29 februari 2016

Krig, vad är det bra för? Absolut ingenting

 Det är inget skämt utan den bokstavliga sanningen när det kommer till krig på amerikanskt sätt.
Har krig överlevt sig själv?


Relativt tidigt under presidenttiden efter 9/11 blev det uppenbart i George W. Bushs kabinett, att hans topptjänstemän hade förväxlat militär makt med makt i sig själv. De såg på våld och tvång och dess möjliga användningsområden på ett sätt som bara män som aldrig varit i krig gör.  (Utrikesminister Colin Powell var det enda undantaget från denna tumregel.)

Inom den amerikanska militären var de fundamentalister och troende, som var övertygade om att om man frigör denna unika, destruktiva kapacitet, skulle det öppna den kungliga vägen till kontroll av större delen av Mellanöstern och eventuellt hela planeten.

De var extremt säkra på detta och på sig själva.  En icke namngiven "senior rådgivare" till presidenten (senare identifierades som Bush förtrogne Karl Rove) förklarade för journalisten Ron Suskind, "Vi är ett imperium nu, och när vi agerar, skapar vi vår egen verklighet. Och medan du studerar denna verklighet - på ett omdömesgillt sätt - kommer vi att agera igen, skapa andra nya realiteter, som du kan också kan granska och det är så det kommer att bli.  Vi är historiens aktörer ... och du, ni alla, kommer bara att lämnas att studera vad vi gör. "

Ända sedan dess - tack vare det militär-industriella-komplexet - har militär makt fortsatt som den enda möjligheten, även när det stod klart att det inte kunde producera en bråkdel av vad Bush-gruppen hoppats på. Det är något av en ironi att USA fortfarande kan vara ensamstående supermakt på planeten. Under en period när militärmakt av första ordningen inte verkar åstadkomma en enda sak av värde, gör amerikansk ekonomi och kulturell makt fortfarande det.  Sfären av dollarn, inte F-35, härskar fortfarande över planeten.

Kan det vara så att krig i dess mest bokstavliga bemärkelsen har spelat ut sin roll, åtminstone för USA? Kan det vara så att denna typ av krig - möjligen alla krig, men säkerligen högt mekaniserad, high-tech, topp-dollar form av krig som USA utkämpar - bara medför oavsedda konsekvenser och inga avsedda?

Utdrag från Tom Engelhardts artikel

En ganska idyllisk tid

Drygt 70 år sedan andra världskriget är det återigen slut på friden och fröjden i Europa.

Amerikanerna har gått vilse. Först Irak och sen den arabiska våren. I Libyen lyckades de åstadkomma fullständigt kaos. Det är världsfrånvarande att från andra sidan jordklotet sätta igång att störta diktatorer på löpande band. Förmodligen underskattade Bush och Obama de krafter de släppte lös, eller i Obamas fall fullt medvetet. Amerikanerna skapade mer eller mindre IS, den islamiska halshuggarstaten, i syfte att störta Syriens president. De skapade ett monster.

För precis ett år sen skickade IS ett meddelande att de skulle översvämma Europa med krigsflyktingar, och så blev det.



28 februari 2016

Det hettar till

Tisdagen den första mars kallas Super Tuesday, när 11 stater kommer att rösta om vem de vill ha som sin Republican kandidat .
Topp-elefanterna  möttes i Texas i fredags och det är tydligt att den sista striden kommer att stå mellan tre av dem, Trump, Rubio och Cruz.

Här är de bästa och värsta ögonblicken.



En fjärdedel av de totala antalet delegater stod på spel och det blev rätt hetsigt ibland när de kämpade för sin politiska överlevnad.
Senatorerna Marco Rubio och Ted Cruz turades om att hamra på  Donald Trump, vilket inte hjälpte dem särskilt mycket.
Trump är fortfarande i ledning enligt opinionsundersökningarna.




Lördagsgodis

27 februari 2016

Vem vill sätta in sina pengar i en bank som inte kan låsa kassaskåpet på natten?

eller...
Tvinga företag att arbeta gratis är fel väg - varför Apple ska stå på sig.

Amerikanska myndigheter har dragit Apple inför domstol för att tvinga tech-företaget att utveckla ett sätt att öppna det digitala lås (kryptering) som hindrar polisutredningen från att se innehållet i en iPhone som använts av en San Bernardino terrorist.

Mycket har skrivits om negativa konsekvenser om Obama administrationen lyckas tvinga Apple att utveckla ett sätt att låsa upp telefonen. Vad kommer att stoppa myndigheterna från att tvinga Samsung, LG och andra teknologiföretag som säljer mobiltelefoner i USA, att installera en bakdörr i sina produkter? Vad skulle effekten bli på den kryptering som används i mobiler, surfplattor, bärbara datorer och alla andra enheter som vi litar på i våra dagliga liv?

 Så snart det finns en teknisk bakdörr,  vet vi att någon kommer att använda den för kriminella ändamål.  Om grunden för vår digitala ekonomin - 100% säker datalagring - försvagas, vad händer då med vår ekonomi? Om vi förlorar förtroendet för säkerheten vid lagring, skulle effekten bli svindlande.  Vem vill sätta in pengar och värdeföremål i en bank som inte kan låsa kassaskåpet på natten?

En annan aspekt av denna fråga, som inte har kommenterats i media, är den tvingade arbetskraft komponenten. Om de lyckas vinna i rätten, så kommer regeringen effektivt sett att tvinga Apple att utföra okompenserat arbete - slaveri kan man säga, eftersom vi (i USA) ger företag i stort sett samma lagliga rättigheter och skyldigheter som fysiska personer.  Men utan att tillgripa ett försvar byggt på det amerikanska 14:e Amendment (mot slaveri), låt mig påpeka att Obama-administrationen stegar på i helt fel riktning. (Det är faktiskt förvånande att den fria marknadsekonomi-publikationen WSJ inte har påpekat detta redan.)

Applicera våld till dess något ger med sig är tyvärr alltför naturligt för de flesta regeringar, men i detta fall föreslår jag att Obama borde prova att använda honung istället - skapa en belöning, låt säga 100.000 dollar, för den person eller företag, som klarar att öppna upp iPhonen i fråga.
 Ge de tävlande detaljerad information om den exakta modellen av terroristens iPhone, publicera spec:en och låt konkurrensen börja! Låt de tävlande först bevisa (på en standard iPhone med samma version) att deras metod fungerar, och sedan kan en myndghets-nörd applicera lösningen på den problematiska telefonen. Voilà - klart!

Den vinnande "vit hatt"- hackern får enormt mycket respekt inom sin profession, och förmodligen en hel del pengar, och med den här metoden så har Obama inte trampat på vare sig den amerikanska konstitutionen eller någons tår.  Dessutom vet vi från all “jailbreaking” som pågar inom mobiltelefonindustrin, att de mest begåvade nördarna är troligen inte alls anställda av Apple.

Slåss på den fria marknaden - inte i domstol.

Thomas

Hellre ett träsk än IKEA


En av de största lögnerna som presenteras för det amerikanska folket är att liberaler/kollektivister bryr sig om de fattiga. I själva verket,  verkar de fast beslutna att föra en politik som begränsar möjligheter som skapas av ekonomisk expansion och tillväxt. Det senaste exemplet på detta kan ses vad gäller Ikeas beslut att, på grund av miljökonsekvenser,  skrinlägga planerna på att bygga en 35000 m² ny affär utanför Cleveland.  Företaget har inga planer på att bygga på andra platser i Cleveland.

Efter att  ha investerat mer än ett år för att planera butiken,  valde Ikea att dra sig tillbaka på grund av att man förväntar sig ett avslag från US Army Corps of Engineers, som förvaltar området för den föreslagna byggplatsen, vilken omfattar 15 tunnland “våtmarker”. Clean Water Act begränsar allvarligt den privata sektorns förmåga att bygga på sådan mark och Ikea betalar priset för det.

Mitt under en av de svagaste ekonomiska återhämtningarna i USA: s historia, borde miljöhänsyn och bekymmer om ett träsk (en bra ord som Vänstern har övergivit till förmån för "våtmarker") ställas åt sidan för de möjligheter som erbjuds av ett enormt framgångsrikt företag som Ikea.

Clevelands ekonomi förblir bräcklig, dess kriminalitet hög; alla ansträngningar för att få den lokala ekonomin att växa bör mötas med öppna armar och inte hindras av statliga byråkrater som är mer bekymrade över att skydda livsmiljöer för potentiellt dödliga myggor, än att hjälpa verkliga människor.

Artikel här

26 februari 2016

Zuckerberg har 16 egna beväpnade vakter….


…men förbjuder vapenförsäljning på Facebook

Inga vapen! (För någon annan)
Hycklaren Zuckerberg anställer fler beväpnade vakter för sitt hem - Efter att ha förbjudit laglig, privat vapenförsäljning på Facebook.


Förklara det? Jag skulle vilja fråga Zuckerberg .

Men detta är normen, inte undantaget. Be Zuckerberg , Clinton, Bloomberg , Obama eller andra ledande personer som är emot 2nd Amendment, att ge upp sin egen personliga, beväpnade vaktstyrka - och de kommer att se på dig som om du är galen. De tycker att det är okej att skydda sig själva med vapen, men det är inte okej för någon annan. Jag förstår det inte.

“Hyckleri i sin prydno ”

Mark Zuckerberg , VD för Facebook, har ökat sin säkerhetsdetalj. Han har nu 16 privata, beväpnade vakter som skyddar hans hem. En logisk försiktighetsåtgärd eftersom hans uppskattade nettoförmögenhet är $ 35 miljarder dollar. Det gör honom till ett mål.

Och han spenderar sina egna pengar - till skillnad från politiker som låter skattebetalarna stå för kostnaderna för att ge dem trygghet att skydd.

Men så sent som förra månaden, förbjöd Facebook försäljning av privata skjutvapen, trots att det är helt lagligt. Zuckerberg, en San Francisco liberal, tycker inte att det känns rätt.

Mer här

25 februari 2016

Apple's straffarbete


Efter att FBI insett att de inte kunde hitta San Bernardino mördarens lösenord utan att äventyra innehållet i hans iPhone kontaktade de Apple för att få hjälp att hitta ett sätt för dem att hjälpa FBI utan att kompromissa säkerheten på Internet. Det misslyckades.
När förhandlingarna bröt samman, gjorde USA:s justitiedepartement (DOJ) - (16 Februari 2016, två och en halv månad efter massakern) en hemlig ansökan till en federal domare för en husrannsaknings-order för möjlighet att få tillgång till innehållet i mördarens iPhone.
 

Arresteringsordern beviljades felaktigt, enligt Domare Napolitano,  eftersom Apple inte fått meddelande om DOJs ansökan.  Bara det är tillräckligt för att ogiltigförklara ordern.  
"Men genom ett “misstag”, har DJO fått den mest unika husrannsakningsorder jag någonsin har sett under de 40 år jag har sett dem," skriver Napolitano.

Här har byrån övertalat en domare att utfärda en husrannsakningsorder för en sak som inte existerar, genom att tvinga Apple att skapa en nyckel som FBI är oförmögen att skapa själv.
 DJO begär att Apple ska hacka sin egen produkt och därigenom ge möjlighet för alla, att göra samma sak.

Hela Napolitanos artikel här.

Selektiv yttrandefrihet



En domstol i Helsingør dömde en man till 1600 kr i böter för att ha skrivit dessa rader på Facebook:

"Ideologin islam är precis lika avskyvärd, motbjudande, förtryckande och människofientlig som nazismen. Den massiva invandringen av islamister hit till Danmark är det mest förödande som det danska samhället har drabbats av under nyare historisk tid."

Domstolen ansåg att mannens uttalanden om islam var "generaliserande påståenden" som var "förolämpande och förnedrande för anhängare av islam".

Ingen domstol har däremot reagerat på att det förekommer att imamer i moskéer avhumaniserar icke-muslimer genom att kalla dem för "djur" och uppmana till jihad.


      

24 februari 2016

Politisk teater

Det kommer väl inte som någon överraskning precis att de flesta politiker är fulla av smörja och ändrar sin position när det blir politiskt fördelaktigt att göra det.

I denna video med Joe Biden från 1992 säger han klart och tydligt, att en president under sitt sista år INTE bör utse en ny medlem till Supreme Court!
Och han säger också att om president Bush nominerar en ersättare bör Senat-nämnden inte godkänna det.
Glömmer dessa idioter att det numera finns videoarkiv,  eller räknar de med att media kommer att skydda dem och inte ta upp det?
Tack och lov har vi Internet:




 Donald Trump vann stort i Nevada -  sin tredje raka seger. Den senaste sammanräkningen visar att Trump fått nästan 46 procent av statens röster med senatorer Marco Rubio och Ted Cruz fick cirka 24 procent och 21 procent, respektive.

Politico skriver att en majoritet - 57 procent av de röstande - är arga på regeringen.

Cruz påstår att hans är den enda som kan slå Trump.
Politico tror att det blir svårt, speciellt när man noterar att Trump har vunnit bland alla Republican-grupperna -  från konservativa till de mer moderata, religiösa och icke-religiösa, högutbildade och lågutbildade.

Vare sig man är en Trump-supporter eller inte, visar undersökningar att Republicans är ilskna.  Väljarna gav Republicans en svepande seger i de två senaste nationella valen, men de har slarvat bort möjligheterna i både The House och Senate.

Precis som Biden gör Cruz en helomvändning nu och säger att han ska samla ihop och deportera 12 miljoner illegala.
För bara fem veckor sedan avvisade han uttryckligen tanken på en utvisning av den typ som Trump föreslagit.
I åratal har han rutinmässigt undvikit alla frågor från journalister och från väljare om  vad han exakt skulle göra med människor som är här olagligt, men denna konversation utspann sig på Fox:

O'Reilly: Kommer du att låta gripa 12 miljoner illegala invandrare här och i så fall hur ska det göras?

Cruz: Ja, vi ska deportera dem. Vi bör bygga en mur, vi bör tredubbla antalet gränsvakter. Federal lag kräver att alla som är  här illegalt ska gripas och deporteras.

O'Reilly: Kommer du att verkligen leta efter dem?  Mr Trump säger att han ska se till att det blir gjort.  Kommer du att göra det om du blir president?

Cruz: Naturligtvis Bill.  Det är vad ICE (Immigration and Customs Enforcement ) är till för. Vi har brottsbekämpning som letar efter människor som bryter mot lagar, som arresterar dem och deporterar dem.




23 februari 2016

"Skapelsens herre" slår fel person



Muslim slår kinesisk flicka som inte vill dansa med honom, det skulle han inte ha gjort! Med kineser i stället för muslimer skulle vi sluppit en massa sociala och ekonomiska problem. Europa har massimporterat inte bara brutalitet, utan också dumhet. Snaphanen

Ett kontantlöst samhälle


Mario Draghi säger att Europeiska centralbanken vill förbjuda € 500 sedlar. Harvardekonomen och Democratic Party favoriten Larry Summers anser att det är dags att vi gör oss av med $ 100-sedlar, vilket skulle innebära adjö till Ben Franklin. Så snart man kan enas om en politiskt korrekt kvinna kommer Alexander Hamilton snart att bytas ut på $10 sedeln men den kommer åtminstone att finnas kvar ett tag.

Naturligtvis  insisterade  ECB-chefen Draghi på att alla beslut om att återkalla sedeln inte har någonting att göra med att avskaffa kontanter. Beslutet syftar till att bekämpa brott, säger Draghi eftersom det "begränsar kontanter".
Kraven på att ”förbjuda kontanter”, och i synnerhet sedlar av hög valör blir mer och mer tydlig. Framstående ekonomer och banker har anslutit sig under de senaste månaderna och kräver ett slut på kontanter.

Vad ligger egentligen bakom detta? Varför har det blivit så populärt att förbjuda något som används för kriminella syften av bara en bråkdel av en procent av befolkningen?

Den verkliga anledningen är att kontanter är det finansiella systemets akilleshäl.

Faktiska  pengar eller kontanter innefattar mindre än 1% av det man kallar "pengar" i det finansiella systemet. Om investerare / insättare någonsin skulle försöka konvertera även en liten del av denna "rikedom" till faktiska sedlar skulle systemet falla samman.  Det finns helt enkelt inte tillräckligt med kontanter. Som ett resultat av detta, har så gott som varje åtgärd som Feds vidtagit, tvingat investerare bort från kontanter och i stället till riskfyllda tillgångar. Det mest uppenbara draget var att sänka räntan till 0,25%, vilket gör att avkastningen på kontanter blir nästan ingenting.

Att spara pengar i madrassen blir omöjligt. Vi har inget annat val än att överföra siffror till ett konto.  Vem kan stoppa banken om de vill konfiskera våra pengar,? Om våra pengar är kalla hårda kontanter måste de åtminstone komma och försöka ta dem med våld. När de finns "på banken" är de bara elektroniska saldon och allt de behöver göra är att trycka på en knapp.

Men Österrikes vice ekonomiminister Harald Mahrer är av en helt annan åsikt. Han anser att det bör finnas en konstitutionell rättighet att använda kontanter i Österrike, så att medborgarna har möjlighet att genomföra privata transaktioner utan digital dokumentering.

Den elaka ormen


22 februari 2016

Trump har ändrat amerikansk politik


Donald Trump vann lätt i South Carolina under helgen, men med en mindre marginal än tidigare vilket får trumpmotståndarna att hoppas igen. Hillary Clinton besegrade med knapp nöd Bernie Sanders i Nevadas Democratic Caucus.  Jeb Bush hoppade av och många tror nu att det sannolikt kommer att gynna  Rubio eller Kasich.

Det står redan klart att Rubio är det självklara valet för Republican Partys "elit” nu när Bush är borta, men tro inte att allt stöd  kommer att gå till Rubio.  En del av det kommer att gå till Trump!

Andra kandidater som återstår i tävlingen är John Kasich och han kan bli ett problem för Rubio i stater som Ohio. Ted Cruz har fortfarande ca. 20 procent stöd av Republicans.  Även om siffrorna inte ser så bra ut för Cruz är hans starkaste stater de som fördelar sina delegater proportionellt, medan Rubio och Trump går hem bäst i de stater där “vinnaren tar hem hela potten”

En solid majoritet av amerikaner, 54%, anser att landets ekonomiska och politiska system “arbetar mot dem", och den siffran har ökat under de senaste fem åren, enligt en Wall Street Journal / NBC enkät.
I samma studie, framgår det att nästan sju av 10 amerikaner är arga på regeringen eftersom den bara ”stödjer de som har pengar och makt”, som de i Washington eller på Wall Street”.  Allmänheten är så cynisk vad gäller de förtroendevalda, att 55% av “vanliga amerikaner" anser att de skulle göra ett bättre jobb för att lösa allvarliga problem.

Den här bilden visar hur hur kongressmedlemmar och guvernörer fördelar sitt stöd genom donationer.


Det är alldeles för tidigt att göra några svepande förutsägelser om hur den här tävlingen kommer att sluta. Förr i tiden var insamlade pengar, rekommendationer och ett känt namn goda indikatorer på valresultatet. Den här gången verkar åtminstone namnet vara ett minus i stället. Titta på bushkampanjen som till en början gick fram som en ångvält, men som pinsamt fallit samman trots tidigt rekord i insamlade pengar.
  Clinton, med 184 rekommendationer från guvernörer och medlemmar av kongressen står inför en verklig utmaning från Bernie Sanders, som fick bara två.

The Kurdish Holocaust

 

Omkring 120 kurder brändes levande av turkiska militära styrkor. Detta hände nyligen i Nato-landet Turkiet.

Om Sverige blir medlem i NATO, måste vi i så fall bistå Turkiet med dess folkmord? Som medlem i EU hjälper vi i varje fall till med dess muslimska invasion av Europa.

Vad ska vi med maskineriet i Bryssel när det ändå är Tyskland som bestämmer? Både under första och andra världskriget och långt innan samarbetade turkar och tyskar. Nu inför det tredje världskriget är det logiskt att Tyskland under Merkels lockrop blir muslimskt. Man har ju hämtat nya soldater från Mellanöstern!

Som Hitler sa, "Den muhammedanska religionen skulle ha passat oss mycket bättre än just kristendomen med dess slappa tolerans". Han blev inspirerad av turkarnas folkmord på de kristna armenierna.

Bild: Veterans Today, Sputnik News

21 februari 2016

Europols chef varnar


Flera tusen återvänder till Europa efter träning vid terroristläger,” säger Europol director Rob Wainwright.

Minst 700 personer från Storbritannien har stött och kämpat för jihadist-grupper i Syrien och Irak, enligt polisen, och ungefär hälften har sedan återvänt.

Wainwright hävdade att 3000-5000 européer har återvänt från terror-utbildning, och att man kan förvänta sig ytterligare attacker i Europa med fler civila offer.
"Det förväntas att IS eller andra religiösa terroristgrupper kommer att genomföra en attack någonstans i Europa, i syfte att uppnå höga förluster bland civilbefolkningen."

NewsTalk

20 februari 2016

Lördagsgodis

19 februari 2016

Socialism fungerar inte


Vi har uppmärksammat debatterna och striderna bland Republicans mestadels därför att alla förväntar sig att Trump ska säga någonting kontroversiellt, men vi ska nog inte ignorera Democrats, även om de är skrattretande.
Jag tror att DemocratParty är en stor destruktiv kraft i USA i dag. Och bevisen för det får man genom att lyssna till Sanders och Hillary.
Efter sju katastrofala år under president Barack Obama, borde de sk. Millennials (de som är födda mellan 1980 och år 2000) allvarligt överväga vilka kandidater de stöttar. Jag mår illa varje gång jag ser hur entusiastiska de verkar vara för Bernie Sanders .

Som vanligt när vänsterpolitiker uttalar sig är det de säger grovt missvisande eller direkta lögner, och Sanders ger inte heller några förklaringar till hur hans vilda planer ska finansieras - utom med höjda skatter, förstås.
Det är sådana som Bernie Sanders och Hillary Clinton som utgör ett verkligt hot mot framtiden för USA.  De utgör en stor fara. Båda två garanterar exakt det elände vi har idag, fördubblat.  Det är inte möjligt för dem att  göra livet i Amerika bättre. Inte ens för de människor som kommer att vara mottagare av allt vad de lovar.


    Den vanliga visan är  ”stagnerad medelklass" och "inkomstskillnader”,  “fattiga barn” och "onda företag”.
Till stor del tror de som gått ut högstadiet, men också college-studenter, på Sanders budskap om att allt ska vara gratis, eftersom det är vad som lärs ut i skolsystemet.
Sanders säger att han kommer att "garantera sjukvård till alla människor; erbjuda gratis undervisning på högskolor och universitet och spendera trillioner dollar för återuppbygga landets infrastruktur."

Så hur ska kamrat Bernie finansiera sina “Gåvor”?  Förväntar han sig att professorer, läkare, sjuksköterskor…ska donera sin tid och sitt arbete ? Eller planerar han att beskatta USA:s livegna ännu mer än vad de nuvarande ledarna redan gör?

Ingenting förändras.  De som har arbete fortsätter att betala orimliga skatter - och så gör de rika.
Det är bara politiker och deras kumpaner som gynnas av socialism genom att de får mer makt.

    “Inkomstskillnader” är en av dagens mest populära ekonomiska myter och Sanders underblåser avund genom det vanlig talet om att  "1%" har en oförtjänt, oproportionerligt stor del av rikedom och inkomst.
   The Wall Street Journal uppskattar att Sanders '"Fri- Stuff" kommer att  kosta minst $ 18 trillioner under de kommande 10 åren. Enligt Forbes kan Sanders “sjukvårdsplan” ensam kosta upp till $ 36,3 miljarder under nästa årtionde.

Låt dessa giriga en-procentare betala för det”, säger Sanders.
Men det fungerar inte. Även om man tar 100% av vad en-procentarna tjänar under tio år, kommer man inte ens i närheten. De tjänar ungefär $ 600 miljarder årligen. Över tio år uppgår det bara till 6 trillioner dollar. Enligt WSJ blygsamma uppskattningen täcker det inte ens halva kostnaden.

Många människor lever redan på andra. De är mottagare av Social Security som betalas av de som fortfarande är anställda, eller de finns bland de 52.2 miljoner som har "Medicaid; Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), även känt som matkuponger, “Kompletterande säkerhets-inkomst (SSI)”; Tillfälligt bistånd till behövande familjer (Tanf); och General Assistance (GA). “Regeringen tvingar de som arbetar att göra det, inte för sin egen skull,  utan för andras. Om en privatperson skulle tvinga någon annan att arbeta för deras räkning, kallar vi det "slaveri".


Socialismen är en återvändsgränd. I hundratals år har det misslyckats överallt där det antagits. Entusiasmen för  Bernie Sanders bland våra ungdomar är ett symptom på vårt misslyckande att utbilda dem, inte bara i historia, regering och ekonomi, men också när det gäller grundläggande moral.
Socialister pekar gärna på den sk. svågerpolitiken och menar att det är kapitalism, men det är inget annat än socialism som gynnar de rika och inflytelserika. Det är lika fel som någon annan form av socialism.
Botemedlet är att begränsa regeringsmakten.  Människan låter sig lätt mutas och om regeringen har befogenhet att omfördela rikedom, kommer den alltid att agera till förmån för de kraftfulla i samhället.  Det som gjorde Amerika stort är inte en progressiv regering, utan genialitet och ambition hos människor som hade frihet att utvecklas, eftersom The Constitution bromsade Statens godtyckliga makt.

Socialismen är mer en moralisk brist än ett legitimt ekonomiskt system. Det kommer alltid att finnas, därför att okunniga människor vill ha något för ingenting. Om vi vill behålla vår frihet och välstånd, måste vi utbilda våra barn att syftet med regeringen är att säkerställa frihet, inte att erbjuda gratis luncher.

18 februari 2016

Varnande exempel


"Rökning dödar fler än vad Obama gör, även om han dödar massor av människor. Rök inte, var inte som Obama."

Den här affischen finns vid busshållplatser i Moskva och text och bild är tagna från en Facebooksida som tillhör Dmitry Gudkov, den enda liberale oppositionsparlamentarikern i Rysslands parlament. Hans sida har fått mer än 1300 “likes”.
"Snart kommer man att skrämma barn med Obama i stället för Baba Yaga”, en häxa från ryska folksagor”

Några ser anti-Obama annonsen som en uppföljning av denna video, "Stopp Obama!"  från förra veckan. Den visar  dussintals ryska studenter som faller till golvet som om de var döda. En ensam flicka med en skylt hävdar att “presidenten i USA dödar 875 personer varje vecka".



Mer från The Guardian här

17 februari 2016

Europas svek mot kvinnor


16 februari 2016

Vi lever i en underlig tid


Tänk vilken tillfällighet det var att man singlade slant i Iowa och Hillary “vann” 6 gånger i rad.
Tänk så bekvämt att  Domare Scalia, som var den som var mest konservativ och den som värnade mest om Constitution,  nu är död och Obama kan utse hans ersättare.
Sedan har vi Hillarys tidigare yttrande att "Obama skulle bli en bra domare” och hon skulle nominera honom om hon blir president.
Tänk om det var en fin vink? Obama skulle kunna nominera Hillary vilket ger henne en ursäkt att backa ur presidentvalkampanjen?
Republiken USA är död sedan länge. Det var död innan kudden hittades över ett ansikte i Texas förra helgen.
- Den "grundläggande omvandlingen” till en marxistisk tredjevärlden-diktatur  är nästan färdig.

Ann Coulter menar att Donald Trumps inblandning i politiken har betydelse för hur Republicans kommer att agera inför Obamas nominering av en ny domare:

"Om detta hade hänt för ett år sedan ... vi har sett hur Republicans har uppträtt tidigare. De är väldigt fega. De skulle förmodligen ha låtit det passera - Senatens Republicans skulle bekräfta vem som helst som Obama föreslår.  De skulle bara vrida sina händer. Sen. Lindsey Graham skulle leda det hela och tala om att det är presidentens rätt att besluta. Nu när Donald Trump har kommit in på scenen,  tror jag att Washingtons Republicans  kan vara på väg att fatta budskapet.
Om Republicans klantar sig och inte tar upp kampen, kommer Trump att få 10 miljoner fler röster”


Man spekulerar redan vilt över vilka Obama troligtvis kan utse:

Fd. justitieminister Eric Holder och nuvarande justitieminister Loretta Lynch är två av de mest kända namnen. Andra inkluderar fd.Massachusetts guvernör Deval Patrick;  New Jersey Sen. Cory Booker; Ninth Circuit Judge Paul Watford;  Minnesota senatorn AmyKlobuchar och Kalifornien Attorney General Kamala Harris,
De är alla antingen svarta eller kvinnor, eller som i Loretta Lynchs fall både och, vilket ger henne extrapoäng.

15 februari 2016

Sluta försvara och importera dessa grottmäns tänkesätt


Den muslimska våldtäktskulturen är ingenting nytt. Den började år 624 då Mohammed kom på ett genialt sätt att belöna sina efterföljare. Utöver krigstroféer gjorde han det lagligt för dem att fånga och våldta gifta kvinnor.
Det hade tidigare ansetts som äktenskapsbrott. Nu var det ett bonus för en helig krigare. Det är inte svårt att föreställa sig hur fruktansvärt ett muslimskt krigsläger var för en kvinna. Det är därför Burka uppfanns.

En Burqa är ett verktyg för att avpersonifiera kvinnor som bär den - att utplåna bäraren som en person. Funktionen i dag är att göra det svårt för kvinnor att ha någon enskild samverkan med andra.
Det gör det svårt för dem att arbeta utanför hemmet, att ha en konversation med en främling eller att ens ses som en individ. Det är hela poängen. Burka är en produkt av en kultur och religion där kvinnor inte ska ha någon funktion utanför hemmet utan förbli i Purdah.

De som desperat letar efter ursäkter för den absurda muslimska kulturen hävdar att Burka har att göra med kvinnliga blygsamhet.  Men Koranen  är tydlig:  "Tala om för dina hustrur och dina döttrar och kvinnorna av de troende att dra sina mantlar (slöjor) över hela kroppen så att de därmed kan särskiljas och inte ofredas.”

I Islam är kvinnor ett objekt, inte en person. Hela deras kroppar betraktas som "Awrah", ett arabiskt ord som betyder "nakenhet", "fel" eller “ofullkomlighet” - termer som tydligt sammanfattar den islamiska synen på kvinnor. Även deras röster anses "Awrah" vilket innebär att även en helt täckt kvinna som talar är en omoralisk sak.
Islam anser inte våldtäkt som ett brott mot en kvinna. Det är ett brott mot fäder och makar. Det är inget brott om en man våldtar sin hustru.
I ett stam-samhälle, är våldtäkt ett brott mot egendom och ära. För en far, är hans dotters oskuld ett värdefullt objekt som ökar hennes marknadsvärdet .

Men det är inte bara kvinnor som ska täckas över. Den här Imam insisterar på att vid fyra års ålder kan det bli sexigt mellan föräldrar och barn. "Du måste vända bort dina blickar från en fyraårings kropp annars kan passion konsumera dig."
Han beskriver hur ett barns "awrah" kan vara farligt att vara nära.





"Vid fyra års ålder byter föräldrarna på dem, badar dem…ja ni vet.  Vid den åldern  blir ”awrah ett speciellt awrah, ett mycket, mycket strikt område, som även föräldrar bör undvika att titta på, vilket är de intima delarna och baken,  Okej?"

Även om det finns muslimer som avvisar dessa läror måste vi västerlänningar förstå att de inte är extrema och ovanliga i den islamiska världen, de är helt enkelt en del av den förhärskande inriktningen.




Melodifestivalen ger fingret åt tittarna

Förlåt min misstänksamhet, men kan det möjligen vara ISIS-fingret programledaren viftar med? I så fall är det inte förvånande, eftersom hon år 2010 på sin blogg släppte igenom kommentarer som denna: "En droppe blod av en arab är värd 1000 israeler".

Det var inte första gången. Sveriges Television har blivit en megafon för islamiseringen. Chefen Hanna Stjärne vill öka "mångfalden" bland de anställda, vilket i praktiken innebär att hon bara anställer muslimer.

14 februari 2016

Domare Scalia har avlidit

Något som det inte pratas särskilt mycket om under den här val-cirkusen är att presidenten tillsätter domarna i Supreme Court och oavsett vilka frågor man tycker är viktiga, har Högsta Domstolen sista ordet vad gäller grundlagen.
Obama har fått sin chans nu när Supreme Court Justice Antonin Scalia oväntat avlidit i en ålder av 79 år.

Scalia var domstolens mest inflytelserika konservativa medlem. Han nominerades  1986 av president Ronald Reagan, och bekräftades enhälligt.

Han var känd för att inte skräda orden och han var den som klargjorde att Second Amendment garanterar individens rätt att äga ett skjutvapen- domstolens viktigaste vapenärende någonsin.

 Majoritetsledaren och Republikan Senate-ordförande i juridiska kommitté krävde att beslutet ska bordläggas och  lämnas till nästa president, men det vill Obama naturligtvis inte höra talas om.
Han gjorde klart att det är "gott om tid" kvar under hans period att nominera nästa domare och för Senaten att hålla förhör och bekräfta hans val.

Republicankandidaterna Ted Cruz och Marco Rubio anser att nästa president ska välja Scalias efterträdare. Ben Carson uppmanade Senaten att blockera den som Obama nominerar

Det pågår en islamisk erövring av Europa. Är den iscensatt av någon?

Srdja Trifković:

– Det har sagts att USA på ett skamligt sätt har manipulerat denna kris. Jag tror faktiskt inte att så har varit fallet. Jag tror att det var ett samarbete mellan Saudiarabien och Turkiet.

De flesta av dessa så kallade flyktingar är egentligen inte flyktingar, eftersom en flykting är någon som åker från det krigshärjade landet till det första land som erbjuder en trygg fristad. Många av dessa människor har tillbringat ett år eller två i Turkiet eller Libanon i flyktingläger.

När de åker därifrån för att ta sig till Europa, och de passerar fyra eller fem länder, är de uppenbarligen migranter, men det är värt att notera att Saudiarabien och de superrika gulfstaterna; Förenade Arabemiraten, Qatar och Kuwait, inte har tagit emot några syriska flyktingar. Inte en enda.

Samtidigt har dessa länder bidragit med riklig finansiering till olika islamiska välgörenhetsorganisationer som finansierar denna massmigration genom Turkiet, medan den turkiska regeringen bidrar med logistiken. Låt oss inte glömma att man från Adana, İncirlik, eller sydöstra Turkiet, måste ta sig 1 200 – 1 300 kilometer genom turkiskt territorium för att nå avresehamnarna i Smyrna, Bodrum, eller Çeşme.

Vore det inte för att Erdoğans regering direkt och systematiskt organiserade transporten för dessa människor och underlättade deras avfärd mot de grekiska öarna, så skulle det helt enkelt inte vara möjligt. Det är löjligt att låtsas som att denna migrantvåg inte har en stark islamisk prägel och det förklarar också varför Saudiarabien och Turkiet är så intresserade av att underlätta den.

Båda är i praktiken islamiska stater, även om Turkiet fortfarande har en till namnet sekulär konstitution, som härstammar från Mustafa Kemal Atatürk. Det är dock uppenbart att Recep Tayyip Erdoğan är en hängiven politisk islamist som har gjort sitt yttersta för att förändra det turkiska samhällets karaktär och samtidigt är extremt angelägen om att underlätta och påskynda den islamiska demografiska omvandlingen av Europa.

Här har vi redan en enorm muslimsk diaspora, uppskattad till minst 25 miljoner människor, som uppenbarligen inte integreras i sina värdsamhällen, och det är värt att notera att de beter sig på samma sätt överallt, oavsett vilket deras ursprungsland är.

Turkarna i Tyskland, algerierna i Frankrike, marockanerna i Holland och pakistanierna i England, alla beter sig på samma sätt. De skapar sina egna ghetton, där den lokala, infödda befolkningen inte längre är välkommen och dit polisen tvekar att bege sig.

Det finns över 700 sådana ”känsliga stadsområden” bara i Frankrike och denna process kommer att ersätta de infödda europeiska befolkningarna redan mot slutet av detta århundrade, genom de gamla europeiska nationernas demografiska kollaps. Denna process påskyndas nu hastigt.

13 februari 2016

Därför gillar vi Trump


En av mina vänner förklarar varför Trump är så populär. 


Ja, han är lite av en bråkstake och han är självupptagen, men vi bryr oss inte om det. Landet är en röra skapad av de politiker vi har. Republicans är ohederliga och fega och vi har illegala personer överallt. Vi vill att det ordnas upp!
Vi bryr oss inte om att Trump är klumpig och att han förolämpar folk, eller att han hade varit vän med Hillary, eller att han har bytt positioner. Vi behöver inte bry oss om att han har varit gift 3 gånger, vi behöver inte bry oss om att han käbblar med Megyn Kelly och Rosie O'Donnell, vi bryr oss inte om att han inte vet namnet på några muslin-terrorister... det här landet är svagt och i konkurs.

Våra fiender gör narr av oss, vi invaderas av illegala,  Vi har blivit en nation där varje Tom, José och Hamid är offer för någonting och tillhör en särskild grupp med särskilda rättigheter. Det har gått så långt att vi inte ens känner igen det land där vi föddes och växte upp.
 “VI VILL BARA ATT DET FIXAS” och Trump är den enda som verkar förstå vad folk vill ha.

Vi är fullständigt less på politiker, Democrat Party och Republikan Party gör oss kräksjuka.
 Trump är inget helgon, men han styrs inte av lobbyist-pengar och ingen politisk korrekthet håller honom tillbaka.  Allt vi vet är att han har varit mycket framgångsrik, är en bra förhandlare, som byggt upp företag och han är inte är en feg politiker. Och han säger att han ska fixa problemen.

Vi bryr oss inte om att han har en konstig frisyr… Vi vill ha tillbaka vårt land.

Lördagsgodis

Hillary Rap

Ted Cruz kampanj inspireras av filmen Office Space

12 februari 2016

Muslimsk flykting attackerar restauranggäster


En muslimsk man från Somalia, troligen en flykting eller son till en flykting, attackerade besökare på en restaurang som ägs av en kristen israelisk arab i Columbus, Ohio. Detta hände i går natt men polisen vägrar att offentliggöra den misstänktes namn.

CBS News var först med att identifiera angriparen, som en somalisk man vid namn Mohammad Barry.  Han kom in i Nasaret Mediterranean Restaurant med en machete och började hugga människor.
Han gick fram till varje bord och och angrep gästerna, “En man låg på golvet och blödde,  det var blod på överallt. Det var hemskt. Det var ett blodbad. "
Fyra personer skadades i machete-attacken, en kritiskt.

Ägaren till restaurangen, Hany Baransi, är en kristen arab från Israel.
Två män lämnade restaurangen och ringde  9-1-1 medan en annan man kastade stolar på angriparen. En annan gäst försökte nå någonting bakom disken och då flydde jihadisten. Han sköts av polisen efter en fem-mile biljakt.

Columbus är det näst största somalisk-amerikanska samhället efter Minneapolis.
Inkörsporten till USA för somaliska medborgare är genom ett speciellt inflyttningsprogram. Den amerikanska regeringen har sedan 1992 arbetat med FN för att permanent placera mer än 110.000 somaliska flyktingar i dussintals städer i USA, inklusive Minneapolis, Columbus, San Diego, och mindre städer i Maine, Texas, Idaho, Washington, Georgia, Michigan, Colorado och Texas.

Mer än 99 procent av somaliska flyktingar är sunnimuslimer och FBI har bekräftat att åtminstone 40 unga somaliska män har lämnat USA sedan 2007 för att ansluta sig till raden av utländska terroristorganisationer , inklusive al-Shabab i Somalia och ISIS i Syrien.



Kan ni se hur nödvändigt det har blivit att vara beväpnad?

11 februari 2016

Så går det till


Hillary Clinton väntas lämna New Hampshire med lika många delegater som Bernie Sanders, även efter det att han krossade henne i tisdagens primärval.

Sanders vann 15 delegater med sin 20-punkts-seger medan Clinton vann nio.
Men Clinton startade med stöd av sex superdelegater, som är statliga “parti-insiders” som fritt kan stödja vilken kandidat de vill.

Superdelegater kan ändra sig, så vissa av dem som nu backar upp Clinton kan byta till Sanders innan Democratic National Convention i slutet av juli.

(The Hill):
Efter Sanders framgång måste vi nog ta senator Sanders på allvar och titta närmare på hans agenda.
Om hans nominerings-seger följs av en vinst i november kommer det att innebära en massiv expansion av regeringen.
Wall Street Journal har följande att säga om Vermontsenatorns statism - en ideologi som förordar att all makt ska ligga hos staten.

Hans socialism är farsartad i ett land som inte har råd med de sociala försäkringar som de redan har bundit sig för - sk.entitlements … Herr Sanders är långt ifrån en radikal förändrare, utan är bara en fulländning av vad Democrats har erbjudit sedan clinton-eran, nämligen förnekelse. Ignorera problemet.
Om de tvingas erkänna, insisterar de på att det inte är ett problem eftersom de rika kommer att betala. Under tiden, kallar de varje förslag till reform ett angrepp på "otillfredsställda behov."

Han fungerar som försvarare av varje utgifts-intresse för vår över-förpliktigade republik. ... Bernie  med alla sina exotiska förevändningar, är bara en annan MaskinDemokrat.



Democrat party har alltid betraktat den svarta befolkningen i USA som en pålitlig röstproducerar som de kan vända sig till vartannat eller fjärde år och vara säker på att de kommer att få 80 till 90 procent eller mer av deras röster, oavsett hur illa de har behandlat svarta dessemellan. Det kanske beror på att svarta mycket oftare är mottagare av de sociala program som tillhandahålls av Democrat-sponsrade allomfattande regeringar.  Statligt anställda på lägre nivå har också en osedvanligt hög representation av svarta.  Men den största anledningen är förmodligen att Democrat-politiker vädja till den svarta befolkningen varje gång det är val med löften och erbjudanden som sällan är verkliga, men de låter bra.
Nyckeln för Democrats är att se till att de svarta röstar så som de historiskt gjort,  vilket innebär åtminstone 80 procent democrat,  men det är också viktigt att de verkligen ställer upp och röstar och inte stannar hemma. Den största anledningen till att Barack Obama vann 2008, berodde på att svarta väljare deltog i rekordstort antal. Men om den svarta befolkningen inte stöder en democrat-kandidat, eller om de struntar i att rösta bli det mycket svårare för den kandidaten. Det är därför Bernie Sanders, en gammal vit man från Vermont, som vann stort i New Hampshire, överväger hur han kan generera entusiasm hos svarta väljare som knappt känner honom.
Det är därför som Bernie nu måste vädja till de svarta “ledarna” för att se om han kan locka till sig en grupp som allmänt tros vara i fickan på kandidaten Hillary Clinton.


10 februari 2016

Hillary erkänner sig besegrad


Efter decennier av planering och manipulering för "sin tur” i Oval Office förlorade Clinton i New Hampshires primärval.  Sen. Bernie Sanders vann övertygande, 60% mot 38%  och Hillarys bitterhet över förlusten och över de urusla röstnings-siffrorna börjar visa sig.

Det måste vara svårt för henne att hålla masken.  År 2008 förlorade hon mot en okänd, oerfaren kommunorganisatör som heter Barack Obama och nu körs hon över av en 74-årig socialist som ser ut som en muppet .

  I sitt tal i går kväll, med Bill och Chelsea i bakgrunden, talade hon om sitt problem att dra till sig unga väljare och hur "arga" människor i landet är.
(Tack och lov var Chelsea tyst denna gång och kallade inte Sanders för President)

“Folk är arga. Men det finns också hunger. De är hungriga efter lösningar. Vad ska vi göra? ", sade Clinton.
"Jag vet att jag har en del arbete att utföra, särskilt bland ungdomar. Även om de inte stödjer mig just nu, stöder jag  dem ... Det är inte att du blir nedslagen som räknas, det är om du kommer tillbaka som är betydelsefullt.”

Breitbart karakteriserade resten av Clintons tal som "argt” och “skränigt.” I vad som verkade som en sista desperat vädjan till South Carolina svarta väljare,  gormade hon sedan om hur afroamerikanska föräldrar oroar sig för att deras barn trakasseras och "skjuts”. Hon inkluderade också familjer som är rädda för att invandrarverket ska knacka på dörren. 

Clintons förlust mot Sanders var inte liten och vad värre är ; en ny CNN opinionsundersökning visar att Sanders slår Clinton  med 87-9 procent bland 18-till-34-åriga kvinnor.   Dessa siffror är helt enkelt häpnadsväckande och visar att kvinnan som trodde att bordet var dukat för henne kan gå hem.




Trump får sista ordet igen


Matt Lauer leder en av de många meningslösa TV-morgonshower som fjäskar för “kändisar” av den rätta röda nyansen. Han anklagade Trump för att inte vara riktigt så ”statsman-lik" som Lauer skulle föredra. Han krävde sedan att få veta när Trump skulle “offentliggöra” sin deklaration och frågade om han tror att människor skulle bli ”chockade" över att få veta hur lite han egentligen betalar i skatt.

Trump svarade med att säga: " Jag kämpar som fan för att betala så lite skatt som möjligt, eftersom jag hatar hur regeringen spenderar mina pengar".

Lauer såg ut som ett barn som just tappat sin glasstrut i leran.

NewsBusted


09 februari 2016

En klok och modig arabisk muslim säger sanningen




Min översättning till svenska

Ibrahim Al-Buleihi:
När vi vill studera en religiös fråga, går vi tillbaka till vårt arv. Men när vi vill studera något världsligt, såsom varför vi är bakåtsträvare, medan andra är framgångsrika, måste vi söka efter svar på annat håll, inte i vårt arv.
 (Var är på annat håll?)

Ibrahim Al-Buleihi
 Utan tvivel i Väst.
(I Väst, inte i Öst?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Östra bara efterliknar (Väst). Ta Japan, till exempel - om det inte varit för deras öppenhet för den västerländska kulturen, skulle de också ha förblivit bakåtsträvare.  Arabisk individualism  har utplånats i detta samhälle ...
(Vad menar du med utplånad individualism?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Han [araben] är oförmögen till självständigt tänkande, och därför avvisar han alltid det som avvisas av samhället, och accepterar det som accepteras av samhället.
(Så "laganda" råder?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Det är andan hos en hjord, inte ett lag. Det är inställningen av en flockmedlem som inte kan frigöra sig från fångenskap i den rådande kulturen. Allt som samhället anser vara bra, anser den enskilde vara bra. Han är oförmögen till självständigt tänkande och att dra nytta av andras kulturer. Han är oförmögen att kliva ut ur formen som ålagts honom sedan barndomen .
(Borde den arabiska individen vara upprorisk, till exempel?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Inte upprorisk, men han borde söka sanningen. Han får inte utplåna sig själv och försvinna i hjorden.
(Du kritiserar araberna och berömmer Israel. Tycker du att araberna ska följa den israeliska modellen?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Nej, Israel skapade inte sig själv. Det är en utlöpare av Väst. De är en utlöpare av den västerländska kulturen. Det är därför jag jämförde Israel med Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. Jag vill klargöra en mycket viktig punkt.
(Ursäkta mig, men jag har en fråga. Anser du att det är bra eller dåligt, att vissa länder är utlöpare av den västerländska kulturen ?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Det är en bra sak.
(Så vi bör också vara utlöpare från Väst?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Nej, men vi bör dra nytta av deras rika erfarenhet. Det är västvärlden som producerat allt detta välstånd. Till denna dag, är vi en börda för Väst. Även Japan medger att om de inte dragit fördel av västvärlden, skulle de inte ha utvecklats.
(Välstånd av vad?)

Ibrahim Al-Buleihi:
I allt. I normer, friheter och människans värdighet, liksom i utvecklingen av vetenskap, teknik och liv. Tror du att livet i dag är detsamma som det var för tio år sedan? Denna enorma förändring har producerats av Västvärlden . Vem annars producerade det?
(Men bör inte begreppen - såsom mänskliga rättigheter - ses som en ackumulerad prestation, i vilken alla samhällen spelat en roll?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Det är inte en ackumulerad prestation.
(Det har endast uppnåtts tack vare Västvärlden ?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Otvivelaktigt. Tyranny är ett enormt hinder, vilket gör framsteg omöjligt.
(Anser du att denna teori gäller Irak efter Saddam Hussein, som du beskriver som …)

Ibrahim Al-Buleihi:
Irak har inte tillåtits att uppnå stabilitet. Hela världen har ingripit i dess angelägenheter, som vi har sett.
(Västvärlden , som du prisar så mycket, ingriper i Irak.)

Ibrahim Al-Buleihi:
Nej, Väst ingrep i Japans angelägenheter också, och lyckades rädda Japan från tyranni. Idag betraktas Japan som en modell för demokrati, frihet och alla de fördelar som västvärlden har producerat.
(Du har sagt att under erövringarna vid tillkomsten av islam, kom araberna ut ur öknarna för att erövra, inte för att lära sig. Vad menade du med det?)

Ibrahim Al-Buleihi:
Enligt min mening,trodde araberna under århundraden - och fortsätter att tro - att de har tillräcklig kunskap och visdom, och att de inte behöver lära sig något från andra, eftersom de framträdde på detta stadium av historien, för att erövra, inte för att lära sig, eller undervisa, inte för att studera ...
(Som guider, inte människor som söker vägledning av andra.)

Ibrahim Al-Buleihi:
Det är rätt. Denna illusion bland araberna kvarstår än i dag, trots att hela världen har förändrats. Världen har förändrats, men de tror fortfarande att det är deras plikt att lära andra, och det är en plikt för andra att lyssna till dem. Sanningen är att araberna har ingenting att erbjuda andra, men de fortsätter ... Denna fruktansvärda vanföreställning, denna tro på sin egen perfektion, tron att andra måste lära av dem, gör det omöjligt för dem att dra nytta av den moderna kulturen.

Nu är Träden skyldiga


En ny studie, publicerad i tidskriften Science, visar att utbredningen av barrträd i Europa har orsakat mer global uppvärmning. Resultaten utmanar den utbredda uppfattningen att det hjälper att plantera fler träd för att bromsa jordens stigande temperaturer. ...


"Två och ett halvt sekel av skogsbruk i Europa har inte gjort att klimatet svalnat”, säger en grupp forskare under ledning av Frankrikes Laboratoire des Sciences du Climat et de l’Environnement -

Medan Europas skogar har ökat med 10 procent sedan 1750, har kontinentens sommartemperatur stigit 0,12 grader Celsius (0,2 Fahrenheit). Forskarna säger att det till stor del beror på att många nationer har planterat barrträd, som tallar och granar, vars mörka färg fångar solens värme.
Träd, med ljusare blad, såsom ek eller björk, reflekterar mer solljus. Men snabbväxande barrträd, som används för allt från byggmaterial till massa har tagit över.

 Medlemmar av den globala uppvärmnings-kulten släpper ut lika mycket ofarlig CO2 som alla andra, och kultens höga prästadöme släpper ut mer än de flesta. Men jet-setters som Al Gore kan köpa sig förlåtelse genom “carbon offsets”. Pengarna hamnar främst i fickorna på giriga profitörer, men en del går också till att plantera träd, sk. ”koldioxidkompensation”.  Teoretiskt sett ska det balansera ett missförhållande som aldrig funnits.

Men oroa er inte, Trädplanterare. En annan studie kommer snart att bevisa att träd orsakar global nedkylning.
Under tiden får väl soldaterna bidra genom att kamouflera sig med grankvistar, eftersom Pentagon gett order till de högsta cheferna att införliva medvetenheten om klimatförändringar i stort sett i allt de gör, från att testa vapen, till utbildning av soldater för krig, till planer för gemensamma övningar med allierade. Man ska inrätta ett nytt lager av byråkrati - ett brett spektrum av "klimatnämnder och arbetsgrupper”- för att införliva kampen mot klimatförändringar i alla ”program, planer och strategier."
De säger att militären inte kommer att kunna upprätthålla effektiviteten om man inte följer direktivet att möta hotet,  som är baserat på “funktionsduglig vetenskap."

Klimatanpassning och Motstånd är helt i linje med president Obamas uppfattning att den globala uppvärmningen är landets främsta nationella säkerhetshot, eller åtminstone nästan. Obama säger att den globala uppvärmningen och dess efterföljande klimatförändringar inte ens ska diskuteras.

Det socalistiska folkhemsbadets tragiska öde

      

Ännu en offentligfinansierad service har gjorts oanvändbar för de som betalar för den. Värdegrundsbloggen

Offentliga badhus och bibliotek har blivit inrättningar vilka samma skattebetalare som finansierar verksamheten alltmer drar sig för att besöka. Fnordspotting

08 februari 2016

Enligt Madeline Albright…

…finns det en plats i helvetet för mig.



Under ett kampanjmöte i Concord, New Hampshire, repeterade Madeleine Albright ett uttryck hon använde 2006 vid en lunch där kvinnor som spelar basketboll uppmärksammades. (WNBA)
Citatet var, "det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor".

Nu använder Albright sin 2006-linje och påstår att om kvinnor inte röstar på Hillary Clinton, är de dömda att hamna i helvetet. Det är verkligen att gå osmakligt lågt och detta från en före detta utrikesminister.
  Clinton och kvinnorna som skrattar i bakgrunden tycker tydligen att det är toppen.  Men det är väl vad man kan man vänta sig av Al(not-so)bright - hon som tycker att det var berättigat att 500.000 barn dog till följd av kriget i Irak 2003.

Hillary måste stoppas


Man brukar säga:”Varje val handlar om framtiden för Högsta domstolen och konstitutionen. Den här gången är det sant.”

Något som det inte pratas särskilt mycket om under den här val-cirkusen är att presidenten tillsätter domarna i Supreme Court och oavsett vilka frågor man tycker är viktiga, har högsta domstolen sista ordet vad gäller grundlagen

Domare Ruth Bader Ginsburg är nu 82, Antonin Scalia och Anthony Kennedy,båda 79, och Stephen Breyer, 77, och det är möjligt att de går i pension under nästa president första mandatperiod.

Det innebär att den rätt balanserade fördelningen kan förändras dramatiskt.
"Om en Republican får byta ut de två äldsta democrats blir det en solid konservativ domstol, (5-4)  Om en democrat blir president och utser ersättare för de två äldsta på republican-sidan, blir det också en dramatiskt förändrad domstol och i så fall en solid 5-4 democrat-majoritet. "

Bill Clinton gav oss en skrämmande påminnelse om det i förra veckan; “En av anledningarna till att ni bör rösta på Hillary är att nästa president kan få en till tre möjligheter att tillsätta domare till United States Supreme Court, och vi kan ändra en hel del då”

07 februari 2016

Tiden är inne att resa hem?

(Jag håller inte helt med författaren till nedanstående inlägg. Den lilla staten Israel är omgiven av fientliga grannar. Är det verkligen säkrare för judar där än i Europa? Ett talesätt i den muslimska världen är att göra Hitlers jobb färdigt.)

Den växande antisemitismen som judarna i Frankrike upplever, och som speglar situationen för Europas övriga judar, har inte uppstått på senare tid. Den är resultatet av en daglig och ihärdig anti-israelisk och anti-judisk agitation som landets kulturella och politiska eliter, i synnerhet på den politiska vänsterkanten, har drivit i mer än 40 år och som stöds och förstärks av fientliga budskap i deras statsstödda medier.

Det mångkulturella invandringen till Europa för bland annat med sig en mer än 1400 år gammal arabisk/ muslimsk kultur som inkluderar både barnbrudar, kvinnoförtryck, hedersmord och ondskefull antisemitism. I kombination med den politiska vänsterns liberala acceptans av allt som försvagar våra egna traditioner, och den politiska antisemitism som redan är djupt rotad i deras ryggmärg, framstår detta för vaksamma judar som en tydlig signal om att tiden är inne att överväga en alternativ framtid.

År 1930 trodde flertalet av Tysklands judar att deras liv inte var i fara. De flesta slutade i gaskamrarna. Det kommer inga fler gaskammare i Europa, men det är heller inte nödvändigt för att genomföra den etniska rensning som nu inleds. Vi bör inte tvivla på att tiden är inne för oss judar att resa hem. Av de 250.000 franska judar som nu förbereder sig för flyttning, kommer till en början ungefär en fjärdedel att resa till Israel. Men antisemitismen sprider sig snabbt över hela världen, och USA är inte längre en lika säker tillflyktsort för oss judar som landet en gång var. Antisemitismen ökar kraftigt vid akademiska institutioner i USA, och utbreder sig på samma sätt som i Europa.

Det finns bara en plats där judar kan leva i säkerhet, trots svårigheter och utmaningar, och det är i vårt gamla fädernesland Israel. Idag är det faktiskt säkrare för judar att bosätta sig i Hebron än i de flesta av Europas huvudstäder. Över hela Europa gör sig judar redo för avfärd, och den här gången finns det en öppen gräns där de är välkomna.

Michal Rachel Suissa

Svart Historia


Februari månad, dags att uppmärksamma Black History igen och väcka skuld hos alla vita, även om aldrig någon i hela deras släkt någonsin haft slavar.

Black History month skapades 1926 av professor Carter G. Woodson vid Harvard, som ville understryka de svarta människornas roll i Amerikas historia.

Jag är förvånad över att valet av Obamas som president inte har gett svarta människor minst två månader till.
Om Obama-administrationen kan tillåta att svarta skrämmer vita från att rösta, borde han kunna se till att svarta får sig tilldelade åtminstone en fjärdedel av året?
Februari är också årets kortaste månad. Både januari och mars har 31 dagar - i jämlikhetens namn borde man ta en dag från var och en av dem och ge till Februari.
Och tänk på alla Mexikaner och irländare som bara får en dag- Cinco de Mayo och St. Patricks Day. Vi borde göra något åt det.
Judarna har några egna dagar också,  men de är mestadels av religiös natur.

Givetvis finns det politiska poäng att plocka från ett historiskt missnöje. Man anspelar på att vita flyr undan skuld och svarta är desperata att undkomma konsekvenserna av underlägsenhet.
Politiker och aktivister får uppmärksamhet i media, vilket håller deras karriärer vid liv.
Det finns pengar avsatta för de som kvalificerar för speciella minoritets-program, både vad gäller anställning, tester och utbildningsplatser. Det finns fortfarande också de som hoppas på gottgörelse för slaveriet. Viktigast av allt är att det ger människor ursäkter för sina egna misslyckanden.

De svarta prestationer som inte involverar vita människors synder får lite uppmärksamhet under Black History Month. Det beror på att en prestation, oavsett hur stor den än är, gör att man måste leva upp till den i framtiden,  medan en förevändning - något att skylla på - räcker hela livet.

Slaveri har upphört, Segregation likaså,  Martin Luther King har en helgdag, vi har en svart president, men det svarta samhället behöver fortfarande en särskild separat månaden för att känna att de är betydelsefulla?
Vill de känna sig speciella eller vill de känna sig som amerikaner?
Andelen fattiga bland svarta gifta par har varit ensiffrigt sedan 1994 men det skrivs det aldrig om i media.  På samma sätt kan man titta på hur många svarta som gått vidare till högskola eller avslutat college och nästan 4,6 miljoner har en fyraårig högskoleexamen.

Hur många amerikaner vet förresten att den första slavägaren i Amerika var en svart tobaksodlare? Hur många amerikaner är medvetna om att många fria svarta i Södern var slavägare?
 Att svarta ägde slavar är en historisk företeelse som inte är helt utforskad.  Även historiker är ofta skeptiska innan de upptäcker antalet svarta “Masters” och antalet slavar som ägdes av dem. De allra flesta tror att slaveri var en institution som uteslutande utnyttjades av vita slavägare .
Det faktum att fria svarta ägde slavar är en obekväm sanning som lämpligt förlorats i amerikansk historia.
 Läs mer om svarta slavägare här, här och här.

06 februari 2016

Lördagsgodis

Dårarnas skepp

 

Islam är psyksjuk

           

”Informationsvideo” från den muslimska gruppen ISIS
Massinvandringen och döden

05 februari 2016

Så här ska finska kvinnor skydda sig

 Det är en etablerad sedvänja i vissa kulturer att man ska våldta kvinnorna i den erövrade nationen. Men finska kvinnor behöver inte oroa dig. De kan nu skydda sig mot sexuella övergrepp genom att följa råden i denna video som visas på finsk TV:



En smäll med en handväska kommer säkert att skrämma en mobb på flykten.
Inte undra på att så många kvinnor utsätts för trakasserier och våldsverkare om detta är allt motstånd de kan förvänta sig.

Det måste vara ett skämt, eller hur?

Kamrat Bernie är bara ett symptom på vår dödliga sjukdom

 Under ett av sina politiska massmöten uppmanar presidentkandidat Bernie Sanders publiken att dela med sig av sina snyfthistorier om hur bedrövligt livet är och här är vittnesmål från en kvinna “som hulkande förklarar hur hon skäms for att hon inte kan försörja sin familj utan hjälp från sina föräldrar.



 "Jag har levt på mindre än $ 12.000 under en tid på grund av funktionshinder och det är så svårt att göra något utöver att betala räkningar, sade hon. "Du skäms hela tiden ... när du inte kan köpa presenter till dina barn, det är riktigt, riktigt svårt.  Jag arbetade tre, fyra, fem jobb ibland, alltid för minimilön ... Jag har en examen. Skild. Och medan jag väntar på att få handikapp-ersättning måste mina föräldrar stödja mig. Det är väldigt svårt. "

Hela salen applåderar. 
Jag är alltid väldigt misstänksam när man bara “råkar” hitta någon i publiken som passar in i manuset. Vi har sett från en annan democrat kandidat hur sk. spontana frågeställare placerats i publiken. 
Men låt oss anta att denna anonyma kvinna “är på riktigt”….är det någonting av det hon säger som är värt att applådera?

Sanders tackar henne: “Det är inte lätt att stå upp och säga detta”, men jag påstår motsatsen. Det är typiskt för socialister/kollektivister att gnälla över att andra inte betalar för dem.

Det är uppenbart att kvinnan i fråga inte saknar mat på bordet och hon har tak över huvudet.
Det hon klagar över är att hon inte har råd att köpa prylar, som presenter till sina barn. Att flytta in till sina föräldrar och få hjälp av dem var en gång helt naturligt i USA.  Det stärker familjebanden och det stärker också vårt oberoende från staten - vilket är exakt varför socialister ogillar sådana arrangemang. Det är mer hedervärt att låta skattebetalarna stå för fiolerna.

Hon säger också att hon är skild. Var finns pappan till barnen? Skilsmässor inte bara förstör kärnfamiljen, det gör också alla inblandade fattigare och kollektivisternas svar är naturligtvis mer statlig inblandning. Att bryta sönder kärnfamiljen passar deras agenda…ensamstående mammor är fattigare och mer statligt beroende än gifta. 
Om kvinnan förblivit gift är det troligt att hon haft ett eget hem i stället för att bo hos mamma och pappa.