31 oktober 2016

Happy Halloween

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Daily Express (UK) skriver om Sverige: "Invandrare" får lägenhet mer eller mindre direkt, medan svennar (ungdomar framför allt) måste stå i kö. Flera år.
- En SD-politiker, Therese Borg, sade att invandrarna borde stå i kö, de med.
- Men KD-politiker Bert-Inge Karlsson (f 1953) irriterades: "Skulle vi ha en 'extraordinary housing crisis' i vårt land? Ha! Hur skulle vi då kunna ta emot så många utifrån? Hon låter som om hela världen var på väg hit!"
- I mars i år fick förstås vi en lag som säger att kommunerna måste ge bostad åt 'migranterna'...
http://www.express.co.uk/news/world/727091/Migrants-skip-housing-queue-Swedish-families-homes
/ SD

Anonym sa...

"I Tyskland tycker syrierna att moskéerna är alltför 'konservativa'". Så var det inte hemmavid. I Tyskland är det wahabism eller salafism som gäller. ('Ultra-konservativa', som vill ha det som på Profetens tid.)
- Jo, de turkiska moskéerna är säkert bättre. Men turkiska och arabiska är inte samma sak.
http://www.nationalreview.com/corner/441623/germany-you-have-problem
http://uk.reuters.com/article/uk-europe-migrants-germany-mosques-insig-idUKKCN12S0HF
/ SD

Anonym sa...

Fjordman har 1/11 en lång artikel i Snaphanen.dk, "The Political Rape of Sweden". Han listar fall av invandrar-brott, sedan 2005, då han själv började intressera sig för ämnet.
- 7 sidor text. 2 sidor länkar. Kom 31/10 i Gates of Vienna.
http://snaphanen.dk/2016/11/01/the-political-rape-of-sweden/
http://gatesofvienna.net/2016/10/the-political-rape-of-sweden/
/ SD

Anonym sa...

IS-regler om skägg och sexslavar:
Sydsvenskan har en TT-artikel från Irak. Man har läst en ISIS-broschyr som man hittade utanför Mosul.
http://www.sydsvenskan.se/2016-11-01/is-regler-om-skagg-och-sexslavar?ref=yfp
/ SD

Anonym sa...

Italiens premiärminister Matteo Renzi sade 26/10 att om vi inte fixat EU:s flyktingkaos vid årsskiftet, kommer Italien lägga in veto mot EU:s budget och inte ge pengar till Bryssel mer. Italien kan inte överleva ännu ett flyktingår som 2016.
- Italien har fått ta emot 155.000 "flyktingar" hittills i år. Men Österrike, Schweiz och Frankrike har stängt gränserna norröver. De som kommer, kan inte ta sig norrut.
- Man ska ha en folkomröstning i december; formellt om "inrikes reformer", men i praktiken en chans för befolkningen att säga vad de anser om EU, och om Italiens ekonomi.
http://www.express.co.uk/news/politics/725540/Migrant-crisis-Italy-PM-Matteo-Renzi-veto-EU-budget-refugee-chaos
- Enda svenska tidning, Norrtelje tidning idag:
http://www.norrteljetidning.se/opinion/ledare/eu-ar-annu-inte-moget-for-en-gemensam-flyktingpolitik
/ SD

Anonym sa...

En gammal tant, 77, intervjuas i en Reuters-post. Hon är kristen (aramé), bor i Qaraqosh, 32 km SÖ Mosul, som togs av ISIS augusti 2014. Hon kunde inte fly då. (Nu har staden befriats.)
- ISIS tvingade henne att spotta på ett krucifix, och stampa på en Maria-bild. Och ville tvinga henne att bli muslim. Det gick inte.
http://blogs.reuters.com/faithworld/2016/11/01/two-years-of-fear-christian-widow-survives-islamic-state/
/ SD

Anonym sa...

Aftonbladet: "Hundratals människor befaras ha mördats av Islamiska staten i och omkring Mosul, däribland IS-anhängare som anklagas för desertering."
- "Enligt rapporter till FN har IS via högtalare och genom dörrknackning krävt att människor i Mosul lämnar över sina söner från ungefär nio års ålder och uppåt. Barn används av IS både som självmordsbombare och för att delta i strid."
- O.s.v. Man kan ju söka på (t.ex.) 'mosul is' i news.google.se -- en post idag (Expressen). Och alltså AB nu kl 14. DN visste igår kväll att ISIS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi kan ha lämnat Mosul. (Sökning på 'mosul isis' ger bara poster på engelska.)
- Så ni ser att det här inte är något av större vikt för oss här norröver...
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article23852085.ab
/ SD

Anonym sa...

Göteborgs-Postens ledare brukar jag titta på. Idag 4/11 skriver Alice Teodorescu om invandringen. Och Fredrik Reinfeldt (M). Han "slår fast" att invandringen "stärker ekonomin och säkrar pensions-systemet på sikt".
- Minsann, säger Teodorescu. 1. Invandrarnas arbetslöshets-siffror - har hr Reinfeldt sett dem? 2: Förr hade vi arbetskrafts-invandring; idag har vi flykting-invandring. Samma sak? 3: "Varför har det blivit så trendigt, inte minst från makthavarhåll, att förneka uppenbara samhällsproblem?" O.s.v. Läs gärna själv!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-kafka-dal%C3%AD-och-fredrik-reinfeldt-1.3930689
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.