16 september 2016

Omringad av nallebjörnar


När den värld som presenteras för oss inte stämmer med den värld som faktiskt existerar, vinner den verkliga världen - vilket är dåliga nyheter för meteorologer som nu hålls under belägring av isbjörnar, som enligt utsago är utrotningshotade.

Ett team av ryska väder-experter hävdar att deras station på en istäckt Arctic ön är "belägrad" av isbjörnar, enligt en rapport från ryska nyhetsbyrån TASS.
     De fem forskare som ansvarar för bemanningen av utposten på Troynoy Island säger att det finns cirka 10 vuxna isbjörnar samt ungar som omringar deras bas. En  isbjörnshona tillbringar nätterna alldeles utanför stationens fönster, vilket gör det farligt för forskarna att gå ut. De har enligt uppgift slut på lysraketer och har mist åtminstone en av sina två hundar.
     Närvaron av isbjörnar har försvårat arbetet utför den meteorologiska stationen.
 Rysk lag förbjuder dödandet av isbjörnar, som anses som en utrotningshotad djurart,  så forskare i Arktis är bara utrustade med facklor och vapen med gummikulor, vilket de gulliga djuren konstigt nog tycks strunta i.
En undersökning förra året av Norwegian Polar Institute visar att:” trots flera år med dåliga isförhållanden, finns det  fler björnar nu (~ 975) än  2004 (~ 685) runt Svalbard (en 42 % ökning) och björnarna var i gott skick."
Washington Post försöker skylla björnarnas aggressivitet  på den globala uppvärmningen.

1 Kommentarer:

Kattsand sa...

Den "ryska björnen" har man ju hört talas om, fast det här var kanske inte riktigt på det sättet man föreställt sig...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.