15 april 2016

Politiskt korrekta toaletter


I slutet av förra veckan meddelade Bruce Springsteen att han skulle ställa in sin show i Greensboro, North Carolina. Hans beslut föranleddes av North Carolinas omstridda nya lag HB2,  "Public Facilities Privacy and Security Act.”

HB2 är en lag som antogs och undertecknades av guvernören, som svar på en kommunal förordning i Charlotte, NC. som tillät transpersoner att använda vilken allmän toalett de ville, oavsett om den var ämnad för män eller kvinnor.  HB2-lagen åsidosätter stadens förordning och hindrar andra städer i North Carolina från att införa liknande åtgärder.

Syftet med HB2 är att se till att människor, särskilt kvinnor och barn, men män också, kan använda offentliga toaletter och omklädningsrum utan att konfronteras med människor av motsatt biologiskt kön.
Det låter som sunt förnuft tycker jag.

Lagen påpekar också att även om det krävs att en person med penis använder rum avsedda för män och personer med vagina använder rum för kvinnor, kan enskilda toaletter användas av personer oavsett deras biologiska kön eller det kön de identifierar sig med.

Vad HB2 faktiskt representerar är en samordnad insats av folket i North Carolina att hindra vuxna män från att använda samma badrum som småflickor.
Det förvånar mig att det behövs en samordnad insats och lag för att utföra en sådan bedrift. Vad som också förvånar mig - men tydligen inte Springsteen - är hur i stort sett alla på Vänsterkanten av Amerikas politiska spektrum, upprörs över tanken på att hålla männens organ separerade från kvinnornas på offentliga toaletter.

Springsteen var inte ensam om att spela på vänsterkänslorna. Stora företag som PayPal och Deutsche Bank hotade också med bojkott, även om de fortfarande tycker det är på sin plats att göra affärer i länder där man hamnar i fängelse - eller något mycket, mycket värre - om man är HBTQ och BBTQ .
Så vitt jag vet har ingen av de HBTQ-personer jag känner någonsin haft problem att välja rätt badrum och de skulle bli djupt kränkta om man antyder att de behöver statligt stöd i denna sak.

Ett par av dem har också barn och jag är ganska säker på att de inte skulle uppskatta att en vuxen man följer deras tonårsdöttrar in på toaletten, även om denne vuxne man är Bruce Springsteen eller VD för en Storbank.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.