01 januari 2017

Nu kan vi äta ägg igen

Thomas Lifson, American Thinker säger:

Jag antar att den “avgjorda vetenskapen” vad gäller kolesterol och alla kostråd som utgår från den,  inte är så avgjord längre.  Jag kan inte vara säker, men jag misstänker att åtminstone 97% av forskare för några år sedan skulle ha ordinerat ett begränsat intag av kolesterol. Men som alla riktiga forskare vet är alla tidigare vetenskapliga slutsatser föremål för översyn, om nya uppgifter kommer in.

Från Washington Post:

Nationens högsta näringsrådgivande panel har beslutat att slopa sin varning om att äta kolesterolrik mat - ett beslut som upphäver nästan 40 år av statliga varningar.
Gruppens slutsats, att kolesterol i kosten inte längre behöver betraktas som en "närings-farhåga”, står i kontrast till utskottets slutsatser för fem år sedan, när de träffades förra gången. 
 Den gången, liksom tidigare år, ansåg panelen att frågan om kolesterol i den amerikanska dieten var en folkhälsofråga .

Upptäckten följer en utveckling av tänkande bland många dietister,  som nu tror att mat med högt kolesterol inte nämnvärt påverkar kolesterolhalten i blodet eller ökar risken för hjärtsjukdomar för friska vuxna.


Experterna tror att den större risken i detta avseende,  ligger inte i produkter såsom ägg, räkor eller hummer, som innehåller mycket kolesterol, utan i alltför många portioner av livsmedel som innehåller mycket mättade fetter, såsom fett kött, helmjölk och smör.

Så under de senaste 66 åren har vi agerat på varningar som visar sig sakna fullständig vetenskaplig grund.

Det är illa nog att det skadar hela branscher. Jag är säker på att hela familjer har förlorat sin utkomst i kraschen av äggkonsumtion.  För att inte nämna alla de läckra frukostar som aldrig ätits.
Men skadan som åsamkas av Varmisternas CO2 restriktioner överskuggar vida kolesterolvarningarnas påverkan.  Jag hoppas att Donald  Trump noterar parallellen här med den globala uppvärmningspaniken.   Det är en kraftfull punkt.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ge kroppen möjlighet att bli av med kolesterolet i stället, att rekommendera många små måltider över dagen är förödande.
Jag skippade statiner (någon som läst om biverkningarna för läkemedelsindustrins guldkalv???) och kör 5/2 metoden, lyckades halvera mitt kolesterolvärde på 3 månader.

Berit sa...

Kolla Statiner, de anses av många som livsfarliga

Anonym sa...

Det är ännu bättre att äta "lagom", hålla sig långt borta från alla veterinärer och alla piller som dom gärna vill köra ner i halsen på oss och som alla har hemska biverkningar.......

Gott Nytt År!

Ann-Marie

Argus sa...

Jag kan varmt rekommendera Lars Berns blogg. Här ett blogginlägg som knyter an mot ovanstående: https://anthropocene.live/2016/12/27/upprop/

Lars Bern är en extremt välmeriterad person med en solid teknisk utbildning (civ. ing. och tekn. dr.), numera ekonomiskt oberoende pensionär som därför har kunnat ta bladet från munnen. Politiskt kan han betecknas som libertarian vilket väl överensstämmer med mina uppfattningar.

Berit sa...

Argus, håller med dig fullständigt om Berns blogg. Dessutom kan tilläggas att Lars och jag var klasskamrater på gymnasiet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.