23 augusti 2016

Var är #BlackLivesMatter nu ?

Jag har inte sett vare sig dem eller Black Panthers.

Förra månaden, när polisen i Baton Rouge sköt Alton Sterling efter att han sträckte sig efter sin pistol, iscensatte Black Lives Matter den ena protest efter den andra för att fördöma polisens rasism. Men denna månad, när vattenmassorna driver tusentals svarta från deras hem, ser man inte tillstymmelse till gruppen.
Hyckleriet är fantastisk. Är svarta liv bara av betydelse när de hotas av polisen? Det är vad vissa invånare i Baton Rouge undrar.

Jerry L. Washington postade denna fråga på Facebook medan han körde omkring i den dränkta staden.(en översättning behövs kanske:)

“Jag vill veta, var är Black Lives Matter och Black Panthers? Eftersom jag inte sett en Black Panther-båt eller en Black Lives Matter-båt. Allt jag ser är vårt eget folk från vår stad ... polisen ... som hjälper oss, går in och räddar människor. Jag har sett massor av bröder som har båtar och lastbilar och går in och rädda människor ...

     "Så, med allt drama som pågick runt Alton Sterlings död:  då kom de ut med vapen och redo att gå ut i krig. Men här är vi - alla dessa människor som är översvämmade och verkligen i behov av lite hjälp och vi kan inte hitta en enda av dem ... Var är era båtar? Var är era pengar? Var är er mat?

     “Black Lives spelar roll? Självklart inte särskilt mycket, för jag har inte sett er ännu när vi verkligen behöver er. Vi behöver er egentligen inte för kriget, men vi behöver er verkligen för denna översvämning "

Washington Times noterar att allt BLM-rörelsen bryr sig om att göra är att genom Facebook skicka ut ett meddelanden från ett företag som erbjuder gratis familjefoton till de offer som fått sina bilder förstörda.
Det erbjudandet fick flera kommentarer om varför de drog igång en massa problem förra månaden men kan inte bry sig tillräckligt för att visa sig nu.

De som kom till gruppens försvar menade att det var inte en del av deras "centrala uppgift” - vilket uppenbarligen inte alls är svarta liv.

Det handlar inte om brist på pengar.  Black Lives Matter är översköljda av kontanter och de har blivit lovade  mer än $ 100 miljoner dollar från liberala stiftelser och andra som är ivriga att bidra till vad som blivit en modesak att sympatisera med.
Ford Foundation och Borealis Philanthropy meddelade nyligen att de bildat en  Black-Ledd Movement Fond [BLMF], en donationskampanj som sträcker sig över 6 år och som syftar till att samla ihop $ 100 miljoner för Black Lives koalitionen.

Det är utöver de mer än $ 33 miljoner i bidrag från Dem. Partiets top-donator George Soros genom hans Open Society Foundations, liksom bidrag från Center for American Progress.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.