21 maj 2017

Som man bäddar…


Ett mindre flick-college i Oakland, Kalifornien, som valde att ändra sina intagningsregler för att inkludera transgender män, är nu i en ekonomisk nödsituation efter att beslutet visade sig vara ett stort misstag. Det verkar som om skolans "banbrytande" beslut inte var tillräckligt för att hålla skolan igång.

Daily Caller rapporterade om de aktuella problemen vid Mills College, som år 2014 blev den första flickskolan som tillåter transgender män att ansöka, men nu är institutionen tvungen att offentliggöra att de har ett budgetunderskottet på 9 miljoner dollar, vilket representerar cirka 16 procent av skolans årliga budget på 57 miljoner dollar.

Universitetet uppmärksammades år 2014 när de meddelades att det skulle börja acceptera ansökningar från studenter som identifierade sig som kvinnor men inte var födda som kvinnor - och det även om individen i fråga inte hade genomgått “selektiv kirurgi”.

Beslutet visade sig emellertid vara en ekonomisk katastrof för skolan och nu ser man fram emot mängder med permitteringar. Även professorer med “fast anställning för livet” sk. tenured, måste avskedas.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige hade naturligtvis "socialisterna" räddat institutionen med hjälp av utplundrade skattepengar.

elina sa...

Jag gick i flickskola men där var kvalitén så hög att elever slogs för att få komma in genom intagningsprov. Man betalade terminsavgift och sina böcker. Sedan la man ner skolan när andra vindar började blåsa. Det var diskriminerande att ha flick- och pojkskolor samt intagningsprov. Nu är de skolan en vanlig skola och ingen slåss för att få komma in. Skatten står för ekonomin. Lärare kan vara vem som helst, inte disputerade som alla var på min tid.
Är det bättre nu? Jag har mina tvivel även om jag inte tycker om att skilja flickor och pojkar i skolan.

Berit sa...

Den privata sektorn utbildar otaliga miljoner människor i utvecklingsländerna, till en bråkdel av kostnaden för statliga skolor och med mycket bättre resultat, enligt James Tooley och Pauline Dixon vid Newcastle Universitys E.G. West Center.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.