den spanska armadan.

Skottarna har höjt sin hotnivå från "Skitförbannad" till "Låt oss spöa upp skitstövlarna”.  De har inte några andra nivåer. Detta är anledningen till att de har befunnit sig i frontlinjen i den brittiska armén under de senaste 300 åren.

Den franska regeringen meddelade igår att man har höjt sin terrorvarningsnivå från “Spring” till “Göm”. De enda två högre nivåerna i Frankrike är "Samarbeta" och “Kapitulera”. Nivån höjdes efter att en ny brand förstörde den franska fabriken som tillverkar vita flaggor och effektivt paralyserade landets militära kapacitet.

Italien har ökat larmnivån från “Skrika högt och Upphetsat" till "Utarbeta militära Poser". Två nivåer kvarstår: "Ineffektiva stridsmanövrer ” och “Byta Sida".

Tyskarna har ökat sitt alert tillstånd från “Föraktfull arrogans" till att “Ta på Uniform och sjunga Marcher”. De har också två högre nivåer: “Invaderar en granne" och “Förlora".

Belgare, å andra sidan, är alla på semester som vanligt. Det enda de är oroliga för är att Nato lämnar Bryssel ..

Spanjorerna är alla glada över att se att deras nya ubåtar är redo att tas i bruk.. Dessa vackert designade subs har glasbotten så den nya spanska flottan kan ta en riktigt bra titt på den gamla spanska flottan.

Australien har  under tiden höjt säkerhetsnivån från "Inga problem" till “Det blir OK min vän“. Ytterligare två högre nivåer kvarstår: “Jösses, jag tror att vi kanske måste ställa in grillfesten denna helg!" och “Ingen Grillfest alls”.  Hittills har ingen situation någonsin motiverat användningen av den sista upptrappnings-nivå.

Hälsningar, John Cleese, brittisk författare, skådespelare och lång person.

Och som en sista tanke - Grekland kollapsar,  iranierna blir aggressiva och Rom faller samman. Välkommen tillbaka till 430 f Kr.

2 Kommentarer:

JohanIII sa...

"Har inte verifierats" är en underdrift av … proportioner.
(O)avsiktligt helt i linje med själva meddelandet??
Internet har tyvärr ingen heltäckande bakgrund till historien. Men det finns väl heller inte, då den verkar ha tillkommit lite vartefter och omarbetats till lämplig (dags)form.
John Cleese: Alerts to threats in 2012 Europe
I kommentarerna spåras den till 2007.

skepparn sa...

Perfekt sammanfattning av diverse " länder" i Europa...
Ja, och världen blev det ju!
Lite för snäll bara
Men va' f- n...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.