23 maj 2017

Vi fick vad vi röstade på


Den gamla regeln i affärer var att man ska omge sig med de människor som är starka inom det område där man själv är svag.  Trumps styrka är att han är affärsman och på den fronten har han klarat sig bra sedan han tillträdde.
Andra områden som militären, utrikespolitiken, NSA, FBI, lämnad han över till personer som skulle klara jobbet utan att ständigt övervakas. Några av dem har hittills klarat det bra, andra verkar bortkomna och några misslyckades fullständigt.

Trump verkar utgå ifrån att om en person är kunnig, utbildad, erfaren och välrenommerad, är  han också hederlig och därför en värdefull tillgång, men det antagandet har visat sig felaktigt och kanske Trumps största svaghet.  Inledningsvis var den svagheten styrd i detalj av Steve Bannon, en man med erfarenhet och styrka och insikt, men sedan stafettpinnen lämnats över till mågen Jared Kushner har Trump hela tiden varit på defensiven.

Defensiva handlingar kan vara på sin plats ibland men de vinner inte matchen  - inte i schack, inte på slagfältet, inte i fotboll.
Kushner själv har legat lågt, men det är hans jobb att hålla Trump fokuserad och borta från Dems. fällor och hysteri.

Media, i synnerhet Washington Post, NY Times och CNN, anser att de är mer kvalificerade att avgöra hur det här landet ska drivas. De verkar ha tagit över rollen att styra USA och tala om för oss vad vi vill, hur vi vill ha det och att vi vill ha det precis just nu.

 Konservativa, progressiva, gröna, liberala…alla känner sig skyldiga att tala om för Trump och hans anställda hur de ska hantera sina uppgifter och vad de gjorde för ”fel".
Karl Rove ... "Detta är vad Trump borde ha gjort ..." Ann Coulter ... "Trump är inte den hänsynslösa affärsman som vi blev lovade ...

Men det är vad han är!  Han är affärsman när han förhandlar affärer med "affärsmän". Men The Swamp är inte ett styrelserum;  det är ett girigt träsk fylld med missnöjda narcissistiska alligatorer.
  De arbetar inte utifrån en plattform av logik eller ärlighet eller respekt -  de arbetar bara för en sak -  att bli omvalda så att de kan fortsätta att leva i “The Swamp”.  Jag tror att Trump har missat det.

De älskar att prata om hur lite de tjänar, men märkligt tycks de lämnar Washington med bankkonton som miljonärer och hus väl värda flera miljoner. Och givetvis är deras deklarationer en "privat sak".

Jag håller inte med om särskilt många av president Trumps beslut,  men han har tillgång till information som jag inte har.
Men kanske Trump borde fokusera på det han kan bäst - näringslivet.
Enligt opinionsundersökningar och media på båda politiska sidor var JOBB nummer ett på önskelistan  - och Trump är medveten om det, men allt tar tid och tålamod.
Det tog Obama 7 år att ge oss Obamacare - och det var och är en legendarisk soppa.

Muren? Skattereform? Ny sjukvårdslag? De var alla en del av “det extra”, men kom ihåg,  JOBB var först på listan för “The People”.
I dataåldern är vi bortskämda med att allting händer omedelbart. Men i den verkliga världen - i affärer, är det inte så och har aldrig varit.
Vi ville ha en kunnig affärsman, och det är exakt vad vi fått.

2 Kommentarer:

Martin sa...

Skitsnack. Systemet är paj. Systemet är övermoget och oligarkin har lärt sig att spela det så att inget folkstyre finns kvar. "vi" och "röstade" är meningslösa termer.

Berit sa...

Jag försöker vara lite mer positiv och optimistisk ibland

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.