28 oktober 2015

Om Sverige och Tyskland blev USA-stater skulle de vara bland de fattigaste staterna

När socialister/kollektivister i USA för fram sina åsikter framställer de gärna Sverige som något slags Shangri la. Men de undviker att tala om att skatterna är höga och att den ekonomiska friheten inte är något att skryta med. Och i förhållande till de flesta stater i USA är Sverige fattigt. Nästan lika fattigt som Arkansas.

 När köpkraften bland de amerikanska delstaterna beaktas, finner vi att Sveriges medianinkomst ($ 27.167) är högre än bara sex USA-stater: Arkansas ($ 26.804), Louisiana ($ 25.643), Mississippi ($ 26.517), New Mexico ($ 26.762), New York ($ 26.152) och North Carolina ($ 26.819).

 Vi hitta något liknande när vi tittar på Tyskland, men i Tysklands fall, har varenda amerikansk delstat högre medianinkomst än Tyskland. Tysklands medianinkomst är $ 25,528. Det ser ännu värre ut för Storbritannien som har en medianinkomst på $ 21.033.
 Hela artikeln från Mises.org här.

2 Kommentarer:

Errbe sa...

Sveriges huvudstad har intagits av främmande makt. Landet måste därför hädanefter ledas från vår sedan länge utsedda Reservhuvudstad Karlsborg:

https://www.frihetsportalen.se/2015/10/stockholm-har-fallit/#comments

Dessa främmande intressen måste bekämpas beslutsamt.


Berit sa...


En intressant, skrämmande sida som visar flödet av asylsökande till europeiska länder.

http://www.lucify.com/embed/the-flow-towards-europe/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.