09 oktober 2015

Mellanöl...

... är ett kapitel för de närmaste sörjande, eftersom det avskaffades år 1977. Då fanns över 35 mellanölssorter med cirka 4,5 procent alkohol att välja på. I svenska livsmedelsaffärer finns numera bara folköl och på Systembolaget nästan bara starköl. Ett undantag i Systemets sortiment är Smålands mellanöl, och förstås Tuborg och Carlsberg.

Jag har försökt googla men inte funnit några reaktioner på den försämrade smaken hos dessa danska öl. Det började med att de lade ner sina bryggerier i Köpenhamn och koncentrerade produktionen till Fredericia, och för resten av världen till diverse lokala bryggerier, Pripps till exempel. Alla med samma kemiska smak.

Inte för att jag tycker Smålands mellanöl är någon höjdare men den slår i alla fall de flesta starköl. Men eftersom öldrickares smakminne verkar vara kort kommer inte fusk- och fulölen gå samma öde till mötes som när konsumenterna på 1970-talet upptäckte att den amerikanska öljätten Schlitz hade börjat mixtra med ingredienserna. Deras öl försvann från marknaden.

Egentligen var det en värre skandal än att Volkswagen ljög om att de inte släpper ut lika mycket avgaser som förut. De ljög därför att de blev stressade av politikernas klimathysteri. En onödig lögn, deras bilar släpper ut varken mer eller eller mindre än tidigare.

Men att ölet har blivit sämre bryr sig knappt en humlekotte om, folk går gärna på bluffen så länge de får sin lilla promille till ett rimligt pris. I nykterhetens namn kommer svenska staten fortsätta att tvinga oss att besöka Systembolaget och pracka på oss starköl med sprit tillsatt, i stället för naturligt jäst öl, mellanöl. Politikerna har bestämt att det bara ska finnas vänsterskor i skobutikernas skokartonger.

2 Kommentarer:

Berit sa...

Jag rekommenderar Klövsjö gårdsbryggeri
,
http://www.svd.se/narodlad-skidakning-i-vemdalen

gäster sa...

Inte ens en folköl på gamla dar...

Skillnaden i inkomst som pensionär mellan ett fullt arbetsliv inom offentlig sektor (inkomstpension och tjänstepension) och att inte ha jobbat alls (t.ex. att just ha ankommit som ekonomisk migrant från tredje världen, för en vilsam ålderdom med gratis allt betalat av de svenska skattebetalarna) i snitt är 400 kronor.

– Bonusen för ett helt arbetsliv är alltså 400 kronor, konstaterar Folksam nedstämt.

Man fortsätter därpå beskriva den absurda situationen för landet egna befolkning, som nu mest kan liknas vi slavar som ska bekosta massinvandingen så länge de orkar arbeta, men sedan bara kastas bort in i fattigdom och ignoreras så fort de inte orkar jobba längre.

http://avpixlat.info/newsdesk/svenskarna-maste-jobba-langre-och-pensionsnivaerna-faller-kraftigt--fler-an-halften-kommer-under-eus-fattigdomsnorm-redan-i-dagslaget

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.