13 augusti 2016

Lördagsgodis

Tack AM!

30 Kommentarer:

Anonym sa...

Peggy Noonan (f 1950), vecko-kolumnist i Wall Street Journal, skriver nu om "Hur den globala eliten överger sina landsmän".
- Hennes första exempel är fru Merkel, som förra året sade att Tyskland skulle ta emot 800.000 flyktingar. Som en gottgörelse för nazismen, osv. Naturligtvis såg man det som en inbjudan, och mer än en miljon kom.
- Problemet var bara, att "bördan" faller helt på "vanligt folk". De styrande, Merkel, media, kultureliten - de "berörs inte det minsta av det här, och kommer väl inte göra det heller. Inget i deras liv blir sämre."
- När vanligt folk blev upprörda, kallade eliten dem "främlingsfientliga, inskränkta, rasistiska". Eliten menade att de själva var "humanistiska, medlidsamma, heroes of human rights". O.s.v.

Som icke-prenumerant kommer du inte in på WSJ. Annat än om du går via Google News. Sök på titeln, Noonan, How Global Elites Forsake Their Countrymen, så får du upp en länk.
/ SD

Berit sa...

Tysklands President Joachim Gauck:
“Det är inte eliten som är problemet, det är folket”

Det är nog det dummaste någon sagt sedan Marie Antoinette och inte ens hon var dum nog att säga det.

https://www.youtube.com/watch?v=Gd5TPWXgOFQ

Anonym sa...

Hackaren Guccifer 2.0 släppte mobil-numren för alla demokrater i kongressen (representant-huset). Drudge har det överst nu: http://www.drudgereport.com/ Källa:
http://thesmokinggun.com/buster/democratic-national-committee/guccifer-dccc-hack-645891

Men mer än så: Han visade också vad Nancy Pelosi (minoritetsledaren i representanthuset) hade på sin privata computer.
http://www.thegatewaypundit.com/2016/08/update-guccifer-2-0-leaks-documents-nancy-pelosis-personal-computer/

Guccifer kan arbeta för ryssarna; det är inte helt klart. Han avslutar sin text: Dear journalists, you may send me a DM if you’re interested in exclusive materials from the DCCC, which I have plenty of. [DCCC is the official campaign arm of the Democrats in the House]
/ SD

Anonym sa...

Ingrid Carlqvist skriver på Gatestone om "Sweden: Summer Inferno of Sexual Assaults". (3½ sid A4). T.ex.:
- "En tolvårig flicka attackerades, och beskrev dem så: 'Fyra män, 20-25 år, som verkade vara araber, och som talade ett utrikes språk sinsemellan'. En ung man som kom förbi, grep in, men fick själv stryk." - Män som är i 20-årsåldern, men ger sig på en tolvåring...!
- Många av attackanterna i Karlstad (Putte i parken) hade förstås "Tafsa-inte"-armband på sig...
- Vid Trästocks-festivalen i Skellefteå hade man tryckt upp affischer på persiska, arabiska och tigrinya [Etiopien-Eritrea]... Och körde gratis-bussar dit för "ensamma flykting-barn"...
- Och naturligtvis berör rapporter som denna inte vår kultursides-elit...!
- (Rapporten kommer nog på svenska nästa vecka: https://sv.gatestoneinstitute.org/ )
https://www.gatestoneinstitute.org/8579/sweden-sexual-assaults
/ SD

Knute sa...

Dioxin-bomben Malmø. I Malmø og Sverige brænder bilerne videre. I Danmark er det åbenbart ikke noget problem, for der findes ikke statistik over det. I Sverige brænder nu 1400 biler om året. Det er naturligvis terror, og intet andet. Det er ikke kedsomhed, som naive svenske politikere ønsketænker. Hvorfor terrorriseres svenskerne? Antagelig fordi de er så taknemmelige at terrorisere. Nogle behøver ikke anden grund. Brændende biler udvikler Dioxin, der i giftighed kun overgås af atomaffald. Københavnere skal glæde sig over, at der altid er vestenvind. I Folkets Park fløj kuglerne om ørerne på folk. Sådan ser opløsningen af et land ud.

http://snaphanen.dk/2016/08/12/sverige-44-procent-for-helt-lukkede-graenser/#more-186810

Anonym sa...

Vecka 30 (25 juli-) kom 5.000 afrikaner till Italien (Sicilien) från Libyen. Vecka 31 räknade man med 10.000.
- 18% var från Nigeria. 15% från Gambia. 10% från Senegal.
- Från de muslimska krigsländerna? Syrien, Irak, Afghanistan? Inga.
- "Vi i Österrike får problem. Italien vill gärna att 'immigranterna' fortsätter till oss. Och Tyskland skickar redan marockaner och västafrikaner tillbaka till oss." -- Kronen-Zeitung, 4 augusti.
- Österrike får väl söka råd från Ungern!
http://www.krone.at/oesterreich/jetzt-kommen-afrikaner-keine-kriegsfluechtlinge-regierungspapier-story-503775
/ SD

Knute sa...

"Flera borgerliga partier vill skärpa kraven på samhällsorientering för flyktingar," står det i tidningen idag.
Me´!! Dom vet ju redan precis allt.
"Sverige"; Allting är gratis. Man behöver inte arbeta, man kan försörja sig på 10-12 barnbidrag, assistansbidrag, arbetslöshetsbidrag och försörjningsbidrag hela livet. Man behöver inte lära sig språket för framtidsyrket här är tolk, och det är bara ringa en tolk och färdtjänst om man vill hitta på nåt.

http://soldatmamma.blogspot.se/2016/08/okade-krav-pa-mer-kunskap-om-nya-landet.html

Knute sa...

Turkiet slopar åldersgräns för sex

http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-constitutional-court-stirs-outrage-by-annulling-child-sex-abuse-clause.aspx?PageID=238&NID=101607&NewsCatID=509

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23337983.ab

Anonym sa...

Hizbollah's ledare Hassan Nasrallah i Libanon säger att Trump har rätt i att Obama ligger bakom ISIS. Nasrallah har länge hävdat att USA hjälpte till att skapa och stödja islamistiska extremister för att destabilisera Mellersta Östern. --- Al-Arabiya (Dubai) 13/8.
http://english.alarabiya.net/en/News/2016/08/13/Hezbollah-leader-supports-Trump-s-claim-that-US-created-ISIS.html
/ SD

Anonym sa...

Turkiet säger att Margot Wallström ljuger. Hon twittrade att Turkiet borde skydda barnens rättigheter! Usch! Och en "news ticker" i Wien sade att turkarna nu tänker tillåter sex med barn under 15.
- Österrikes charge d'affaires i Ankara kallades in till regeringen i lördags. Sådana "distorted" nyheter ska inte få publiceras! Och idag måndag kallade man in Sveriges diplomat, plus att utrikesministern hade telefon-samtal med Margot där han sade att "förtal och lögner" av den sorten, inte kan accepteras.
- Jag: Utrikesministern tycks inte veta att Profeten gifte sig med Aisha när hon var 9 år...!
http://www.nytimes.com/aponline/2016/08/15/world/europe/ap-eu-turkey-austria.html?_r=0
/ SD

Anonym sa...

Donald Trump's tal om ISIS-terrorism, och sin egen anti-terrorism-plan , finns på Youtube från CNN. (Tid 48:21). [Från Youngstown, Ohio]
- (Måste gå ut nu; har bara sett 5 minuter. Men kommer tillbaka! Bör ses!)
https://youtu.be/2hptE3ewkD4
/ SD

Anonym sa...

Trump's tal (om ISIS-immigranter osv) "recenseras" i National Review:
http://www.nationalreview.com/corner/439025/extreme-vetting-keep-out-islamists

Trump: "De som inte tror på vår konstitution, eller som stödjer bigotteri och hat, bör inte tas emot som invandrare." -- Turister från Saudi, eller affärsmän från Pakistan, berörs inte av detta. Men de som vill stanna permanent (eller stanna lång tid, som studenter, eller tidsbegränsade arbetare, H-1B) måste acceptera de amerikanska reglerna.
- Trump får tips om frågor till Hillary: "Anser du att folk som tycker att homos ska dödas bör välkomnas? Och de som applåderar när man hugger huvudet av 'hädare' - även om de lämnar själva huggandet åt andra - bör de släppas in här?"
- Ja, det kan man ju undra. Vad anser hon? Vad anser vi?
/ SD

Anonym sa...

National Review skriver mer: Media hånar Trump's jämförelse mellan radikala Islam och Sovjet-kommunismen. Han sade:
- Vi måste stoppa alla som är fientliga mot USA och dess principer - eller som menar att Sharia bör komma i stället för våra lagar. De som inte accepterar vår konstitution, eller som stödjer bigotteri och hat, bör inte tas emot som immigranter.
- Och media svarar förstås, att nu gäller det inte "politik", utan "religion".
- Men Sovjets ideologi var mycket mer som en religion, säger NRO. Var inte Kommunistiska Manifestet en Helig Skrift för dem? Var inte General-sekreteraren (typ Brezjnev) som en Påve (eller Ayatollah) i auktoritet? Var inte Marx och Lenin profeter? Kommunistpartiet - visst ledde det fram till Paradiset? (Fast heretiker kunde räkna med att hamna i Sibirien...)
- Och islamisterna vill också att det amerikanska systemet ska ersättas - ersättas av den egna, "sanna" tron... Någon "religionsfrihet" behövs inte då. Eller överhuvud någon 'frihet'...
http://www.nationalreview.com/corner/439030/ideologies-islamism-and-communism-arent-different
/ SD

Anonym sa...

Louisiana har drabbats av massiva översvämningar. Men media bryr sig inte om sådana detaljer...
- I Livingstone Parish (Ö om Baton Rouge; 128.000 inv) har mer än 100.000 förlorat allt de ägde (säger sheriffen).
- I Ascension Parish (S om Baton Rouge, 120.000 inv) är 15.000 bostäder under vatten; en tredjedel av alla bostäder.
- Och i Livingstone? 50.000 bostäder; 70% av alla "homes" där.
- Många andra "parishes" i södra Louisiana har råkat lika illa ut.
-"Om bara Trump ville säga några elakheter om oss - då skulle media reagera"...
http://www.theamericanconservative.com/dreher/cnn-louisiana-flood-national-media-cbs/
/ SD
PS. Rod Dreher skrev detta "1:07 AM" dvs 07:07 svensk tid idag. Kolla i Google News US på 'Louisiana flooding' - det finns inte många tidnings-texter äldre än detta.

Anonym sa...

Det är fattigdomen som gör att bilar brinner upp i mängd numera! (Inte bara i Rosengård.) Det har en kulturgeograf (befolkningsgeografi!) i Uppsala slagit fast. "Allt handlar om utanförskap – om människor med hög arbetslöshet och låg utbildning som samlats på samma plats ... Det blir en negativ spiral där inget hopp finns."
- "Jag är en ganska stor motståndare till det fria skolvalet". Om vi sprider ut killarna -- "till Östermalm? Äh, det var väl inte så bra exempel" -- så blir allt bra igen.
- "Jag menar, det här med religion -- det vet vi ju är bara fantasier... (Du är väl inte kristen?) Vi måste tala vänligt om muslimerna, så blir det folk av dem också!"
http://na.se/nyheter/orebro/1.4175800-forskare-darfor-brinner-bilarna-i-fororterna/
/ SD

Knute sa...

Bilbränderna är en krypande intifada. Vänstersidan har försett ghetto-ungdomen med ideal från Västbanken och kampen mot “snuten”. Nu rullar det av sig själv.

https://www.document.no/2016/08/17/hverken-svenske-professorer-svensk-politi-aftenposten-forstar-ser-intifada-pa-svensk/

Anonym sa...

Tips: Global Retirement Index 2016. Att vara pensionär i våra dagar. Sverige som nr 5, efter Norge, Schweiz, Island, NZ. -- "Quality of Life": Vi 91%. Schweiz och Danmark 92%. (Norge, Finland 91%.) PDF - Gå till sid 66 för översikt:
http://ngam.natixis.com/docs/271/829/2016%20Natixis%20Global%20Retirement%20Index%20Report_Final,1.pdf
/ SD

Anonym sa...

Tidningen "Nya Tider" är högerextrem, påstår DN. Och se'n flera andra blad.
Men skulle ha "starka band" med Svenska Motståndsrörelsen, säger DN.
Ack ja. -- Är du i Göteborg 22-25 sept kanske du skulle se på dem på Bokmässan?
Jag följer "Nya Tider" i stort sett dagligen. (Den finns på papper också.) Det finns inga 'galenskaper' där.
www.nyatider.nu
/ SD
PS:
http://www.dn.se/kultur-noje/hogerextrema-nya-tider-staller-ut-pa-bokmassan/

Anonym sa...

GP:s ledare idag säger att "Det våras för rasideologerna". Adam Cwejman har följt ett debattforum där deltagarna mest är "universitetsstuderande med vänstersympatier".
- GP: "Ras och hudfärg är för gruppmedlemmarna vad klass och relation till ägandet av produktionsmedlen var för marxisterna. Men de gamla vänsterideologierna och samtalsämnena lyser däremot med sin frånvaro."
- Säkert rätt uppfattat. Men själv vill jag hävda att kulturen är det avgörande.
- Vi har gott om unga afrikaner i den katolska församlingen här. (Båda föräldrarna från Afrika!) Och det är inget "fel" på dem, tvärtom. De tjänstgör framme vid altaret, osv.
- Nej, det avgörande är vad man får med sig från föräldrarna. Och omgivningen. Hade "våra" unga vuxit upp i (låt säga) Kongo skulle de på många sätt varit annorlunda idag.
http://www.gp.se/ledare/cwejman-det-v%C3%A5ras-f%C3%B6r-rasideologerna-1.3705398

De muslimer vi får hit idag är för det första inte "barn" (annat än för DN & Co). Och för det andra skiljer sig deras dagliga omgivning [även de riktiga barnens] inte så mycket från den i (låt säga) Mahmudabad. De kommer aldrig att bli som "våra" ungdomar i församlingen.

Knute sa...

-Säg som det är för helsefyr - Sverige står på bilbrännarnas sida.
Den 21-årige man som greps med bensindunkar i sin bil i Malmö och anhölls misstänkt för förberedelse till grov skadegörelse har nu släppts.
I mannens bil hittades även en hammare som kan användas för att slå sönder bilrutor med.– Han är fortsatt misstänkt, säger åklagare Torbjörn Sjöberg.
Möjligheten till att åtala mannen för det brott 21-åringen är misstänkt för ser dock åklagaren som liten.– Förberedelse till grov skadegörelse är straffbart, förberedelse till skadegörelse av normalgraden är inte straffbart. Då ska vi visa att han förberedde att bränna upp en bil som var av betydande värde och det är ju jättesvårt, säger Sjögren.

Ingen i hela världen kan vara så helt igenom inkompetent och värdelös.
Byt ut rättssystemet som bara fungerade på laglydiga svenskar.

http://soldatmamma.blogspot.se/2016/08/sag-som-det-ar-for-helsefyr-sverige.html

Anonym sa...

DN: "Högerextrema tidningen Nya Tider medverkar på Bokmässan i höst. Nu bojkottar serietecknaren Lina Neidestam mässan i protest."
- Hemskt, eller hur? Inte få se Lina där...! Blir svårt för oss...!
- Men det är nog bäst så. För "Hur garanterar Bokmässan säkerheten och tryggheten med nazister bland montrarna?" (Bang!)
- Vi lantisar tycker annars att problemet med tidningars ekonomi är en aning större. Från Nerikes Allehanda till Östersunds-Posten kan de komma att läggas ner...! (Och DN...?)
/ SD
http://www.dn.se/kultur-noje/hogerextrema-far-serietecknare-att-bojkotta-bokmassan/

Anonym sa...

Obama-regeringen inför i morgon regeln att "federala toaletter" inte får vända sig till bara ett kön!
Om man är "transgender" - du tycker dig vara kvinna fastän du hittills sett ut som en man - ska du kunna gå in på dam-toaletten, vare sig du är på domstolen eller på 'socialtjänsten'.
- (North Carolina hade en bestämmelse att kvinnor och barn skulle kunna vara lugna på toaletten; dit kom inga andra; men Department of Justice har nu stämt dem: Det här är oförskämt mot dem som är 'gay' (glättiga?) eller 'transgender'! ('Transgender' är, sägs det, 1 på 2.400 vuxna. 0,03 procent, om det är tydligare uttryckt.)
- Men (abortvänliga) Planned Parenthood tyckte Obamas nya regler var jättebra...
http://www.breitbart.com/big-government/2016/08/18/obama-administration-enact-rule-mandatory-bathrooms-based-gender-identity/
/ SD

Anonym sa...

En kvinna i Belfast har fått sex månader villkorligt fängelsestraff för att hon varit elak på Facebook mot en muslim, dr Al-Wazzan.
- Hon hade lagt upp en bild av Al-Wazzan vid ett rally för större invandring, och (sägs det) tyckt att muslimer borde avlivas. Hon säger att det var menat som ett skämt.
- Och hon var arg: Arg för att Al-Wazzan stämt en pastor McConnell som kallat Islam en "satanic cult". -- "Jag hatar inte muslimer", sade McConnell, "men jag är emot deras tro. De har en rätt att säga vad de tror - och jag har en rätt att säga vad jag tror."
- "Ha!", sade Al-Wazzan. Han sade redan 2015: "Mosul är den fredligaste staden på jorden!" Så det så. "Och ISIS är inte lika ondskefulla som den irakiska regeringen!"
http://www.breitbart.com/london/2016/08/18/belfast-woman-given-six-month-sentence-anti-muslim-facebook-post/
/ SD

Anonym sa...

2005 kom orkanen Katrina in över bl.a. Louisiana. Guvernörerna grep in. President Bush grep in. Polis och militär grep in.
- Men media såg vad det handlade om: "George Bush bryr sig inte om svarta!" kunde Kanye West konstatera.
- WaPo såg att 'Bush's ingripande var det näst värsta ögonblicket under hans presidenttid'.
- Nu har 13 dött av översvämningarna i Louisiana, 40.000 "hem" har förstörts, 85.000 har begärt "katastrof-hjälp"...
- Och Obama ... spelar golf. På Martha's Vineyard...
http://www.foxnews.com/politics/2016/08/18/bias-alert-media-that-ripped-bush-on-katrina-ignores-obama-on-la-flooding.html
/ SD

Anonym sa...

Flygplatsannons varnar för resor till Sverige
"Resevarning! Visste du att Sverige har flest våldtäktsfall i världen?", så lyder texten på engelska som nu pryder den internationella flygplatsen i Istanbul i Turkiet.
https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/flygplatsannons-varnar-f%C3%B6r-resor-till-sverige-1.3711599
/ SD

Anonym sa...

"Nya Tider" får inte vara med på Bokmässan!
Bladet "Djungeltrumman" hade avbrutit sitt samarbete med mässan!
Och kultursides-eliten hade hört av sig, och sagt att det var fel att ha med Nya Tider! Den tidningen kommer definitivt inte in på någon kultursida! Så det så. "Vi i eliten är alla muslimer numera", sade man visst...
Så nu har Bokmässan sagt nej till Nya Tider.
https://www.gp.se/n%C3%B6je/nya-tider-f%C3%A5r-inte-st%C3%A4lla-ut-p%C3%A5-bokm%C3%A4ssan-1.3711872
/ SD

Anonym sa...

"Vi motsätter oss alla den muslimska ansikts-täckande slöjan", sade tyske inrikesministern idag. "Alla typer av slöja som bara låter ögonen vara fria."
- Det totala förbudet, som CDU-are hade önskat, blir det inte. Men förbudet kommer för alla kvinnor som arbetar som stats-tjänstemän, som deltar i offentliga demonstrationer, och i domstolar.
- Inte speciellt hårt förbud, kan man tycka. (Vill muslimorna jobba som tjänstemän?)
- The Telegraph (UK) säger detta. En bit ner visar man olika sätt för muslimor att täcka huvudet: hijab, chador, niqab, burqa.
- Särskilt burka borde totalförbjudas hos oss, tycker man. Frankrike har förbudet, och Belgien. Och "provinser" i andra länder.
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/19/germany-proposes-burka-ban-for-schools-universities-and-public-w/
/ SD

Anonym sa...

Ni seriösa kan ju hoppa över det här ... Men Donald Trump har dykt upp i fem städer i USA. Som staty. Utan kläder...
Bilder av konstverket i New York – på Union Square – kan ni se här:
http://www.theverge.com/2016/8/18/12538672/nude-donald-trump-statues-union-square-los-angeles-indecline
/ SD

Anonym sa...

"Tre olösta mord och 18 skjutningar i Malmö – endast en person häktad"
Sydsvenskan, 20 augusti 2016
- De 18 skjutningarna har skett efter 1 juni. Morden kom första halvåret. (Alla listas.) (Lösta mord ... några sådana?)
http://www.sydsvenskan.se/2016-08-20/tre-olosta-mord-och-16-skjutningar-i-malmo--endast-en-person-haktad
/ SD

Anonym sa...

En ny film om Anne Frank (dog 15 år gammal i Belsen, 1945) har visats i Iran, för studenter. 8 palestinska och 2 israeliska flickor läser ur "Anne Franks dagbok". Med bilder, förstås.
- Det här är förbjudet i Iran. The Holocaust (Förintelsen) har aldrig ägt rum! Säger Khameini.
- Lustigt nog har man i Iran haft tre tävlingar med Holocaust-karikatyrer! Den första, 2005, sedan Jyllands-Posten publicerat sina bilder av Profeten...
https://www.algemeiner.com/2016/08/18/secret-screening-of-anne-frank-film-teaches-iranian-students-professors-about-the-holocaust/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Muhammedbilderna_i_Jyllands-Posten
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.