10 maj 2017

Hur ska de ha det?

Democrats var tidigare helt positiva till att FBI-direktören James Comey skulle avskedas, men det var innan de var emot att Trump gjorde det.

I januari var Dems. ursinniga efter en genomgång med Comey bakom lykta dörrar.

Portland Press-Herald rapporterade:

De beskrev informationen från Comey som "omtvistad” och till och med “stridslysten” och Dem- ledare anklagade honom för att visa dubbelmoral.
"En norm tillämpades på ryssarna och en annan på Hillary Clinton", sade House Minority Leader Nancy Pelosi, D-Calif.   En medlem beskrev Pelosi som mycket upprörd “över Comeys vägran att besvara frågor.   Pelosi “gav på Comey rejält “ under mötet, sade medlemmen.
Rep. Hank Johnson sade att den “frustration" han och hans kollegor kände "kokade över." 

I november sade Senatens minoritetsledare Chuck Schumer att han "inte hade förtroende för Comey längre", efter att han utfärdat det vaga brev som meddelade Congress att FBI återupptog utredningen av Hillary Clintons privata e-postserver dagarna före valet.

Omkring samma tid sade Pelosi att Comey "kunde inte klarade pressen från Republicans”“Det är verkligen olyckligt, för jag tror att han är en bra person. Kanske är han inte på rätt plats”, sade hon.

När Maxine Waters tillfrågades om vad som hände under mötet med Comey, sa hon: "Det är klassificerat, men allt jag kan säga är att FBI-direktören inte har någon trovärdighet!"  Sedan klampade hon i väg.

Nu klagar Dems. över att Trump avskedade Comey.
"Detta är Nixonian", sa den vanligtvis avmätte senatorn Bob Casey, D-Pa. Han syftade på president Richard Nixons "Saturday Night massaker “1973,  när Nixon tvingade fram uppsägningen av den specielle åklagaren för att skjuta upp Watergate-skandalen.

Sen. Martin Heinrich, D-N.M. (medlem av Senatens informationskommitté):
 "President Trumps uppsägning av FBI-direktören Comey har bismak av president Nixons “Lördagsnattmassaker”  Om detta är ett försök att stoppa utredningarna av ryskt maskopi med Trump-kampanjen, kommer det inte att lyckas.”

Debbie Wasserman Schultz, D-Fla. påstår samma sak och Chuck Schumer sade att Trump har begått ett stort misstag.

Elijah Cummings begär omedelbart förhör:
"White House skyddade redan [före detta nationell säkerhetsrådgivare] Michael Flynn genom att vägra att överlämna ett enda dokument till Congress och nu avskedade presidenten den enda oberoende person som gjorde sitt bästa  för att utreda president Trump och hans [2016] kampanj över påståendet om samarbete med Ryssland. "

Finns det någon som kommer att ställa dem till svars för vad de sagt tidigare?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.