21 oktober 2015

Programmerade att passa in


När socialismen körde huvudet i väggen på 1980-1990-talet gav akademiker-marxisterna inte upp utan gömde sig bakom ett annat namn; de kallade sig miljöaktivister i stället. De har aldrig bett om ursäkt för massmördarna de dyrkade - Stalin, Mao, Castro …nu ska de i stället rädda planeten från kapitalism och människor.  Den gamla marxismens såldes under slagorden: “För folket”.
Den nya marxismen säger: “Folk kan dra åt skogen, vi är här för myror, sniglar, ormar, flugor, träd"
Nu har Marxisterna tagit fullständig kontroll över skolsystemet och de behöver inte längre låtsas att de försvarar akademisk frihet eller yttrandefrihet.

I Minnesota anställer man rast-konsulter som ska styra skolbarnens lekar och förhindra att de kommer i kontakt med de naturlagar som styr mänskligt beteende. Vinnare och Förlorare får inte förekomma och inte heller sårade känslor. Det är inte bara på grundskolenivå som detta sker. På vissa universitet har man också vidtagit åtgärder för  att skydda studenterna från idéer och ämnen som kan orsaka obehag eller väcka anstöt.

Universitetsstudenter söker allt oftare hjälp för, och har uppenbarligen emotionella kriser över vardagsproblem. Ett exempel inkluderade en student som kände sig traumatiserad eftersom hennes rumskompis hade kallat henne en "bitch" och två studenter sökte rådgivning eftersom de hade sett en mus i sin lägenhet. De två sistnämnda  ringde också polisen, som vänligen kom och satte en råttfälla för dem.

Den här attityden håller långsamt på att institutionaliseras och påverkar vad som kan sägas i klassrummet och också de ämnen som kan diskuteras.  Under läsåret 2014-15 till exempel,  måste professorer och föreläsare vid  University of California-systemet delta i utbildning om vad som kan inkluderas i microaggression. Listan över kränkande uttalanden innehåller uttryck som : "Amerika är möjligheternas land" och "Jag tycker att den mest kvalificerade personen ska få jobbet."

Man skapar “säkra rum”- områden dit studenterna kan fly om de finner vissa kommentarer "oroande" eller "utlösande" - en plats att återhämta sig. Rummen är utrustad med kakor, målarböcker, såpbubblor, modellera, lugnande musik, kuddar, filtar och en video av lekande valpar, liksom studenter och anställda som utbildats för att hantera trauma.

I de flesta fall består dessa sk. säkra utrymmen är en ansamlingar av likasinnade personer som lovar att avstå från förlöjligande ord, kritik eller vad de kallar långsiktig microaggression - det är det ord man använder för diskreta ras eller sexuella fördomar - så att alla kan slappna av tillräckligt för att utforska nyanserna i sin egen könsidentitet.

Yttrandefrihet är så omodernt  - dagens studenter hävdar att de har rätt att känna sig komfortabla.

4 Kommentarer:

Argus sa...

Brace for impact: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/halland/fredsmarken-i-fokus

rui sa...

THREE IMPORTANT RIGHTS


Three Rights which, in my opinion, should be preserved:
.
1 - The right to Mono-parenthood in Traditionally Monogamous Societies: see the blog « http://thesextaboo.wordpress.com/ » {The Origin Of Sex-Taboo}. [in English]
.
2 - The right to veto who pays (the taxpayer) - Semi-Direct Democracy: see the blog « http://fimcidadaniainfantil.blogspot.pt/ » {Fim-da-Cidadania-Infantil}. [in Portuguese]
.
3 - The right to survival of Indigenous Identities: see the blog « http://50-separatism-50.blogspot.pt/ » {50-SEPARATISM-50}. [in English]
.
.
.
P.S.
The separatists-50-50 doesn't seek pretexts to deny the Right to survival of others one... the separatists-50-50 only claim the Right to survival of Indigenous Identities (read: the 'globalization-lovers' must respect the rights of others one... and vice versa!).


elina sa...

Mina döttrar har studerat i USA i High school och skolorna - vanliga public - var helt fantastiska. Men det var på 80 talets slut. Barnbarnet vill också åka dit efter grundskolan om 2 år. Är det en idé? Vart ska man skicka sina barnbarn för lite utbildning och bildning? Det får man ju inte här hemma längre. Skolan och eleverna tycks rasera överallt i västländer.

Berit sa...

Under det senaste decenniet, har universiteten förvandlats till en stor barnkammare, där studenterna lever i en bubbla och ombeds att inte ta några risker i sin utbildning.
Skolorna har fått en ny roll - de förväntas vara “stand-in” föräldrar - och det börjar så snart eleverna sätter en fot på campus.
Men det tar bort möjligheten för eleverna att hantera problem och ta ansvar för beslut som kommer att bli en realitet i deras vardag inom några år.
USA ansågs länge som den ledande nationen inom utbildning men har (2005) passerats av Tyskland, Finland, Sydkorea, Japan, Schweiz och Slovakien.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.