02 oktober 2015

Obama får vatten på kvarnen igen


Igår kväll gav Obama gav ett passionerat 13-minuters tal som svar på gårdagens mord vid Umpqua Community College i Roseburg, Oregon. Han kunde inte ens vänta tills kropparna kallnat förrän han började med sin vanliga harrang om vapenkontroll och hans påstående att “Amerikas vapenkultur” bär skulden.
Vid tidpunkten för talet visste vi inte mördarens identitet eller vilka vapen som används eller om de var införskaffade lagligt eller inte. Obama insisterade på att "blygsam reglering i överensstämmelse med rättigheterna i Second Amendment för "laglydiga vapenägare" kunde förhindra att detta blodbad upprepas någon annanstans i Amerika." 
Han  nämna inte någonting specifikt politik som skulle passa den beskrivningen.

Vad han heller inte nämnde är att Oregon har antagit den lag som Democrats länge argumenterat för vad gäller bakgrundsundersökning vid privat försäljning och överföring av vapen. Det spelade tydligen ingen roll? Vidare har Oregon en bestämmelse i sin lagstiftning som gör det olagligt att ha vapen inom universitetsområdet.

Det är en konstig bestämmelse,  men faktum är att enbart innehav av skjutvapen på skolan var ett brott mot både skolregler och också lagen. De hade skyltar om ”vapenfri zon" på flera ställen, vilket för en brottsling betyder: “Här kan jag skjuta folk. Här är ingen beväpnad!”

Naturligtvis bryr sig brottslingar inte om lagen; det är därför vi kallar dem brottslingar. Det är också självklart att de vill utföra sina illdåd på platser där ingen kan erbjuda effektivt motstånd.
Det finns också flera rapporter som hävdar att skytten frågade offren om deras religion och de som påstod sig vara kristna sköt han i huvudet; andra sköts i benen.

Jag tror att han antingen var muslim som inriktade sig på kristna eller också var han ordinerad SSRI.  en populär antidepressiv medicin (Selective serotonin reuptake inhibitors)

Obama drog upp Newtown igen och Adam Lanza och vi vet att han gick på medicin mot depression och för lite över ett år sedan fick vi veta att:

"Enligt den statliga polisrapporten, erkänner dr. Koenig att hon hade ordinerat Adam Lanza en medicin som kallas Celexa, och att Adams mamma, Nancy Lanza omedelbart hade rapporterat vad hon trodde var allvarliga biverkningar av läkemedlet."

Detta är inget nytt.  SSRI har haft biverkningar (självmordstankar, aggressivitet, plötsliga humörsvängningar) som varit en känd risk under lång tid - åtminstone sedan Columbine och kanske tidigare. Men vi har fortfarande läkemedelsföretag som säljer dessa läkemedel och läkare som skriver ut dessa droger till ungdomar under 25 år, som är den specifika åldersgrupp där risken  föreligger.

Risken för att en viss person drabbas av nämnda biverkningar är inte hög (ca 1%,)  men om man delar ut dessa droger som godis genererar man potential för hundratals ursinnes-monster och tusentals självmord.

Det enda som kommer att stoppa en av dessa monster är någon som är beväpnad och inte galen.

Jag kan inte bära en polis i handväskan eller fickan och inte heller har jag råd, som Obama, att omge mig med tungt beväpnade vakter - något som vi tvingas betala för. 

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama avslöjar sig som den ynkliga person han är. Tänk om vi fick läsa lite färsk statistik ifrån hans hemkvarter i Chicago? Eftersom den inte gärna publiceras kan vi bara gissa oss till de tusentals mord som begås med de mest förgörande och strikta vapenlagarna i hela USA. Vågar någon?
Med vilken bättre rätt kan Obama hävda att hans liv är mer värt än mitt eller någon annans för att motivera horder av livvakter som vaktar honom dygnet runt men trots hård tjänsgöring hinner susa runt på bordeller.
Patetiskt!

Knute sa...

“Svaret på denna skjutning lär väl följa invanda mönster, öka vapnen i skolan med beväpnade lärare eller vakter,” skriver Leffe 45. Möjligen är det så i vissa länder, men i Obamas Amerika är skolor vapenfria zoner där det är fritt fram för mördare att skjuta folk i huvudet.

https://leffe45.wordpress.com/2015/10/02/ny-skolmassaker-i-usa/

Berit sa...

The Los Angeles Times beskriver skytten i Oregon som “ vit supremacist” trots att var delvis svart.Han identifierats som "blandras" och enligt uppgift hade han en svart mor.
Daily Beast rapporterade att mördaren beundrade den svarta Roanoke -skytten som uttryckte rasistiska motiv för sina handlingar. De skrev också: "Fadern är kaukasisk, medan Mercers mamma, Laurel Harper, är svart."

http://www.latimes.com/nation/la-na-oregon-shooting-20151002-story.html
http://www.breitbart.com/big-journalism/2015/10/03/shock-la-times-labels-black-oregon-shooter-as-white-supremacist/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.