11 maj 2017

Att smida medan järnet är varmt…


Donald Trump har bevisat att man inte behöver vara en karriärpolitiker för att bli president i USA så det ryktas redan att ett antal toppkändisar tänker utmana honom 2020. Om inte Hillary Clinton försöker igen, är mathon öppen för alla Democrats.

Mark Zuckerberg, The Rock, Katy Perry och Oprah Winfrey antyder att de planerar att testa möjligheten.  Inom politiken är “timing” ytterst viktigt och för populära kändisar kan valet 2020 bli deras bästa chans  till odödlighet.

Ett namn som fortsätter att dyka upp om och om igen är Facebooks VD Mark Zuckerberg. Salon skriver att han redan försöker uppträda som en presidentkandidat ...

Zuckerberg startade nyligen sin "personliga utmaning för 2017", vilken är inriktad på att träffa människor i varje stat.  I förra veckan besökte Zuckerberg en Ford-fabrik i Michigan och gjorde ett oväntat besök i Ohio där han var gäst hos en grupp democrats som röstade på Donald Trump, (enligt Guardian)

Några dagar senare var Zuckerberg på väg till Indiana där han träffade medlemmar från en brandkår i Elkhart, och sedan avslutade han sin resa i Wisconsin. Han sa att han måste besöka cirka 30 stater under året för att slutföra utmaningen.
Hittills verkar Zuckerberg vara den mest seriöse av "kändis-kandidaterna”, men en annan som fått ganska mycket uppmärksamhet just nu är "The Rock" Dwayne Johnson. Under en  intervju nyligen  sade han att ett försök att bli president var "en riktig möjlighet" ...
Johnson var den högst betalda skådespelaren förra året ( 64,5 miljoner dollar) och han sade vid en intervju för ABC: s "Good Morning America"  att en politisk karriär är “känns väldigt riktig" för honom"Baywatch"-stjärnan sade också att tanken på att han skulle bli kunna bli president "har blivit allvar för vissa människor." Han sa att han kommer att ta det amerikanska folks temperatur eftersom ”tiden går ".
Katy Perry är en person jag inte hade hört talas om, men vars namn Dems. testar just nu.  Hon är sångerska och låtskrivare och var involverad i Hillary Clintons kampanj mer än någon annan stor kändis.  Hon var visst  konstant närvarande under kampanjen och om hon ställer upp blir hennes främsta slogan “Fram för abort”.   Hon donerade 10,000 dollar till Planned Parenthood efter valet 2016.

Många socialister vill ha en kvinnlig president, 2020 och många föreslår Ophra Winfrey. Michael Moor tycker det också och om det är bra eller dåligt återstår att se. 
"Democrats skulle klara sig bättre med kandidater som Oprah eller Tom Hanks ... varför ställer vi inte upp med älskvärda människor?
"Vi har så många sådana. Republicans gör det - de hade Reagan och Terminator och andra människor."
Terminator är  en referens till f.d. kaliforniaguvernören Arnold Schwarzenegger.
"Varför ställer vi inte uppmed någon som det amerikanska folket älskar och verkligen dras till och som är smart och har bra politik och allt sånt?” sade Moore.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.