13 november 2016

Man kan ju alltid hoppas


Jag kan inte påstå att jag är överlycklig att Trump vann valet- "och att jag tror att nu blir allt bra" - men jag är extatisk över att Hillary förlorade. Kanske vi kan se ett slut på Clinton-eran nu.

Trump fantastiska vinst över Häxan av Benghazi gjorde att många på Vänsterkanten, journalister, politiker och hollywoodister,  tappade fattningen alldeles och det har varit en fröjd att titta på.
De utgår nu ifrån att Trump kommer att hålla sina löften och eftersom han dansat runt flera olika politiska positioner är det väl en 50-50-chans att flera av dem realiseras.

Det har framgått tydligt under kampanjtiden att folkets vilja är att Trumps främsta uppgift som president är att vända på den kurs som Obama lagt ut för landet.  Om så är fallet kan många bra saker åstadkommas, om de som omger honom förblir fokuserade. 
Trump är i ett utmärkt läge att genomföra detta.  Obamas tendens att införa sin agenda med hjälp av sin mobiltelefon och sin penna göra det mycket enkelt att ändra.  Det är ironiskt tillfredsställande att veta att Obama omedvetet arrangerat möjlighet till framgångar för Trump redan under hans första dagar som president.

Han i den unika positionen att som en av sina första officiella handlingar kan han omedelbart  bestämma den ideologiska sammansättningen av Supreme Court.  Om han väljer klokt kommer det att göra resten av hans “regeringstid” mycket mer effektivt och bespara honom en massa problem.

Valet av Trump har redan åstadkommit en stor förändring i USAs utrikespolitik,  trots att han inte ens tillträtt.
Obama har gett order om att attackera Al-Nustras front i Syrien. 

Så länge som Obama trodde att Clinton skulle vinna, tog han inte detta steg, eftersom det inte var Hillarys politik.  Han bombade inte heller al-Nusra eftersom det inte stämde överens med vad hans försvarsminister, Ash Carter ville. Obama följde den policy som Hillarys grupp prioriterade, vilket var att störta Assad.  De har varit villiga att se åt andra hållet medan muslimska extremist-grupper som al-Nusra attackerade Assads styrkor.
Men nu när Trump har vunnit, har Obama inte längre skyldighet gentemot Clinton.

Obamas administration har under lång tid kritiserat Ryssland för att de angriper al-Nusras styrkor och nu gör de samma sak.  I flera år har de också stöttat dessa extrema muslimska krafter som vill driva bort Assad och skapa en strikt muslimsk stat.

Assad vinner militärt i Syrien och Obama ser att Assad så småningom kommer att vända sina styrkor mot al-Nusra i andra provinser i Syrien. Genom att sända in amerikanskt flyg hoppas man att det ska ge USA ett visst inflytande i politiken när Assad konsoliderar sina vinster.
Detta är ett drag för att konkurrera med ryskt inflytande.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Trump och Putin kommer att ha ett mycket gott samarbete som kommer att gynna världen i stort.

Anonym sa...

Det vore lugnande med Judge Andrew Napolitano som "SCOTUS medlem".

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.