31 januari 2017

Var någonstans om inte Kalifornien


Där är man nu så extrem att man förbjudit den underbart användbara engångs-plastkassen.  Butiker kan fortfarande tillhanda hålla papperspåsar eller kassar som kan återanvändas, men de måste ta betalt för dem, minst 10¢.

Förklaringen är absurd:

Kollektivister i San Francisco hävdar att förbudet kommer att minska den globala uppvärmningen och USA: s beroende av utländsk olja. Endast ca 3% av plastpåsar tillverkas genom användning av olja, enligt en rapport från Reason Foundation 2014.  De flesta är gjorda av naturgas, som nu är billig och riklig i USA. Många återanvändbara kassar, å andra sidan, tillverkas av olja och produceras dessutom i Asien.
 Forskning har visat att papper, tyg och återanvändbara påsar producerar många gånger mer utsläpp av växthusgaser under sin livscykel. En studie 2011 utförd av United Kingdom’s Environmental Agency fann att en papperspåse, jämfört med en av plast, orsakade  3,3 gånger mer växthusgaser.  Studien fann också att tillverkning av papperspåsar resulterade i mer vattenanvändning och luftföroreningar .
Och vad gäller nedskräpning:
Det visade sig att plastpåsar utgör en bara liten andel av skräp, mindre än 1% i de flesta städer, enligt en 2013 undersökning av Environmental Resources Planning.
En undersökning av Keep America Beautiful 2009 fann att plastpåsar utgör mindre än 1% av de föremål som fastnar i gatuavloppen.
Ändå har “De som måste lägga sig i allt”  beslutat att plastpåsar är politiskt inkorrekta, så de måste förbjudas. De som handlar förväntas packa sina matvaror i ineffektiva, för att inte tala om ohälsosamma,  tygpåsar istället.
Resultatet är sjukdom:
En akademisk studie 2012 fann att akutintagningen i San Francisco fick in många fler fall av matförgiftning, jämfört med andra ställen,  sedan staden införde sitt förbud 2007.
I Los Angeles County flyttade många konsumenter sin handel till närliggande kommuner där plastpåsar förblev gratis och lagliga.  Under några månaderna efter förbudets införande minskade sysselsättningen i genomsnitt 10,4% i LA:s livsmedelsbutiker.

Ändå stöttade Kaliforniens Livsmedels Association vansinnet, till stor del därför att betalningen för påsarna hjälpte dem att kompensera för förluster som orsakats av en högre minimilön.

Som alltid när regeringar växer sig för stora, går de i maskopi med företag och det är kunden som betalar.


30 januari 2017

Trump håller sina löften


Vänstern har helt tappat koncepten över att Donald Trump håller sitt kampanj-löfte om att införa "extrem bakgrundsundersökning”,  sk. “vetting”, av personer som vill resa hit.

  Barack Hussein Obama gjorde samma sak 2011. Jimmy Carter gjorde också något liknande på sin tid.

Pressen är Trumps fiende och de letar efter något negativt i allt han gör. Dumheten är överväldigande.Här är en lista av länder med den största muslimska befolkningen.



  Inte en enda av dessa har reseförbud till USA, så det är inte ett Muslim-förbud.  Det är en restriktion för de länder som sammanknipas med terrorism, vilken skapats av Obama. Det var inte Trump som kom upp med listan.

Var fanns protestropen när Obama stoppade hela det irakiska flyktingprogrammet under 6 månader år 2011?
Obama tillbringade 8 år med att bomba muslimska länder och pressen sade absolut ingenting.
Wikileak bevisade att Hillary försåg syriska jihadister med vapen, inklusive ISIS vilket ledde till flyktingkrisen, men ingen kritiserade det.
Nu stoppar Trump några stycken av dem och han är den värsta rasisten i världen.
Ingen klagade heller när Obama gjorde en miljardaffär med vapen till Saudis så att de kunde slakta människor i Jemen, men nu är man plötsligt så orolig över jemeniter.

Charles Schumer (D) snyftar och kallar det ondskefullt och oamerikanskt, fast han var den som tyckte det var viktigt att Gadhafi störtades i Libyen, så att rebellerna kunde ta över, vilket ledde till omedelbar död för mängder av muslimer.

Politico om att detta är oamerikanskt:

De många filter som har använts under årens lopp i amerikansk historia för att avgöra vem som ska få och inte få inresevisum har ett uppenbart syftet. I efterhand kan det verka som om några inte haft något konstruktivt syfte. Men för det mesta har de hjälpt till att stärka den sociala och politiska strukturen i vårt land och hjälpt till att definiera gemensam värdegrund som kännetecknar oss som amerikaner. Eller för att citera Alexander Hamilton igen: "säkerheten i en republik beror i huvudsak på kraften i en gemensam nationell känsla; på en likformighet av principer och vanor. "

Så, oavsett vad du tycker om Trumps kandidatur, nästa gång du hör att Trumps förslag till invandrarprövning är oamerikanskt, är det korrekta svaret att det är amerikanskt i sin kärna. Och nästa gång du hör att Trumps förslag är galnare än galet, är det korrekta svaret att med tanke på den röra som världen befinner sig i, är det idén att vi inte ska kontrollera invandrare mer noggrant som är de sjuka tanken.

29 januari 2017

Skillnad som natt och dag

Om det verkligen finns två Americas, har båda stått i rampljuset i Washington, DC under de senaste sex dagarna.

Förra lördagens "Kvinnors Marsch” präglades av självupptagenhet, bittra tal, svordomar, vulgaritet och en arg, uppkäftig förevisning av kvinnliga könsorgan .

Fredagens "Marsch för Liv”, var den fullständiga motsatsen - män och kvinnor talade om kärlek, medkänsla och hopp.

Ta en titt på denna jämförelse:



Hur kan man dessutom kräva respekt om man går omkring så här?


Jag har inte hittat på det här

En holländsk läkare som drogade en äldre kvinna med en kopp kaffe och sedan bad hennes familj att hålla fast henne för att ge henne en dödlig injektion, fast hon  desperat kämpade för att inte dödas, har inte brutit mot lagen, enligt medicinska experter, som citerar landets dödshjälps-lagstiftning

Men….
En domstol i Nederländerna har funnit att Geert Wilders, är skyldig till diskriminering och “hat-tal” för att leda hejarop mot marockaner under ett kampanjmöte.
Wilders dömdes för diskriminering men inget straff för kommentarer han gjorde vid ett valmöte 2014  i Haag.
När han frågade supportrar om de ville ha “färre eller fler marockaner i sin stad och i Nederländerna", ropade publiken tillbaka "Färre! Färre!" och en leende Wilders svarade: "Vi kommer att organisera det."

28 januari 2017

Lördagsgodis



27 januari 2017

Storstädning?



Under Obama-administrationen har Environmental Protection Agency, EPA, upplevt en massiv ökning av makt och inflytande, men det håller på att förändras nu.
President Donald Trump meddelade för länge sedan att han hade för avsikt att göra sig av med instansen “i nästan varje form" med bara "små godbitar kvar."
Hittills har Trumps ansträngningar varit dramatiska, dels genom att nominera Scott Pruitt som chef och genom att stoppa  alla EPA-kontrakt och bidrag.

Trump talesman Sean Spicer sade att det  är en del av administrationens försök att granska byråns politik när en ny ledning tar över.
“Att frysa vissa verksamheter är inte utan motstycke trots socialisternas överreaktioner.
De måste se till att ingenting händer som de inte vill ska hända, så de vill först titta på alla bestämmelser, kontrakt, bidrag och utbetalningar.

EPA har varit ett viktigt verktyg för Obama och democrats för att genomdriva regler och förordningar som ligger utanför deras egentliga maktområde.  Det är dags att reglera detta monster och hålla dem ansvariga.

De har tagit över vattenrättigheter vid tillfälliga våtmarker, förbjudit bete och odling på vissa områden och i vissa fall direkt beslagtagit fastigheter.
Nu har de blivit en militant grupp som hävdar att de även äger alla vattenpölar på vår egendom!

United States Environmental Protection Agency skapades inte av ett beslut av Congress.
Den skapades genom en Executive Order av president Richard Nixon så den kan avskaffas i sin helhet genom ett dekret från president Donald Trump - om han väljer att göra det.

Ronald Reagan sade en gång att det närmaste man kan komma till evigt liv var ett regeringsprogram. Organ som EPA följer de grundläggande principerna för alla levande varelser - nämligen att överleva, växa och kontrollera så mycket territorium som möjligt.

För dessa statliga verk gäller att ju fler regler de kan skapa, desto fler problem kan de generera, desto större blir de och desto större blir deras budget. Och det är deras mål.




26 januari 2017

Mexican peso tappar i värde


Denna morgon har vi meddelat White House att jag inte kommer att närvara vid mötet planerat för nästa tisdag med @POTUS "twittrade Peña Nieto, enligt en online översättning.

Den mexikanska peson sjönk i värde i torsdags sedan Mexikos president Enrique Peña Nieto, meddelade att han inställt ett möte med president Trump, som planeras till nästa vecka.

Trump twittrade från sitt personliga konto: "USA har ett handelsunderskott på 60 miljarder dollar med Mexiko.  Det har varit en ensidig affär från starten av NAFTA, med massiva mängder av jobb och företag som gått förlorade. Om Mexiko är ovillig att betala för den välbehövliga muren är det bättre att inställa det kommande mötet."

Planerna var ursprungligen att Nieto och Trump ska träffas för vad som skulle ha blivit duons första bilaterala möte sedan den nya amerikanska administrationen tillträdde.

Mexikanska oppositionella hade uppmanat Peña Nieto att avbryta mötet för att protestera mot Trumps krav på att Mexiko ska betala för en mur på gränsen till USA.  I en TV-utsändning, sade Peña Nieto, "Jag beklagar och förkastar beslutet av USA att bygga muren."

Vi behöver inte nya lagar

"Vi kommer att återställa rättssäkerheten “säger president Trump.



Presidenten tillade att människor är "överraskade" att höra att USA inte behöver nya lagar, vi behöver bara följa de lagar som redan finns.

Under sitt tal i går vid Department of Homeland Security i Washington DC, beordrade Trump statligt anställda att upprätthålla de lagar som vi för närvarande har.
"Detta är en brottsbekämpande myndighet. Men under lång tid har tjänstemän och agenter inte fått utföra sin jobb.  Men det kommer att ändras. Från och med nu, ber jag er alla att upprätthålla lagarna i Amerikas Förenta Stater."

Trump refererade senare till de två verkställande order han hade undertecknat bara ögonblicket innan han började tala. Den ena var en order att bygga gränsmuren mellan USA och Mexiko och den andra, som riktar sig till federala brottsbekämpande myndigheter, är att "använda alla lagliga medel" för att upprätthålla gällande immigrationslagar och se till att så kallade "fri-städer" inte är berättigade att ta emot federala bidrag.

För att bättre informera amerikaner om de effekter som illegala invandrare har på brottsligheten i “fri- städer”, har  Donald Trump beordrat Secretary of Department of Homeland Security att varje vecka publicera en lista över brott som begås av illegala invandrare.
För att ”Förbättra Allmän Säkerhet i USA" måste medborgarna vara medvetna om vad som händer.

Samma verkställande order förklarar också att federala medel ska undanhållas städer och kommuner som inte samarbetar med immigrationstjänstemän.

Under tiden bygger Obama en mur runt sitt eget hus.




25 januari 2017

In i det sista…


Under sina sista timmar som president gav Obama oss fingret igen, genom att ge bort 221 miljoner dollar till palestinierna. Pengarna hade tidigare budgeterats men blockerats av Congress, men Obama satte sig över det och lovade bort miljonerna ändå vilka skulle överföras på fredag morgon.

Men tjänstemän vid utrikesdepartementet beslöt att stoppa överföringen tills utnämningen var klar för Secretary of State John Kerrys ersättare.  Trumps utnämning av Exxon VD Ray Tillerson framkallade diskussion och motsättningar på grund av hans affärer med länder som anses kränka mänskliga rättigheter och oro över att han kanske kan favorisera sina ryska kontakter.
På måndagen godkände emellertid senatens utrikesutskott hans nominering, vilket  banar väg för ett godkännande av Senaten.

Ett verkligt land måste göra ansträngningar för att själv hålla sig vid liv ekonomiskt. Men de så kallade "ockuperade områdena" är inte ett riktigt land. De kan ägna sig helt åt terrorism, tack vare pengar från sådana som Obama.
Genom detta samt sitt uttalade stöd för den skrämmande FN-resolutionen,  som kräver ett stopp för israelisk konstruktion även i Jerusalem, visade Obama utan tvivel vilken sida han föredrar.
Tills nyligen, var det endast 65% av judiska israeler som såg Obama som pro-palestinsk. Nu kan den andra en-tredjedel av befolkningen ta av sig skygglapparna.



Palestinier firar 9/11

Det är inte underligt att Hillary nästan vann, när det finns kvinnor som är så dumma.


Här är de “rättigheter” hon vill ha:

Hon vill att:
*du ska vänta 72 timmar för att genomgå en bakgrundsutredning innan du går ut för att köpa en kvinna.
* kvinnor ska förbjuds från skolor och universitetsområden .
* kvinnor förbjuds från vallokalerna.
* du ska betala en avgift till staten innan du bär en kvinna.
*  vissa kvinnor ska förbjudas eftersom de ser alltför skrämmande ut.
* kvinnor förbjuds från alla flygplatser.
*  kvinnor förvaras inlåsta vid alla tidpunkter när de inte används.

24 januari 2017

Hur djupt kan de sjunka?


Nu när Donald Trump är president i USA, kommer hans barn alltid att vara i rampljuset.
 I viss mån har de varit så med tidigare presidenters barn, även om instruktionerna vad gällde Obamas döttrar var att lämna dem i fred.  Fyra av Trumps barn är vuxna och kan tala för sig själva, men så är inte fallet med Barron Trump, som är tio år.

En av skribenterna för NBC: s Saturday Night Live, Katie Rich,  skrev att Barron blir landets första hem-undervisade skolskjutare.

 Det upprörde väldigt många människor och Rich tog sedan bort sitt inlägg och bad om ursäkt.
Det verkar också som hon avskedats.

Men det går att sjunka ännu lägre i smaklöshetens träsk.
Comedy Central författaren Stephen Spinola anslöt sig till attackerna genom att tweeta att Barron liknar en "våldtäktsman" med en "liten PP." Spinola skrev att han hoppades att Barron skulle våldta hans egen mor.


Det är svårt att hitta humor i något som innebär våldtäkt, men att göra en 10-åring till gärningsman- även på skämt - är särskilt stötande. Spinola tog bort sin tweet, men han översvämmades av en flodvåg av kritik och hot från Trump supportrar.

Obama, vit som snö

Nästan alla inom media har beslutat att Barack Obama var en president utan skandaler.
Det framgår av videon nedan. Obamas hela förvaltning var ett stort skådespel som gick ut på att förändra oss och samtidigt upprätthålla popularitetssiffrorna.



Här är några av de skandaler som aldrig hände:

Fast&Furious
Solyndra
 Benghazi
VA - tjänstemän fick bonus när veteraner dog
IRS - Lois Lerner, skatte-granskade specifika medborgare
Obamacare - behåll din läkare, din försäkring, ditt sjukhus och betala mindre.
Hillary Clintons privata server.
Bowe Bergdahl - skandalösa hantering av denna desertör.
Secret Service anställda som spårade ur.
Påverkade det israeliska valet
Spionerade på journalister och Angela Merkel
   
Han är också den enda president som varit inblandad i krig under hela sin presidentperiod och dessutom är han en nobelprisvinnare  (fast det är ju inte hans skandal).

23 januari 2017

Hysteriska fruntimmer mot Trump

Inbjudan till Kvinnors Marsch i Washington förklarade att “deltagarna är 'sårade och rädda' för den nya presidenten och vill att kvinnor ska ha mer att säga till om i det politiska livet, enligt organisatörernas verksamhetsidé.

"I en anda av demokrati, värdighet och rättvisa och för att hedra kvinnliga förkämpar för mänskliga rättigheter, förenas vi i mångfald för att visa vår närvaro i ett antal alltför stort att ignorera.

 Var finns värdigheten i den här bilden.


Flummigheten i kallelsen gör det svårt att argumentera mot någonting.
"I demokratins anda?" Vem kan hitta fel i det? USA grundades som en demokrati och i själva verket  är det så Trump valdes - genom en demokratisk omröstning.

Om man vill göra sig immun mot kritik, hjälper det att komma med högtravande uttalanden men också göra dem så vaga att de ignoreras.

Finns det någon som inte vill ära mänskliga rättigheter, värdighet och rättvisa?
Men när det kommer till “mångfald” blir jag lite konfunderad. Hur kan man förenas i mångfald i en marsch som utesluter halva mänskligheten?

Skrapa på fernissan och vi hittar den verkliga anledningen: “Att visa upp sig”.
Det väsentliga för dessa kvinnor är att bekräfta sig själva och ju fler de är, desto mer rätt tycker de att de har.
Det ironiska är att Trump, långt mer än de flesta republicans har anammat kvinnors rättigheter. Han har uttalat sig till förmån för statligt reglerad mammaledighet och skatteavdrag för barn och det är inte traditionella republican-positioner.

Med tanke på vad Trump sagt, skulle det vara mer naturligt för muslimer, eller förespråkare för illegala invandrare att marschera -  men nej, kvinnor ville stå i rampljuset.
Hur som helst, en hel del kvinnor fick lite motion och de lyckades visa sin närvaro.
Huruvida de ändrat några åskådares åsikter är tveksamt men klart och tydligt är att de inte bryr sig om miljön.
Så här såg det ut efter spektaklet.


Trumpanhängare hjälpte  till att städa upp högar av skräp från National Mall efter feminister,  mångmiljonär-kändisar och flickaktiga män som motsätter sig den nya presidenten.
Här en man som bär en vit "Gör Amerika Great Again" hatt  när han plockar upp kasserade skyltar och annat skräp kvarlämnat av uppviglare.

Titta vem som har kommit tillbaka

Omedelbart efter att Obama tagit över Oval Office gjorde han klart att han inte ville ha en byst föreställande Winston Churchill och han skickade den tillbaka till Storbritannien.
Obama verkar inte gilla Storbritannien, förmodligen på grund av dess roll i att exponera hans släkt och hemland Kenya till västerländsk civilisation.
Omedelbart efter Trumps tillträde är bysten tillbaka där den hör hemma.



22 januari 2017

Idioters reaktion till Invigningen



De kallar sig vuxna dessutom

Lördagsgodis



21 januari 2017

Ord och inga visor


Donald Trumps invigningstal var perfekt, kärnfullt och bäst av allt, det var kort. Han  överbelastade inte talet med vackra ord, som saknar betydelse eller uppriktighet.
Han sade vad han behövde säga och han gjorde det perfekt.

Redan när han var kandidat gjorde han det klart att “We the People” var fokus för hans kampanj och hans tal handlade om "Oss."
I själva verket använde president Trump pronomenet “Vi”, mer än något annat.
Det är en uppfriskande förändring efter Barack Obama “Jag, Mig, Mitt”.

President Trump gjorde det också helt klart att vi medborgare är Regeringen och att regeringen är till för folket. Och bäst av allt;  han lovade att han ska stå fast vid sina kampanjlöften för att göra Amerika storslaget igen.
Hans tal var jordnära, ärligt, rättframt, men han var också både ödmjuk och respektfull - visade respekt för landets historia, militär, folk och Gud.

 Han stod framför Capitol-byggnaden, omgiven av tidigare presidenter och politiker och sade att allt de hade gjort i det förflutna har varit att ta makten från det amerikanska folket för att främja sig själva.  Det är naturligtvis exakt vad de har gjort, men ingen har någonsin sagt det tidigare i ett invigningsanförande.
Han klargjorde att detta är en vändpunkt.

Alla tidigare presidenter har i sina invigningstal krävt att nu måste vi enas, men från Trumps sida fanns inget fjäskande om att vi måste bygga broar, mötas halvvägs nu och kompromissa. 
Han kräver inte enighet i största allmänhet utan på sina villkor, styrt av hans agenda. Han krävde en maktöverföring från Washington tillbaka till folket.

Nya kvastar sopar bäst

Vad som kommer att göra Amerika stort igen återstår att se, men det här är verkligen uppmuntrande:

Klockan 11:59 hade den officiella White House-hemsidan en lång informations lista om klimathotet och de åtgärder den federala regeringen hade vidtagits för att bekämpa den. Vid middagstid, vid tidpunkten när Donald Trumps tillträdde, var sida borta, liksom alla omnämnanden av klimatförändringar eller den globala uppvärmningen.

Det är brukligt för www.whitehouse.gov att lämna över till den nya administrationen exakt klockan 12, och det enda omnämnande av klimatet på president Trumps nya hemsida är under hans "America First Energy Plan”, där han lovar att skrota Obamas klimat-handlingsplan, som är en statligt omfattande plan för att minska koldioxidutsläppen och klimatförändringar.

Klimat Depot utfärdar ett uttalande som svar:

Klimatskeptiker är glada över att en av de allra första, synliga förändringarna i övergången av befogenhet mellan president Obama och president Trump är att man tar bort "klimatförändringar" från White House hemsida. Trump  kommer verkligen att göra vetenskap relevant igen och förkasta uppfattningen att människor är de som kontrollerar klimatet och att FN-fördrag och EPA regler på något sätt kan reglera temperaturen och antalet stormar. Välkommen till en tid präglad av sund vetenskap!
Nästa steg är att officiellt förklara den globala uppvärmningsbluffen som den religion den är, så att vi kan förhindra att regeringen slösar mer av våra pengar på denna dårskap.

Lyckligtvis finns Obama-administrationens globala uppvärmningspropaganda fortfarande i arkivet, så att framtida historiker kan se vad vi skattebetalare tvingades att finansiera.

Se också Klimatsans.

Surt sa’ räven ….

The Daily Mail har mängder av intressanta bilder från invigningen, mest av Hilary.
Här är ett exempel på Mr Besviken och Mrs. Svårmod.

Många fler här.


Lördagsgodis

Den vackraste First Lady någonsin.


20 januari 2017

Friday, January 20th 2017


♦ 09:30 - Invigningsceremoni börjar med musikframträdanden på den västra sidan framför Capitol .

Deltagare kommer att omfatta medlemmar av kongressen, domare i Högsta domstolen, diplomater och allmänheten. Tidigare presidenter Jimmy Carter, George W. Bush och Bill Clinton kommer att delta, liksom Hillary Clinton.

 President George H.W. Bush är sjuk och kommer inte att vara närvarande.

Sextonåriga sopranen Jackie Evancho kommer att sjunga nationalsången.  Rockettes danstrupp kommer också att uppträda, vid en tidpunkt som ännu inte meddelats.

♦ 11:30 - Inledningsanförande. Religiösa ledare kommer att hålla tal.

Vice ordförande Michael Pence kommer att avlägga eden inför domare Clarence Thomas.

♦ Klockan tolv - Tillträdande presidenten Donald Trump kommer att avlägga presidenteden , som administreras av US Supreme Courts Överdomare John Roberts. Han kommer att använda president Abraham Lincolns bible, liksom bibeln som Trumps mor gav honom vid hans examen 1955. Presidentens maktbefogenheter är officiellt överförda.

Därefter kommer president Donald Trump att hålla sitt invigningstal.

Nedräkning


Under de senaste åtta åren har Barack Obama använt makten som USAs president för att införa sin vision av en socialistisk världsordning över hela jordklotet. Av den anledningen kommer många människor, inte bara här utan i många andra länder, att fira när Obama-eran officiellt slutar i dag.  Obama-eran har gett oss Arab Spring, Benghazi, ISIS, inbördeskrig i Syrien, inbördeskrig i Ukraina och Irans kärnvapenavtal.

På hemmafronten har vi utsatts för Obamacare, "Fast and Furious",  IRS förföljelser av konservativa grupper, Solyndra, VA skandalen, (veteraners sjukvård), NSA-spioneri och den sämsta  “ekonomiska återhämtningen” sedan slutet av andra världskriget. Och alldeles i slutet på sin presidentperiod begick han det största sveket mot Israel i US historia och har dessutom fört oss farligt nära ett krig med Ryssland.
Så är slutet av Obama världsordning värt att fira? Absolut, ta fram champagnen!

Obama och hans anhang är väldigt stressade nu eftersom de vet att mycket av deras hårda arbete under de senaste åtta åren kommer att elimineras av Donald Trump. På onsdag varnade  Joe Biden den samlade Eliten i Davos att den "liberala världsordningen" är i fara att kollapsa ... och utan tvekan är det vad vi vill.

Barack Obama har använt alla sina regeringskrafter för att främja “rätten till abort", "homosexuella rättigheter" och andra “kulturmarxistiska värderingar”. Utnämningen av två nya domare i Supreme Court banade enligt Obama väg för domstolens beslut, som tvingade alla 50 stater att erkänna homoäktenskap. Under sin sista presskonferens på onsdag, sade Barack Obama till media att han var särskilt stolt över detta ...

Han hade också möjlighet att tala om FN: s säkerhetsråds resolution 2334 och han ångrar fortfarande inte att han svek Israel så dramatiskt ...

Det är många som hoppas att Donald Trump kan reparera skadan och kommer att arbeta hårt för att styra denna nation in på en positiv kurs igen.

Just nu medan jag skriver detta ser jag på TV hur flyttlastbilar är parkerade framför White House och de som arbetade för Obama packar och flyttar ut.  Detta är ett dystert ögonblick för dem, men ett lyckligt för tiotals miljoner patriotiska amerikaner. Många av oss har väntat på detta i åtta långa år, och på fredag morgon kommer den nuvarande personalen att vara borta ...




19 januari 2017

Vem behöver dem?


Hittills uppgår antalet “primadonnor”= (representanter från Dem-partiet ) som vägrar att delta i installationen av president Trump, till 58 personer.  Det var John Lewis här i Atlanta som startade bojkotten, men det kommer inte som en överraskning att de flesta är från Vänster-kusten , dvs. Kalifornien.

Jag trodde faktiskt inte att det fanns så många democrats kvar i representanthuset efter det senaste valet, men vid nästa mitt-terminsval kan vi lösa problem permanent för dem,  genom att se till att de avlägsnas fullständigt.

Visst, de är kantstötta efter att ha förlorat stort och därför att deras bakvända politik har avvisas så grundligt, men de verkar förbli lyckligt omedvetna om det faktum att de gjorde bort sig så fullständigt att inte ens deras vanligtvis pålitliga väljare kunde stå ut med och överse med deras sjaskiga beteende längre.

Den stora myten om Regering är att "människor måste ha ledare." När tillräckligt många inser att de kanske inte behöver det; särskilt inte "ledare" som bedrar dem för sin personliga vinnings skull,  är sötebrödsdagarna över.
- Så när partiets förespråkare och gullgosse Schmuckie Schumer säger att "han respekterar var bojkottarna kommer ifrån” är det nästan ingen annan som gör det. 

Dessa vanhedrande aktioner kommer från ett parti som uppenbart gjort sig av med ALLA anspråk på anständighet och de förtjänar ingen respekt.
Även de som varit mest lättledda börjar fråga sig ”Vem behöver dem”?

18 januari 2017

I dag är det National Winnie the Pooh Day


Nalle Puh Dagen firas på författaren A. A. Milnes födelsedag.  Det är en speciell dag som man bara inte får missa och en av de få som inte omgärdas av protestmarscher och bråk.

 Varje år firas den med evenemang som “Teddybjörnarnas picknick, med massor av honung på menyn.

Nalle Puh  dök först upp i tryck 1926, tillsammans med vännerna Nasse, Tiger och Ior. Alla var baserade på leksaker som ägdes av författarens son, som också är med i den berömda berättelsen som Christopher Robin. Karaktärerna medverkade senare i mycket omtyckta Disney-filmer.
     Ett extra speciellt sätt att markera dagen är att besöka Pooh Corner i Hartfield , East Sussex, där böckerna är skrivna. Man får en karta och kan följa i karaktärernas fotspår i Sjumilaskogen och även spela en omgång Poohsticks på den ursprungliga bron.

Här är 10 saker ni nog inte visste om Nalle Puh

Burn in Hell, Obama



Marxisterna och de traditionella media i Amerika snyftar och snorar över att Barack Obama avgår, men på andra ställen i världen firar man på ett annat sätt.
Videon visar aktivister utanför USA;s  ambassad i Moskva, när de rullar ut en gigantisk banderoll med texten "Obama, brinn i helvetet".


Rea på Hillary

Inte ens med 95% rabatt....

17 januari 2017

Democrats bojkottar Trump

Hela världens ögon kommer att riktas mot Washington på fredag. Säkerhetspersonal  kommer att arbeta övertid för att se till att ingen i sista minuten försöker stoppa Trump från att bli president.
Självfallet kommer festligheterna på fredag att bli en enorm möjlighet för alla som hatar Trump, hatar Amerika eller bara ville göra ett oförglömligt politiskt “uttalande”. I själva verket har senatorn Roy Blunt (R) medgivit att invigningen av Donald Trump kommer att vara "det mest tilldragande målet i världen" ...

Även om det inte blir våldsamt på fredag, kommer det definitivt att finnas gott om arga demonstranter. Och i stället för att försöka lugna ner saker, är det många i massmedia som faktiskt uppmuntrar de som protesterar.
Washington Post har även publicerat en "guide till invigningsdemonstrationer, marscher och protester".
Det verkar som om de flesta på Vänsterkanten planerar att protestera fredligt, men det finns definitivt grupper som planerar att störa så mycket de kan.  En organisation som kallas DisruptJ20,  säger att de kommer att ”göra allt de kan för att försöka stoppa människor från att komma till invigningen och fysiskt blockera vägar och andra typer av transportmöjligheter in i staden".

Trafiken i Washington D.C.-området är en mardröm även i normala fall,  så även om allt går perfekt är transportmöjligheter ett problem. Det kommer inte att behövas mycket för dessa anarkister att skapa en verklig kris.

Några vänsteraktivister uppmuntrande också dem som inte kan komma till Washington D.C. att gå online och hjälpa till att ta ner den officiella hemsidan för White House den 20 januari ...

Många bland Vänstern tror, eller påstår sig tro, att Trump är den moderna motsvarigheten till Adolf Hitler, och därför måste han stoppas till varje pris.

Och en av anledningarna till att de vill vara så störande som möjligt är för att framkalla ett hårt motstånd.  Om brottsbekämpande myndigheter kan filmas när de behandlar demonstranter hårdhänt, kan det användas som bränsle för att inspirera tusentals andra att ansluta sig till rörelsen mot "fascistiska" Donald Trump.

 Sedan har vi Rep. John Lewis härifrån Atlanta,  förstås.  Han säger att Trump är en illegitim president och påstår att "ryssarna  hjälpte denne man att bli vald, och de förstörde kandidat Hillary Clintons möjligheter.” Han struntar i det faktum att president Obama själv sade: “De röster som kastades var räknade, de räknades på ett korrekt sätt.
Runt 40  Dems. har annonserat att de ansluter sig till Lewis och tänker inte delta i ceremonien.

Trump gav ett ganska milt svar på Lewis anfall:



(klicka på bilden så blir den större)

16 januari 2017

Några dagar kvar att förstöra världen


Donald Trump är utan tvekan en av de mest spännande politikerna i modern amerikansk historia, men han är också en av de mest polariserande.
Många tror att vi kan se fram emot en underbar ny era av fred och välstånd,  men andra använder uttryck som "oroligheter" och "inbördeskrig,  för vad de tror är på väg att hända i Amerika.
 Kommer de närmaste fyra åren att föra oss närmare varandra som nation, eller kommer ilska, frustrering, stridigheter och oenighet att ställa människor mot varandra mer än tidigare?

 Det talas om att extremt stora skaror av Trump-anhängare kommer att delta vid invigning den 20 januari, men de traditionella media rapporterar också att "hundratusentals demonstranter" är på väg till Washington.
Många längst ut på Vänstersidan hoppas att kunna göra Trumps invigning till det största upploppet i USAs  historia och tusentals brottsbekämpande personer kommer att göra sitt bästa för att förhindra att det händer.
Det finns webbplatser på Internet som bokstavligen räknar ner timmarna tills Barack Obama lämnar sin plats.

Nu när Obama bara har några dagar kvar har han bestämt sig för att pressa in så mycket "förändring" som han kan. Washington Post visar vad han åstadkom på bara en dag förra veckan ...

Under torsdagen utsåg man tre nya nationella monument och expanderade ytterligare två, på platser som inkluderade skogsmark i nordvästra USA och en skola för frigivna slavar i South Carolina;  
man tog bort en av de särskilda invandrings-förmåner som kubaner, som anländer till USA utan visum, har haft i 50 år;  aviserade påföljder för 18 ledande syriska tjänstemän,  för deras roll i användningen av klor som ett kemiskt vapen under 2014 och 2015;  delade ut Presidential Medal of Freedom till vicepresident Biden; och anklagade Fiat Chrysler för fusk med nationella utsläppsnormer för vissa av deras diesellastbilar.

Det finns en stor oro för hur mycket mer skada han kanske kan åstadkomma på sin väg ut genom dörren.
I slutet av förra veckan gjorde han ryssarna rasande genom att flytta amerikanska trupper till Polen, och ryska utrikesdepartementets talesman Maria Zakharova sade att "Obama och hans utrikespolitiska team av analfabeter har utdelat ett förkrossande slag mot USA:s prestige och ledarskap" och beskrev hans administration som "ett gäng rasande och kortsiktiga” geopolitiska förlorare.
Obamas administration har fortfarande några dagar kvar att ”förstöra världen", skrev Zakharova.

"Jag har en dröm..."

I dag är det helgdag i USA till minne av Martin Luther King Jr. födelsedag.

Frågan om medborgerliga rättigheter hade diskuterats i USA till och från ända från 1933 fram till 1964. Vid alla tillfällen man röstat om det, hade Demokraterna gått emot förslaget 80 procent av gångerna medan Republikanerna röstat för det till 96 procent.
En notering upplysningsvis, eftersom så många tror att det var en fråga som drevs av Demokrater. Utan Sen. Dirksen (R) skulle det inte ha hänt.




Men det skulle heller inte ha varit någon debatt alls om det inte varit för den förändring som ägde rum i själ och hjärta hos det amerikanska folket - och Martin Luther King var den man som i huvudsak var ansvarig för den förändringen.

 Det var inte så mycket Kings röst och utstrålning som inspirerade människor utan utmaningen mot deras samveten.
De visste innerst inne att man kan inte ha en demokrati där vissa medborgare inte har samma rättigheter som andra, enbart baserat på deras hudfärg.



Jag är emellertid helt övertygad om att King inte avsåg en förändring där svarta skulle behandlas som handikappade i samhället i behov av hissar och specialramper för att klara sig.

Konsekvensen av raskvotering och mångkulturens ideal har gjort att svarta betraktas som, och många gånger känner sig som, mindre värda och mindre kapabla.



För att verkligen få slut på rasism måste vi se individen och inte gruppen. Vi måste också se att kvotering (gäller också kvinnor!) och mångkultur är baserade på rasism. Vi måste kräva att när folk anställs ska man bara beakta karaktärsegenskaper såsom förmåga och ärlighet, inte fysiska attribut som hudfärg eller kön.
 Dessutom ska man skippa alla universitetskurser som inriktar sig på kvinnostudier och speciella etniska studier och alla statliga formulär ska ta bort frågan om vilken ras en person tillhör.



Om vi sätter procenttal för hur många av en viss hudfärg eller kön som ska anställas, väljas eller tas in till en skola, nedvärderar vi ambitioner och flit. Vi belönar en kult som ser minoriteter som offer och inkapabla att klara sig på egen hand. Vi understryker också att vårt samhälle verkligen är rasistiskt.

 Vi lär oss att vad vi får här i livet beror på vad vi är,  inte på vad vi gör.
 Vi lär oss också att minoriteter och kvinnor inte behöver anstränga sig för att göra sitt allra bästa,  det räcker med att vara medelmåttig och man når ändå samma position som andra.



Det existerar ett obevisat antagande att vi inte skulle kunna uppnå jämlikhet i samhället om vi inte inför någon form av lagstadgad procentuell balans och placerar människor i fack.  Detta ger enbart till resultat att vi diskriminerar mot den oskyldige och det skadar hela samhället.



Demokraterna gör sitt bästa för att svarta ska känna sig som offer för orättvisor och därför i behov av politikers "hjälp".  Så länge de svarta låter sig utnyttjas och följer mönstret kommer de aldrig att bli riktigt fria.

15 januari 2017

“En vägg av kött”

Bikers for Trump!

Chris Cox bildade en grupp 2015, för att hjälpa Trump att bli vald. Den gruppen har nu vuxit till 200.000 från det första mötet som bestod av cirka 100 motorcyklister.
De är nu på väg till invigningen och kommer att finnas tillgängliga för att bilda en "Wall of Meat" vid polisens barrikader om protesterna urartar.


Gå hem och lägg dig, Hillary

Ingen betalar mutor till människor som inte kan leverera tjänster. Således får vi veta att Clinton Global Initiative , kommer att stänga och hjärtlöst varslar de nu 22 anställda.
New York State är så bekymrad över detta att man har utfärdat en varning:


Denna avstängning var oundviklig, oavsett valutgången.  CGI skulle ha varit en öppen inbjudan till mutor till en sittande president, om Hillary vunnit. Och nu när hon förlorade, är mutor inte längre effektiva, så donationer uteblir, som Michael Sinaito rapporterar i Observer:

     "Utländska stater började dra tillbaka sina årliga donationer, vilket signalerar att organisationens inflytande  bygger på att givarna hade tillgång till paret Clinton, snarare än dess filantropiska arbete.  I november bekräftade den australiska regeringen att de "har inte förnyat något samarbete med den skandal-drabbade Clinton Foundation, vilket effektivt avslutar 10 år av skattefinansierade bidrag, värda mer än $ 88 miljoner. 
 Regeringen i Norge har också drastiskt minskat sina årliga donationer, som uppgick till $ 20 miljoner år 2015."

Min vän Richard Baehr undrar: "Hur kommer Haiti och Kazakstan att överleva?"

(översättning från American Thinker)

14 januari 2017

Värd en medalj


Det har varit en hel del "falska nyheter" om att avgående presidenten Obama tilldelat sin avgående VP. Joe Biden en sorts medalj för att hedra honom för något, eller någonting han inte gjort.

Nej, det var inte för att han förtjänade titeln "dummaste personen i senaten" under sin långa karriär, vilket i sig är ingen liten bedrift.
Att Biden varit oavsiktligt rolig är inte speciellt anmärkningsvärt .

Så varför en medalj?

Att ha Joe Biden som sin VP var kanske den bästa livförsäkring en president någonsin kunnat ha. Det är värt en medalj.





Lördagsgodis

13 januari 2017

Varför skickar Obama trupper till Polen?


Avgående presidenter brukar inte fatta riskfyllda beslut när en ny president har valts.

I stället för att hålla sig i bakgrunden och försöka säkerställa en smidig övergång för Donald Trump, är Barack Obama alldeles snurrig och använder varje uns av presidentmakten som fortfarande står till hans förfogande för att krångla till det.  Han har gjort flera dumheter, som att hugga Israel i ryggen vid FN-mötet och i torsdags tog han sig tid att ge Joe Biden en Presidential Medal of Freedom. 
Men det som oroar mest är hans oändliga provocerande av Ryssland. Var och varannan dag verkar det som Obama gör något för att förvärra relationen med Ryssland, och om han inte lämnar White House om en vecka är jag säker på att traditionella media kommer att vara fyllda av spekulationer om ett eventuellt krig.

I går fick vi veta att 3000 US.soldater har placerats i Polen.
Polen var en gång en viktig medlem av Warszawapakten och ryssarna är ganska oroliga över att amerikanska trupper nu kommer att vara stationerade så nära Ryssland.
Följande kommer från ABC News ...

"Dessa åtgärder hotar våra intressen, vår säkerhet ", sade president Vladimir Putins talesman Dmitrij Peskov. “Särskilt som det handlar om att en tredje part bygger upp sin militära närvaro i närheten av våra gränser. Det är inte ens en europeisk stat. "

Det sägs också att Nato-trupper kommer att anlända till Litauen i slutet av januari. Som vi minns var Litauen faktiskt en del av Sovjetunionen under det kalla kriget.

Helt plötsligt har Ryssland blivit fiende nummer ett. Barack Obama och Hillary Clinton säger att det är Rysslands fel att Clinton förlorade, så i slutet av december utvisade Obama 35 ryska diplomater från landet.
Det är den typ av åtgärder man vidtar innan ett krig börjar.

År 2012 gjorde Barack Obama narr av Mitt Romney för att denna sade att Ryssland var ett allvarligt hot mot vår nationella säkerhet. Obama skämtade att det var 1980-tals politik och att Romney ville ha tillbaka den utrikespolitiken.
Obama förklarade att det kalla kriget hade varit över i 20 år. Men här är vi nu bara fyra år senare och Obama har dragit igång ett nytt kallt krig. Krisen i Ukraina, inbördeskriget i Syrien, oljepriset, cyber-spionage och en mängd andra frågor har gjort att spänningar mellan USA och Ryssland växer.

Det är många av oss som hoppas att relationerna med Ryssland kommer att förbättras under Trumps  administration, men det är inte helt säkert.
Det är viktigt att komma ihåg att Trump kommer att vara omgiven av militärer som är våldsamt anti-Ryssland. Pensionerade general James Mattis har nominerats till försvarsminister, och han meddelade Congress att Ryssland är det "främsta hotet" mot USAs säkerhet ...
 Trump syn på Ryssland skulle avsevärt kunna påverkas av starka militära män som Mattis. Både Dems. och Reps. vill att Trump ska bli mycket mer anti-Ryssland, och låt oss hoppas att han inte ger efter för trycket.

Ryssarna älskar inte amerikaner heller, precis.
 En Gallup-undersökning från mitten av 2016 fann att den nuvarande amerikanska ledningen (Obama-administrationen) bara fick en procent godkänt betyg i Ryssland.
 Det kan inte bli mycket sämre än så.

Och som svar på att amerikanska soldater utplaceras i Polen, har den ryska regeringen placerat avancerade missil-system runt Moskva ...

Rosie vill stoppa Donald Trump

Trumps främsta fiende Rosie O'Donnell, begär "martial law" (krigslagar, undantagstillstånd ) för att fördröja presidentinvigningen.



I en uppföljande Tweet hävdade O'Donnell att Trump fuskat i valet, vilket diskvalificerar honom.

Martial law betyder "lag som administreras av militära styrkor åberopade av en regering i en nödsituation, när de civila brottsbekämpande myndigheterna är oförmögna att upprätthålla allmän ordning och säkerhet."

För att detta ska ske, måste president Obama deklarera "undantagstillstånd" före invigningen, vilket upphäver alla konstitutionella rättigheter och lagar tills vidare.
Det betyder att Rosie O'Donnell - som vill få oss att tro att hon är en frihetsälskande progressiv, -  vill att USA tillfälligt  (eller kanske för alltid?)  blir en militärdiktatur, eftersom hon inte fick sin vilja fram vid valet.

O'Donnells galenskap faller inom samma ramar som för Keith Olbermann nyligen, som bröt ihop och påstod att Trump är Vladimir Putins marionett och att han aldrig bör behandlas som president.

"Att inte använda ett ord kan vara lika kraftfullt som att ständigt använda ett annat”, sade  Olbermann. . “Titulera aldrig Trump som"president".  Han är Trump, bara Trump.  Aldrig president. Vi måste skydda titeln  President “för en lyckligare och ärligare tid. Motstånd betyder avslag. Gör motstånd.”



Detta förmodade "motstånd", som började som "civil olydnad" påkallad av Michael Moore, har nu förvandlats till "krigslagar" av Rosie O'Donnell. Vad blir nästa steg?

Tack och lov, han är Latino!

När nyhetsmedia fick veta namnet på skytten i Ft. Lauderdale, drog de en lättnadens suck.
Santiago, Tack och lov, han är Latino!

Med andra ord, han är inte en radikal muslim som begår jihad!
Så när Esteban Santiago sköt vilt på flygplatsen i Ft. Lauderdale, var han troligen en missnöjd mexare som protesterade mot Donald Trumps  invandringspolitik .
Han ska inte bygga någon dum mur!”

Jag slår vad om att "ledarskribenterna” redan hade förstasidan klar att tryckas. ”Trump provocerar mexikan att gå för långt, “eller " Trump orsakar att en mexikan får raserianfall.”

Men det visar sig, att Santiago är en muslimsk konvertit från Puerto Rico.
Och om det inte är chockerande nog;  Santiago gick med i amerikanska armén efter att han tagit ett islamiskt namn.

Nu för tiden hävdar vita människoratt att de är svarta och män och kvinnor byter kön, så varför inte byta religion ... och namn? Sålunda blev Esteban Santiago,  Aashiq Hammad.

Och Vänster-America accepterade kärleksfullt sin nya muslimska radikala konvertit.
Några dagar senare rapporterade man om en "psykiskt sjuk Hispanic och att “Santiago", vars nya namn var Hammad, led av PTSD.   (posttraumatic stress disorder)
{Kriget var Bushs fel och Obama ärvde röran!}

Santiago tog sin nya identitet, Aashiq Hammad, omkring 2007. Med det nya namnet Hammad, gick han med i Puerto Rico National Guard, 14 december 2007.
För att bekämpa sina "bröder" skickades Hammad sedan till Irak  från den 23 april 2010 till 19 februari 2011.

Men när Hammad kom tillbaka han gick med i Army Reserves innan de blir en del av Alaska Guard.

Hur är det vad gäller muslimsk infiltration av USA: s militär?

12 januari 2017

Chavez’s socialism har ruinerat 570,000 företag i Venezuela


Många socialister tror verkligen att massiv statlig kontroll är den bästa vägen för en nation.  De vill tro att människan kan konstruera himmelriket på jorden. De fruktar fri marknadsekonomi och älskar den totalitära Staten. De kallar det Social Rättvisa.

Vi indoktrineras från barnsben i denna okunskap och allmänna tro på att en stor omfattande regering är bäst för oss och ifrågasätter inte ens en annan samhällsform. 
Se på Kuba, se på Venezuela, se på Sovjetunionen där socialism har skapat outsägligt lidande för de som har oturen att ha levt där under det senaste århundradet.
Och gissa vad? "Den nordiska modellen" är inte så lyckad heller; det har vi har sett under de senaste åren.
Det beror på att Staten är konstruerad att alltid växa, bli mer kraftfull och påträngande och alltid sträva efter mer makt.  Fler och fler människor börjar vakna upp nu och se detta faktum.

Socialism misslyckas alltid så småningom. Den grad i vilken den förstör en ekonomi beror på i vilken grad socialismen har infekterat denna ekonomi. En liten bit av socialismen? Lite rubbningar. 
 En hel massa socialism ? En hel massa funktionsstörningar.

PanAm Post skriver om Venezuela:

"Endast 230.000 företag återstår av de 800.000 som fanns i Venezuela när Hugo Chavez kom till makten. Det betyder att 570,000 har gett upp.
Priskontroller, arbetslagar och hot är de viktigaste anledningarna till vad man tror har orsakat Venezuelas industriella kollaps, och som lämnat näringslivet i ruiner.

Enligt inofficiella och preliminära siffror från Central Bank of Venezuela, var inflationen 830 procent 2016  och bruttonationalprodukten sjönk 23 %.
Dessa siffror kan vara manipulerade. I verkligheten är det säkert mycket värre. Enligt uppgift har man förskönat siffrorna under de senaste åren i försök att  vädja till den allmänna opinionen.

Med priser som fördubblas var sjuttonde dag,  är Venezuela det 57: e landet som någonsin har lyckats med en sådan tragisk prestation.

Binda ris åt egen rygg


Socialisten Bernie Sanders verkar strunta i vandalisering och skador som åsamkas när han uppmanar till “politisk revolution”. 
Sanders deklarerade under en MSNBC-intervju att hans hord av marxister, anarkister och nihilister kommer att protestera mot Republicans nya planer och deras budget över hela landet.
Dessa olika grupper, som protesterar mot Trump, eftersom de påstår att han tar ifrån dem deras mänskliga rättigheter, har visat tidigare att deras protester ofta spårar ur, vilket de gjort nyligen i Portland, Oregon.
Om protesterna övergår i upplopp kommer de att övermannas av polis, vilket ger den Federala regeringen anledning att skicka in kravallutrustade styrkor i Amerikas innerstäder.

Michale Moore, som äger 9 hus och har en förmögenhet på 50 miljoner, planerar att leda en protest så stor att Trump inte vill vara närvarande för sin egen inaugaration (installation). Moore sände ut en tweet till sina 3.4 miljoner dyrkare.

“D.C. kommer inte att bli trevligt för Trumps administration. Alla företag måste öppet deklarera om de håller med honom eller de människor som kommer att lida på grund av hans agerande. Tusentals kommer att demonstrera mot Trump.”

Washington, DC kommer att bli kontrollerat som ett super-fängelse, så Moores meddelande kommer kanske inte att betyda så mycket, men efter Obamas ledarskap under 8 år behövs inte mycket för att det ska explodera.

Chicago är en av dessa städer. Det är en sk. Sanctuary City där 762 personer mördades förra året.  Det är en ökning med 57 %.  Det var också 4331 personer som skadesköts förra året.

11 januari 2017

Obamas sista tal, förhoppningsvis….

…och precis som vi kunde vänta oss talade han om sig själv.


För att vara exakt fokuserade han på sig själv 75 gånger under ett 51 minuter långt avskedstal .

Talet hölls till hans beundrare i Chicago, och han talade inte mycket om vad det amerikanska folket hade åstadkommit under hans åtta år i regeringsställning , utan snarare på vad han har gjort.

"Oavsett om vi sällan har varit överens eller inte alls, har mina samtal med er, det amerikanska folket - i vardagsrum och skolor; på gårdar och på fabriksgolv; på matställen och på avlägsna utposter - varit det som har hållit mig ärlig, hållit mig inspirerad, och hållit mig uppe. Varje dag har jag lärt från er.  Ni gjorde mig till en bättre president, och ni har gjort mig till en bättre människa ", sade Obama i det inledande stycket.

"Jag kom först till Chicago när jag var i tjugoårsåldern, medan jag fortfarande försökte ta reda på vem jag var; fortfarande sökte efter ett syfte att mitt liv ", sade han.

Han tillade: "Jag strävar efter att min administration säkerställer övergången och tillträdet för blivande president Trump på smidigaste sätt , precis som president Bush gjorde för mig."

På tal om att tro på Amerika:

Min tro har varit säker.  Under dessa åtta år, har jag sett hoppfulla ansikten bland unga akademiker och våra nya militärer.  Jag har sörjt med sörjande familjer och sökt efter svar och funnit nåd i Charlestons kyrka.  Jag har sett hur våra forskare hjälpt en förlamad man att återfå sin känsel, och våra sårade krigare gå igen.  Jag har sett våra läkare och volontärer bygga upp efter jordbävningar och stoppa epidemier.  Jag har sett små barn påminna oss om våra skyldigheter att ta hand om flyktingar, att arbeta för fred och framför allt att ta hand om varandra.

Presidenten lovade att han inte kommer att försvinna, så supportrar kan underblåsa hans ego ett tag till.

"Jag kommer inte att sluta; i själva verket kommer jag att vara med er som medborgare, under alla mina återstående dagar . För oavsett om du är ung eller äldre, har jag en sista sak att be om som er president - samma sak som jag bad om när ni chansade på mig för åtta år sedan.

The Daily Caller noterade att presidenten sade “Jag” 33 gånger, "min" 20 gånger, “Mig” 10 gånger, och “Jag är” eller "Jag har" 12 gånger.

Här är DNs syn på saken