21 september 2016

Lär er leva med terrorismen!

En Pew-undersökning visar det tydligt: De flesta européer är misstänksamma mot inkommande flyktingar.

Nästan en och en halv miljon invandrare och flyktingar har översvämmat Europa sedan förra året och Pew-studien konstaterar att många européer "är oroliga för att tillströmningen av flyktingar kommer att öka sannolikheten för terrorism och bli en börda för deras länder."


Pew studerade 10 europeiska länder, däribland Sverige, Ungern, Frankrike, Italien, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien.  Medborgare i Ungern och Polen är märkbart de som är mest oroliga, där  76 procent och 71 procent uttrycker oro, men de återstående europeiska länderna var inte långt efter.
Observera att denna studien också genomfördes innan flödet av terrorattackerna som drabbade Frankrike och Tyskland i somras. Jag tror därför att en undersökning i dag skulle ge ännu högre siffror.

Ett medeltal för alla 10 undersökta länderna visar att 59 procent av européer är oroliga för att flyktingar kommer att medföra mer terrorism. Det innebär att även i de länder som är mest välkomnande till multikultisen -  som Tyskland, Nederländerna, Sverige och Storbritannien - har en majoritet av medborgarna tröttnat.

Trots ett högt och tydligt budskap som européerna sänder världen och i synnerhet till sina respektive regeringar, är det lönlöst.  Deras känslor och deras säkerhet är oviktiga för västerländska ledare som är villiga att ta emot alla som dyker upp, oavsett vilket hot det kan innebära.

Som Frankrikes president Manuel Valls sade sitt folk: “Ni måste lära er att leva med terrorism."

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Pew-undersökningen finns här:
http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/09/16/european-opinions-of-the-refugee-crisis-in-5-charts/

Vi svenskar har lärt oss att "svara korrekt". (Bara 57% tror alltså att terrorism-risken ökar nu.) Andra länder är annorlunda:
- I Polen ser 73% invandrare från Syrien och Irak som ett "major threat"; hos oss är det 24%. ["Låt bli att tala illa om folk" !]
- Om man har en negativ bild av muslimer, säger 81% av polackerna att de är ett "major threat"; hos oss är det 50%.
- Har man en positiv bild av muslimer är siffrorna [Polen] 51% resp [Sverige] 10%.
- "Gör ökad "mångfald" (diversity) ditt land sämre?" I Grekland säger 63% ja. Hos oss 26%.
- Men... "ogillar du EU:s hantering av flykting-krisen?" Grekland 94% ja. (Det kan man utan tvekan förstå.) Sverige - 88% !?
Och så ned till Holland 63%. -- Rätt återgett av mig?
/ SD

Anonym sa...

"Över 12 000 personer som ska utvisas från Sverige är efterlysta sedan de gömt sig, rapporterar SVT Nyheter. Endast en tredjedel av dem som fått avslag hittas och utvisas innan utvisningsbesluten preskriberas efter fyra år." O.s.v.
GP, 22 sep 2016
http://www.gp.se/nyheter/sverige/%C3%B6ver-12-000-migranter-%C3%A4r-efterlysta-1.3807448
/ SD

Kattsand sa...

Det går väl bra att tycka att resten av befolkningen kan få leva med terrorismen när man själv har livvakt.

Anonym sa...

I Somerville, Boston dömdes en nu 73-årig tant (och pastor) till sex månaders fängelse, och studium av islam. (Koranen som ett fängelse?)
- Pastorn, Daisy Obi född i Nigeria, och tidigare ostraffad, hade tryckt ner en kvinnlig muslimsk hyresgäst, Gihan Suliman, nedför trappan. (Hon föll flera meter.) Gihan hade då 15 andra muslimer boende i lägenheten... Illegalt.

http://www.barenakedislam.com/2016/09/21/boston-sharia-compliant-judge-sentences-73-year-old-female-christian-pastor-to-study-the-islamic-faith/
https://www.bostonglobe.com/metro/2016/09/21/sjc-somerville-landlord-her-must-learn-about-islam-and-serve-months-jail/0LQlIRjxxEBSufzFqw7hZP/story.html
/ SD

Anonym sa...

Mer om pastor Daisy Obi hos Pamela Geller, 14 dec 2015:
- Rätten menar att hon är anti-muslimsk. "Jag har aldrig sagt något oförskämt om Suliman", säger hon. "Och jag har tre muslimska hyresgäster nu." O.s.v.
http://pamelageller.com/2015/12/sharia-in-boston-judge-orders-pastor-to-learn-and-study-islam.html/
/ SD

Knute sa...

Londons muslimske borgmästare: Vänj er vid terrorattacker

http://www.exponerat.net/londons-muslimske-borgmastare-vanj-er-vid-terrorattacker/

Anonym sa...

Svenskar tas till fånga utomlands (i muslimska områden). Och våran överhet gör inget som märks utåt för att få dem fria.
- Journalisten Dawit Isaak i Eritrea sedan 2001.
- MC-åkaren Johan Gustafsson fången av Al Qaida in Islamic Maghreb (Mali) sedan 2011. O.s.v.
- Kuro Baksi skriver om detta i Aftonbladet idag 23/9.
http://www.aftonbladet.se/debatt/article23567763.ab
/ SD

Anonym sa...

Göta Kanal får en artikel i Daily Mail (UK) 20/9. God turistreklam!
http://www.dailymail.co.uk/travel/article-3798022/The-joys-iconic-canal-Sweden-s-extraordinary-Gota-Canal-shows-scenery-finest.html
/ SD

Anonym sa...

17-årig pojke kidnappades i Kungsbacka. Hotades med pistol. 300.000 kr skulle betalas. Två dagar utan mat och vatten. Släpptes fri i Bergsjön, Göteborg.
- Bergsjön. "Särskilt utsatt område", säger polisen.
https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/pojke-p%C3%A5-v%C3%A4g-till-bussen-kidnappades-1.3811145
/ SD

Berit sa...

Tack för länken till Göta Kanal, Gjorde den resan i egen båt för 35 år sedan

Anonym sa...

GP: "Bor du i fel stadsdel så är din egendom inget värd. Din tillgång till ambulans, brandkår och polis är villkorad. Du får finna dig i att det är unga, arroganta och våldsamma killar som bestämmer i din stadsdel, inte du, dina grannar eller polisen och politikerna."
- "Det här handlar inte om "djup social oro” eller bred folklig vrede. Det är gäng av unga killar som tagit stadsdelarna som gisslan. Problemet bör också behandlas därefter. Vad killarna uppenbarligen inte vill är att polisen ska åka in i ”deras stadsdel”. Det är precis vad polisen borde göra, oftare. Att aldrig lämna dessa huliganer ifred är den absolut viktigaste åtgärden just nu."
GP ledare 22/9, Adam Cwejman
http://www.gp.se/ledare/ni-%C3%A4r-inte-g%C3%B6teborg-1.3807505
/ SD

Anonym sa...

Från Uppsala, Bandstolsvägen (Gottsunda): "Vägen kallas i folkmun ”Banditvägen” och det är där ”allt händer”. Gängen styr på gatan. Det langas droger och hot och misshandel sker helt öppet. Det händer att det skjuts med pistol."
- "Det är framför allt på eftermiddagar och kvällar det är besvärligt. Då kan det samlas upp till femtio, ibland ännu fler värstingar, på gatan. På morgnar, ungefär fram till lunch är det lugnt. Då sover de."
- "Vi behöver också en mer bestämd assimilationspolitik ... Man bör vara tydlig med att svensk kultur är norm i Sverige."
https://detgodasamhallet.com/2016/09/23/jag-sag-allt-fran-mitt-fonster/
/ SD

Anonym sa...

Breitbart London har hittat NRK:s intervju med en somalier (polis-anställd i Göteborg), som funderar på att flytta tillbaka till Hargeisa. Från "krigs-zonen Sverige".
- “People are desperate and terrified. They think of their children. They get a stomach ache every time they swing into the parking lot where they live. We are at war, with weapons and gun and drug everywhere. They have taken over the block where I lived. It can not continue this here.”
- (80% av poliserna funderar på att byta arbete. Det är för farligt nu.)
http://www.breitbart.com/london/2016/09/23/sweden-violent-somali-moving-back/
/ SD

Anonym sa...

Document.no skriver om terror-forskaren Helge Lurås (f 1970) tal nyligen. (Norska!)
- "Trump borde varit populär [som kritiker] i Europa: Våra styrande har lagt ner försvaret, de öser ut pengar på att importera en folkgrupp som knappast är lojal mot vårt land, de har kastat ut kristendomen genom fönstret, och blivit totalt sekulära.
- "Samtidigt tror de att deras sekularism och tolerans ska klara av islam."
- "Massinvandringen har aldrig prövats demokratiskt. Vi vet varför: Den härskande klassen skulle förlora."
- [Tja. Är det inte så att "vår" uppfattning av världen bygger på vad TV (och kanske andra media) säger?]
- "Europeiske politikere er for lengst forbi det punkt hvor de kan påberope seg uvitenhetens, naivitetens, troskyldens “nådetilstand”. De har påtatt seg et ansvar ... og nå kommer regningen. https://www.document.no/2016/09/23/etter-luras/
/ SD

Anonym sa...

Judisk flicka, 13, måste lämna Sverige och fly till Norge med sin familj, sedan hon först våldtagits, sedan trakasserats av muslimska invandrare.
- Nådig överheten kan inte (vill inte) få stopp på det här.
http://www.friatider.se/you-fng-whore-jewish-girl-13-forced-flee-sweden-after-being-brutally-raped-and-harrassed-muslims
http://www.barenakedislam.com/2016/09/24/you-fcking-whore-jewish-girl-13-forced-to-flee-sweden-after-being-savagely-raped-continually-harrassed-by-muslim-migrants/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.