13 januari 2016

Bara en annan form av skatt?

Amerikaner köar för att köpa lotter för Powerball-vinsten som nu uppgår till $ 1.5 miljarder!


Människor som aldrig har spelat på lotto tidigare tillsammans med de rika spelar, eftersom det står så mycket pengar på spel, “Man måste vara med för att kunna vinna"!

Men de flesta människor som står i kö för att köpa en chans att vinna "drömmen”, har de verkligen råd att ta en chans när oddset är 1 på 292 miljoner?

Är  lotteri ingenting annat än en skatt på de fattiga?

Intäkterna från lotteriet är i sig en typ av skatt som ofta kallas“fattig-skatt," med tanke på att lotteriet har en oproportionerligt negativ inverkan på de fattiga. Vanligtvis går omkring 25% av intäkterna till finansiering av statliga program, men enligt Duke University ekonomiprofessor Charles Clotfelter, författare till "Selling Hope: National Lotterier i Amerika," finns det få bevis för att detta har någon meningsfull positiv ekonomisk effekt. Tyvärr går en jättestor del, 15% av intäkterna, till att finansiera marknadsföringen av detta gigantiska ekonomiska jippo. Så lotterier ser faktiskt mycket mer ut som en massiv bakdörr till mer skatter än något annat. "Per capita lottförsäljning är högst i North Carolinas fattigaste kommuner.
Människor från hushåll där man tjänar under $ 40.000, utgör 28 procent av South Carolinas befolkning, men 54 procent av de som regelbundet spelar.  En stor andel består också av outbildade människor.
Arbetslösa är också mer benägna att köpa lotter än någon som är anställd eller är pensionerad.
De flesta lotter i Connecticut såldes i de fattigaste städerna - New Haven, Hartford och Bridgeport.

Av sex stadsdelar på västra sidan av Chicago hade de två med den högsta arbetslösheten - Bellwood och Maywood - också den högsta försäljningen av lotter per capita.
Historiska data visar att när ekonomin går dåligt, går lotteri-intäkterna upp, eftersom "när folk känner sig desperata, är de mer benägna att stanna till vid macken och köpa fem lotter, i hopp om att de får en stor oväntad vinst.”

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vet de fattiga om det i Sverige?
Socialisterna garanterar de fattiga att de alltid kan köpa några lotter för alla bidrag de pytsar ut av andras pengar.

Anonym sa...

World Socialist Web Site skriver om Obama's State of the Union tal. En litania av lögner, banaliteter och militära hot, säger man.
- Media berömde det, förstås. Men det var "ett tomt och cyniskt media-spektakel".
- Och idag tas de verkligt viktiga besluten, både in- och utrikes, inte av presidenten eller kongressen, utan av militärledningen, underrättelse-tjänsten, och Wall Street.
- 95 procent av alla inkomst-ökningar under Obamas år gick till de rikaste 1 procenten!
- Och mer än så. Vad sägs? Ni som inte tillhör den gruppen?
https://www.wsws.org/en/articles/2016/01/14/pers-j14.html
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.