25 april 2017

Gränsen är nådd ?


Kommer Donald Trump att ge efter för Dems. och ge upp sitt löfte om att bygga en mur, för att undvika att regeringen/staten stänger en del av sin verksamhet på Trumps 100: e dag på jobbet?

Dems. är helt beredda att tvinga fram en avstängning om Trump-administrationen och Reps. i kongressen inte låter dem vinna alla viktiga tvister i budget-striden.
Trump-administrationen vill ha 3 miljarder dollar för extra gränssäkerhet och för byggandet av en mur och Dems. insisterar på att de kommer att stoppa alla lagförslag i kongressen som inkluderar pengar för en mur.  Självklart kommer Dems också att kämpa för att få pengar till Planned Parenthoods aborter,  federalt stöd för bestämmelser för Obamacare och de motsätter sig ökade försvarskostnader.
Om Trump-administrationen och tillräckligt många Reps. ger efter för Dems. krav kommer man att undvika en avstängning.  Om inte, kommer det att starta den 29 april och det kan utveckla sig till att bli den längsta regeringsstängningen i USA: s historia.

Om Trump ger upp sin mur nu,  är det troligt att han aldrig kommer att få den.
Uppmuntrade av framgången kommer Dems.  i framtiden att blockera alla nya lagförslag som innehåller finansiering för en mur.  Det kommer till en punkt då Trump måste stå upp för sig själv, om han någonsin vill se sitt främsta kampanjlöfte bli verklighet, och ju längre han väntar desto mindre auktoritet kommer han att ha.

För närvarande verkar Trump-administrationen ha en bestämd inställning vad gäller finansiering av muren och de har även erbjudit Dems. en överenskommelse, som innebär att man fortsätter att skyffla pengar till Obamacare, om de går med på att finansiera  en mur ... Kohandel kallas det visst.

Jag är helt övertygad om att Dems. kommer att satsa på en avstängning av regeringen, eftersom de tror att det kommer att skada Reps. mycket mer än det kommer att skada dem.
De kommer inte att rubba på sina krav och det betyder att Trump antingen måste ge upp sin dröm om muren  eller så blir det en statlig avstängning på hans 100:e arbetsdag.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.