08 maj 2017

de Gaulle, mars 1959


Winston Churchills observationer om "Muhammedanismens förbannelser" i “The River War” har citerats många gånger men de Gaulles iakttagelser är inte så kända.
Citatet från de Gaulle angående Algeriets självständighet hade jag inte sett tidigare. Här är en översättning.

"Det är mycket bra att det finns gula fransmän, svarta fransmän, bruna fransmän. De visar att Frankrike är öppet för alla raser och har en universell kallelse. Men [det är bra] under förutsättning att de förblir en liten minoritet. I annat fall skulle Frankrike inte längre vara Frankrike. Vi är fortfarande främst ett europeiskt folk av den vita rasen, grekiska och latinska kulturen och den kristna religionen.

    Berätta inte sagor! Muslimer, har ni sett dem? Har ni sett dem med deras turbaner och djellabas? Man kan se att de inte är fransmän! De som förespråkar integrationen har hjärnor som en kolibri. Försök att blanda olja och vinäger. Skaka flaskan. Efter en sekund kommer de att separera igen.

    Araber är araber, fransmän är fransmän. Tycker ni att den franska staten kan absorbera tio miljoner muslimer, som i morgon blir tjugo miljoner och nästa dag fyrtio? Om vi integrerade - om alla araber och berber i Algeriet ansågs som fransmän -  skulle ni ftillåta att de bosatte sig i Frankrike, där levnadsstandarden är så mycket högre? Min by skulle inte längre kallas Colombey-The-Two-Churches utan Colombey-The-Two-Mosques."

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Vi havde en gang en Churchill og en de Gaulle, men så kom Olof Palme, Barroso, Mogherini, Juncker, Blair, Cameron, Merkel, og nu Macron, - og Europa blev overdraget til muslimerne.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.