17 maj 2017

Stjälper i stället för hjälper


En undersökning har gjorts av Forbes om hur välmenande välfärdsprogram håller svarta amerikaner tillbaka.
Minimilöner kan lyfta inkomster för personer som redan har anställning, men de stoppar ett oproportionerligt antal svarta från att komma in på arbetsmarknaden.
Kvotering till högre utbildning syftar till att hantera tidigare diskriminering, men resultatet är att färre svarta tar examen. Elever som antas utifrån sin hudfärg i stället för kvalifikationer, kan ha svårigheter vilket leder till låga betyg och att de hoppar av utbildningen.

 Samma sak ser vi inom andra områden alltifrån kriminella lagar, som gör svarta stadsdelar farligare, till politik som begränsar skolvalet, utifrån en felaktig övertygelse att charterskolor skadar de traditionella statliga skolorna, där de flesta låginkomsteleverna går.

Mellan 1940 och 1960, före Great Society-programmen och rösträtten, och i en tid då svart politisk makt var nästan obefintlig - minskade fattigdomen bland svarta från 87% till 47%. Men när man införde Great Society-programmen mellan 1972 och 2011 -  kan man knappt se någon minskning vad gäller fattigdom  -   från 32% till 28%,  vilket ändå är tre gånger mer än vad man fann bland den vita befolkningen 1972.

Data visar att 93% av svarta mordoffer dödas av andra svarta, men när alla köper Black Life Matter-myten att det är poliser som dödar unga svarta män, kommer vi aldrig att kunna ändra något och lösningarna kan inte komma från Washington utan från svarta människor.
 Bekräftande åtgärder och kvoter hjälper de främst den svarta medelklassen, inte underklassen - den har tappat fotfästet.Medborgarrättsrörelsen har blivit en industri.  Vänsterpolitik/socialism har lyckats övertyga svarta att de ska se sig själva som offer.

Också: How the Great Society harmed blacks

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm... Kan det vara så att om man gör en felaktig problemanalys då förordar en problemlösning som inte åtgärdar det verkliga problemet utan problemet som inte existerar i den felaktiga problemanalysen?

Resultatet för det verkliga problemet uteblir då som ett resultat som bekräftas i artikeln...

Vi kan se paralleller till det som beskrivs i denna artikel med hur våra "politiker" försöker att förekomma t.ex liknande terrorattacker som den senaste i Stockholm nyligen. Fokuseringen verkar nu ligga på att placera ut betongklumpar på gator som kan vara ett riskområde för en ny lastbilsattack.

Problemet är enligt "politikerna" antingen lastbilarna och/eller avsaknaden av hinder/betongklumpar på gågator och torg. Detta istället för att angripa de verkliga orsakerna nämligen människor med en ideologi som förespråkar mord på oss infidels med vilket medel som helst.

Den enda korrekta och verkningsfulla åtgärden är att minimera eller helt se till att individer som bejakar sig till denna ideologi inte finns i vårt land samt förbjuda denna ideologi i alla dess former i väst. Allt annat är verkningslöst och detta kommer att visa sig i nära framtid tyvärr...

Enligt Sun Tsu är det första man måste göra för att vara framgångsrik i "krigföring" korrekt identifiera fienden... Detsamma gäller samtliga problem oavsett område...

Mvh


Berit sa...

Huvudet på spikenm Mvh!

"En självbärande döds-spiral logik:
1. Ge oss pengar, så ser vi till att farliga och problematiska saker inte händer.
2. Varje farlig sak som händer visar att vi behöver mer pengar."

Anonym sa...

@Berit,
Ville inte vara oartig i min förra kommentar, missade bara lägga till mitt "Alias" i hastigheten...

I dagens Sverige, alltså "Nordkorea Light", kan all invandrar relaterad brottslighet förklaras under paraplyet "Socioekonomiska" orsaker... Alltså inte identifieras alls med resultatet "Noll"...

Mvh
Kurtan

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.