26 januari 2017

Vi behöver inte nya lagar

"Vi kommer att återställa rättssäkerheten “säger president Trump.Presidenten tillade att människor är "överraskade" att höra att USA inte behöver nya lagar, vi behöver bara följa de lagar som redan finns.

Under sitt tal i går vid Department of Homeland Security i Washington DC, beordrade Trump statligt anställda att upprätthålla de lagar som vi för närvarande har.
"Detta är en brottsbekämpande myndighet. Men under lång tid har tjänstemän och agenter inte fått utföra sin jobb.  Men det kommer att ändras. Från och med nu, ber jag er alla att upprätthålla lagarna i Amerikas Förenta Stater."

Trump refererade senare till de två verkställande order han hade undertecknat bara ögonblicket innan han började tala. Den ena var en order att bygga gränsmuren mellan USA och Mexiko och den andra, som riktar sig till federala brottsbekämpande myndigheter, är att "använda alla lagliga medel" för att upprätthålla gällande immigrationslagar och se till att så kallade "fri-städer" inte är berättigade att ta emot federala bidrag.

För att bättre informera amerikaner om de effekter som illegala invandrare har på brottsligheten i “fri- städer”, har  Donald Trump beordrat Secretary of Department of Homeland Security att varje vecka publicera en lista över brott som begås av illegala invandrare.
För att ”Förbättra Allmän Säkerhet i USA" måste medborgarna vara medvetna om vad som händer.

Samma verkställande order förklarar också att federala medel ska undanhållas städer och kommuner som inte samarbetar med immigrationstjänstemän.

Under tiden bygger Obama en mur runt sitt eget hus.
4 Kommentarer:

Anonym sa...

Ett BBC-program om Gothenburg Sweden: "BBC Our World: Sweden - Exporting Islamic Extremism", från 9 okt 2016. Programledare är Yalda Hakim [född i Afghanistan, i Australien från 1 års-åldern, nu på BBC]. Man är i Angered, en "no-go zone".
- "Mer än 50% av våra uniformerade poliser har slutat", säger en polischef. Inga poliser syns nu där. I svensk TV säger han att "läget är mycket allvarligt".
- De koptiska kristna i Angered är t.ex. i akut risk för attack, säger han.
- Många har sökt sig ner till ISIS i Syrien och Irak som "frihetskämpar". Nu har en del (300+) kommit tillbaka. Tidigare kunde man inte göra något mot dem. (Nu går det? Eh?)
- Värt att se! Tid 22:54
https://www.youtube.com/watch?v=Ia74gDtUmHo
/ SD

Anonym sa...

På SvD Debatt skriver Zulmay Afzali från Afghanistan idag (26/1) om hur hans mor 1998 mobbades i Quetta, Pakistan. Hon hade hijab, men inte fullt islamsk.
- Nu i Sverige 2017 har han på shoppinggallerian hört två män sura över felklädda kvinnor. En: "Men det här är Europa. Om du rör dem så kommer de att göra ett drama av det." Svar: "Jag bryr mig inte... Jag har slagit min fru tre gånger sedan vi kom hit och hon har inte klagat. Vi män måste kontrollera hororna."
- Afzali: "Jag vill inte behöva uppleva detta i det fria, demokratiska Sverige och jag vill framförallt inte att kvinnor som kommit hit från länder där de inte har något värde, ska behöva fortsätta acceptera misshandel och förtryck här. De män som inte kan fås att förstå att det är slut på det beteendet i Sverige, bör inte få vara kvar här. För dem är Sverige – och Europa – inte rätt plats att leva i." -- Bra!
http://www.svd.se/zulmay-afzali-det-som-hande-mamma-hander-nu-ocksa-har
https://petterssonsblogg.se/2014/01/26/svenskarna-ar-inte-rasister/
/ SD

Anonym sa...

"Yazidiska flickor säljs som sexslavar medan kvinnor marcherar mot Trump": På Gatestone skriver Uzay Bulut, turkisk journalist f.n. i DC.
- Sagt av yazidiska i kongressen där: De "har varit tvungna att se på när 7-, 8- och 9-åriga barn har förblödit framför deras ögon efter att ha våldtagits av ISIS-miliser flera gånger om dagen. ISIS-miliser har bränt många yazidiska flickor levande när de vägrat konvertera och gifta sig med ISIS-män. Varför? För att vi inte är muslimer, och för att vår väg är fredens väg." - Läs gärna!
https://sv.gatestoneinstitute.org/9840/yazidiska-sexslavar-kvinnor-marcherar
/ SD

Anonym sa...

Ungerns premiärminister, Viktor Orbán (f 1963), skriver (10 sid A4, 24/1) i Hungarian Review om "Hungary and the Crisis of Europe". Jag läste en kortare version i NRO (National Review Online) (6 sid A4).
- 'Vår elit' vill ju inte erkänna riskerna och hoten från immigrationen idag. Orbán: 'Det är en direkt korrelation mellan ökningen i terrrorism, ökad brottslighet och invandringen.' 60% av européerna håller med om det.
- I Ungern förstår man problemen bättre än på andra håll. Där finns många olika folk – men (obs!) man har en kulturell enhet. Saknas den kulturella enheten, som med invandrarna nu, blir problemen ytterligt massiva.
- Ledarna i Europa tycks alltid komma från samma elit: Samma grundinställning, samma skolor, samma institutioner bygger upp våra politiker, generation efter generation. De genomför alla samma politik.
- Men "folket" vill (ofta idag) ha något annat. O.s.v.

Man får bara ner "bokstäverna", grundtexten, från NRO. Jag läser den på nätet, och knackar in sådant som "nytt stycke", kursiv osv, i min version. Kanske enklare då att hämta ner Hungarian Review's (längre) version?
http://www.nationalreview.com/article/444279/viktor-orban-europe-hungary-crisis-european-union-unelected-elites-nationalism-populism
http://hungarianreview.com/article/20170124_hungary_and_the_crisis_of_europe
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.