23 juni 2016

Delingpole on Brexit


"…..I början talade jag om David Cameron och varför han är beredd att vinna denna folkomröstning till nästan vilket pris som helst.

Men här kommer det värsta.  Detta gäller inte bara för David Cameron. Det gäller också för:
George Osborne; Christine Lagarde, 10.000 EU byråkrater som tjänar mer än premiärministern; Goldman Sachs och de flesta övriga i finansbranschen; advokatbyråernas magiska cirkel; de stora företagen som älskar alla Euro-förordningar eftersom de utplånar mindre konkurrenter; den stora Vänster-välgörenheten, speciellt miljöorganisationer som RSPB och WWF eftersom EU betalar dem så mycket pengar; företags-lobbyister; SJW aktivister på Avaaz och 350.org och Change.org; IMF; George Soros; rika markägare - särskilt de med vindkraftverk där EU ger dem squillioner; alla som arbetar med “mångfald”, anpassning, personalresurser, återanvändning och jämställdhet; Nick Clegg; Nick Cleggs advokatfru; socilademokraterna i allmänhet; Chris Evans och Jeremy Clarkson; alla på Guardian; alla på BBC bortsett från Andrew Neil, förmodligen; och så vidare.

Var så säker, vi har mot oss ett gäng jävlar så fast beslutna och skrupelfria att de får Ramsay Bolton att se ut som Mary Berry. Dessa snubbar har allt att förlora på detta - pengar, makt, rykte, fem-rättersluncher med gåslever, hummer, och Chassagne-Montrachet ... - och de kommer inte att dra sig för något för att hindra oss att ta ifrån dem deras ofta oförtjänta privilegier som resten av oss måste betala för.
Vad de kommer att göra gentemot oss, om vi låter dem vinna, kommer att vara obeskrivligt."

Hela artikeln här (på engelska)

6 Kommentarer:

Evot sa...

EU är en diktatur. När Kommissionen under ledning av Herr Juncker utfärdar en förordning blir den ögonblickligen lag i alla 28 medlemsländerna. Vilken maktkänsla! Vilket paradis för klåfingriga socialister!

Anonym sa...

Så länge inte den enskilde medborgaren kan koppla utplundringen av skattepengarna direkt till allt detta politiska missbruk av deras pengar blir det ingen ändring. Det har socialisterna haft möjlighet att leva på i flera generationer.
Det reageras förhoppningsvis lite sundare på avarterna i USA?
SU

Berit sa...

Vi gratulerar Storbritannien i dag

Anonym sa...

DN.se har just nu 18 artiklar om hur hemskt Brexit är. "Ett av de största felbesluten någonsin." "Ett tragiskt ögonblick för Europa." "Brexit påverkar 66.000 svenska jobb," "Merkel beklagar...". "Carl Bildt: Brexit är en mardröm." O.s.v. (I morgon, 25/6, kommer en papperstidning för er i Stockholm, just om Brexit.)
- Det är på sitt sätt som när vi förra året tog emot 160.000 "barn", de flesta av dem muslimer. DN var (och är!) entusiastisk! Att "folk" förvisso inte har samma åsikter bryr man sig inte om.
- Fast ok: "folk" hämtar ju ofta sina åsikter från TV. Man sjunker ner i soffan framför burken, varje kväll, för att få veta hur världen ser ut... Är man pensionär har man ju inte så många andra kontakter.
- Och sedan har vi ju kultursideseliten som hämtar sina åsikter från ... just det: DN Kultur!
- Jag själv föreställer mig att britterna är starka nog för att få ihop sin ekonomi och tillvaro, även utan medlemskap i EU...
/ SD

Anonym sa...

Tyskland säger nu som USA och Canada: Det blir viktigt att ha handelsavtal med Storbritannien (UK), sedan de lämnat EU.
- Obama säger att UK (liksom EU) kommer att vara "indispensable partners" för USA, även efter Brexit. Den "speciella relationen" mellan UK och USA fortsätter även framöver, säger han.
- Tysklands regering säger att UK bör bli "an associated partner country" till EU efter Brexit.
- I Tyskland är man orolig att Frankrike, Holland, Österrike, Finland och Ungern också kan vilja lämna EU nu, säger Die Welt och citerar en strategi-text från finansdepartementet.
- (Tysklands EU-kostnad kan öka med "3 billion" [3 miljarder?] Euro, när UK lämnat EU.)
http://www.express.co.uk/finance/city/683117/US-and-Canada-lead-promises-to-maintain-trade-relations-with-Britain-outside-the-EU
/ SD

Anonym sa...

En liten fundering om Brexit: Europas rikaste länder, Schweiz och Norge, är inte med i EU. De samarbetar, men är som sagt inte med.
Vad skulle DN kunna säga om det?
Bruttonationalprodukt per capita år 2015: Schweiz $58,100. Norge: $66,900 ! Sverige: $46,000. Tyskland: $45,900. Storbritannien: $39,500. Källa: World Almanac 2016.)
/ SD
PS. Luxemburg och Monaco är rikare än Norge - men de är ju lite annorlunda...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.