26 januari 2017

Mexican peso tappar i värde


Denna morgon har vi meddelat White House att jag inte kommer att närvara vid mötet planerat för nästa tisdag med @POTUS "twittrade Peña Nieto, enligt en online översättning.

Den mexikanska peson sjönk i värde i torsdags sedan Mexikos president Enrique Peña Nieto, meddelade att han inställt ett möte med president Trump, som planeras till nästa vecka.

Trump twittrade från sitt personliga konto: "USA har ett handelsunderskott på 60 miljarder dollar med Mexiko.  Det har varit en ensidig affär från starten av NAFTA, med massiva mängder av jobb och företag som gått förlorade. Om Mexiko är ovillig att betala för den välbehövliga muren är det bättre att inställa det kommande mötet."

Planerna var ursprungligen att Nieto och Trump ska träffas för vad som skulle ha blivit duons första bilaterala möte sedan den nya amerikanska administrationen tillträdde.

Mexikanska oppositionella hade uppmanat Peña Nieto att avbryta mötet för att protestera mot Trumps krav på att Mexiko ska betala för en mur på gränsen till USA.  I en TV-utsändning, sade Peña Nieto, "Jag beklagar och förkastar beslutet av USA att bygga muren."

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Den här är ändå bäst: http://www.foxnews.com/opinion/2017/01/26/andrew-napolitano-trump-has-committed-most-revolutionary-act-ive-seen-in-45-years.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.