19 maj 2017

“Jag kommer inte att förlåta”


Svenska myndigheter har beslutat att lägga ner utredningen mot WikiLeaks grundare Julian Assange,  som för att undvika utlämning, har bott i Ecuadors Ambassad i London sedan 2012 .

"Vi gör inga uttalanden om skuld," säger överåklagare Marianne Ny, enligt BBC.
Hon tillade: "Det är min bedömning att överlämningen inte kan genomföras under en överskådlig tid"

WikiLeaks spelade en viktig roll i USA: s presidentval, genom att publicera drösvis med hackade e-mails från Hillary Clinton-kampanjen och andra Dem.grupper. Många utpekar Ryssland som källa till hackningarna i en kampanj att påverka valet.

Trump-administrationen har signalerat att den förbereder anklagelser mot Assange, vilket ledde till att WikiLeaks påminde Trump att han under sin valkampanj  proklamerade "Jag älskar WikiLeaks" .
Men nu låter det annorlunda. Om Assange lämnar ambassaden befarar jag att han är en död man.

Nyheten om Assange kommer samma vecka som frisläppandet av Chelsea Manning, en tidigare armé-analytiker som gav WikiLeaks tusentals dokument om Afghanistan och Irak-krig.

Julian Assanges advokat Juan Branco ber franska presidenten Emmanuel Macron att ingripa till stöd för Assange.   Han vill att Macron ska hjälpa Assange att lämna Ecuadorean Embassy i London.
Branco säger: "Vi behöver ett politiskt ingripande för att få ett slut på denna situation. Assange är den enda politiska fången i Västeuropa."

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Tror inte att Assange är den enda politiska fången. I Tyskland med flera "demokratiska" länder sitter fångar vars enda "brott" är att tänka högt. /Lennart
https://www.youtube.com/watch?v=NM5XIVoX9n4

Anonym sa...

Good Julian, never forgive never forget! Sue the "shit" out of the prosecutor Ny and/or the totally corrupt Swedish state... You have at least my blessing for what it is worth.
A true Viking

Berit sa...

Planen var att hitta på någonting som Sverige kunde åtala Assange för och arrestera honom. Vad det var spelar ingen roll eftersom han skulle utlämnas till USA. Enligt Sveriges lag kan man utlämna en person även om han inte åtalats för ett brott i det land han ska överlämnas till.
Han är australiensare och kan inte åtalas för förräderi i USA där han inte är medborgare.
Hela historien luktar skunk!

Anonym sa...

Marianne Ny har skämt ut Sverige för all framtid och den "Humanitära Stormakten" har sorgkanter.
Marianne Ny har dragit på hela historien för att garantera sin privata och personliga välfärd på skattebetalarnas bekostnad.
Fattar inte hur hon kan låna sig till jobbet!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.