14 december 2016

Är John Kerry och Rex Tillerson av samma skrot och korn?

Rex Tillerson håller tillbaka klimatet

Donald Trump har gett Vänstern skrämselhicka över sina val till olika positioner inom sin administration- och även rykten om hans val har framkallat panik.  Men valet av Exxons VD,  Rex Tillerson som Secretary of State,  gör att de förlorar fattningen fullständigt.

Det man förfasar sig mest över angående Tillerson, förutom att han är ansvarig för Exxon, är att han är nära vän till Vladimir Putin. (sägs det) Han fick en gång Order of Friendship av Putin.

Tillerson är ansvarig för  Exxon Mobil Corporation, världens sjätte största företag, 2016. Han har mångårig erfarenhet av att hantera en mängd olika regeringar över hela världen genom sitt jobb som en av världens främsta oljeförsäljare och det är exakt den typ av erfarenhet som denna post kräver, enligt Donald Trump.
Vad som kan vara oroande är att Tillerson får lovord från Condoleezza Rice, tidigare vicepresident Dick Cheney,  Bush nationella säkerhetsrådgivare Stephen Hadley, liksom tidigare försvarsminister Robert Gates och biträdande utrikesminister Robert Charles.

Nuvarande Secretary of State,  John Kerry påstod tidigare i år att man måste hårdare regler för  fluorkolväten, som används i luftkonditioneringar och kylskåp,  eftersom de förvärrar den imaginära globala uppvärmningskrisen som är av ”lika stor betydelse “som att hantera Islamic State och muslimsk terrorism. Han har allvarliga mentala problem om han verkligen tror på sina egna ord.

Men Tillerson oroar också. För mindre än två månader sedan sade han följande:

Inom Exxonmobil, delar vi uppfattningen att riskerna för klimatförändringar är allvarliga och motiverar omtänksamma handlingar. Att ta itu med dessa risker kräver breda, praktiska lösningar runt om i världen. Viktigt, som en följd av Parisavtalet, är att både utvecklade länder och utvecklingsländer nu samarbetar för att minska utsläppen av växthusgaser, samtidigt som man tar hänsyn till olika nationellt ansvar, kapacitet och omständigheter. I vår bransch är det bästa hoppet för framtiden att möjliggöra och främja långsiktiga investeringar i både beprövad och ny teknik, och samtidigt stödja en effektiv politik.
 
En politik som effektivt skulle kunna förebygga klimatvariationer har ännu inte upptäckts.  Men det finns en politik som skulle vara effektiv när det gäller att omfördela välstånd och höja levnadskostnaderna, även om det inte skulle ha någon märkbar effekt på vädret:

Vi har länge stött en koldioxidskatt som den bästa politiken bland åtgärder som övervägs. Att ersätta nuvarande sammelsurium av i stort sett ineffektiva bestämmelser med en inkomst-neutral koldioxidskatt, skulle garantera en enhetlig och förutsägbar kostnad av kol inom hela ekonomin. Det skulle göra det möjligt för marknadskrafterna att hitta lösningar. Det skulle maximera öppenheten, minska den administrativa komplexiteten, främja globalt deltagande och enkelt anpassa sig till den framtida utvecklingen av vår förståelse för klimatvetenskap samt de politiska konsekvenserna av dessa åtgärder.

Vad händer när regeringen kommer att förlita sig på kol som en inkomstkälla, som de naturligtvis inte vill ska sina?
Och vilka sorts företag kommer att  bäst kunna hantera en koldioxidskatt? Naturligtvis jätteföretag som Exxon. De mindre energibolagen kommer att få det svårare.

Globalt deltagande i denna förstulna socialism är något Kerry har försökt att avancera. Låt oss hoppas att Tillerson har andra prioriteringar.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Klimatforskare i USA ser nu till att data – som ju dokumenterar upphettsningen av idag – läggs undan på icke-statliga servers. Kopior, alltså. I Toronto, bl.a. – "Ha, ha, där fick du, Trump! Nu kan du försöka få de siffrorna att försvinna!"
https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2016/12/13/scientists-are-frantically-copying-u-s-climate-data-fearing-it-might-vanish-under-trump/

Jag har ju länge försökt få veta varför SMHI har siffror från 1722 och framåt som [bl.a.] visar att juli-temperaturen [Uppsala observatorium; en siffra per dag] haft ett "tak" på 20°C sedan dess [elva år] – och ett "golv" på 13°C [också elva år].
http://www.smhi.se/polopoly_fs/1.2866!/uppsala_tm_1722-2015.zip
- Är det inte lite upprörande att SMHI ska kunna få visa fram sådana siffror! Tur att vi har SVT! Och DN! Där skulle sådant aldrig få komma fram! Där vet man att vi brinner upp!
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.