03 maj 2017

Olagligt att vara utan bostad


Ska vi göra det till att lagbrott att inte ha ett hem och helt enkelt kasta alla bostadslösa i fängelse så att vi inte behöver se dem?
Det låter otroligt men i ett dussintals stora städer över hela USA är det vad som händer. I många stadsområden kan man bli skyldig till "allmän camping" och hamna i fängelse.  I vissa städer är det också ett allvarligt brott att "blockera en trottoar” eller skapa någon form av "tillfällig struktur för mänsklig bostad”.
 På många platser har man också bestämt att det är olagligt att ge mat till hemlösa om man inte har ett officiellt tillstånd. Eftersom den amerikanska ekonomin försämras kommer antalet hemlösa att fortsätta växa och problemet blir bara värre.

Målet med många av dessa lagar är naturligtvis att tvinga de hemlösa att gå någon annanstans.
Men allt eftersom dessa lagar införs på fler och fler ställen över hela nationen, kommer det snart inte att finnas många platser kvar där det faktiskt är lagligt att vara utan bostad.

En stad som starkt kritiseras för att passera extremt stränga lagar är Houston. Där är det också olagligt för de hemlösa att använda någon form av material för att skydda sig från vind och regn.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.