25 juni 2017

Illinois drunknar


Illinois är i dåligt skick.
Det är väl inte så dåligt i och för sig, det är ju trots allt "The Land of Lincoln" och det finns gott om bra människor där, särskilt på landsbygden.
Det är inte deras fel att Chicago finns där. Det är en stad som är känd för sin korruption och utsvävningar och nu finns det inte tillräckligt av “andra människors pengar.”
 De kan inte längre täcka kostnaderna för att hålla staden i gång, om de samtidigt ska betala de enorma pensionerna - och de måste göra de göra eftersom det är inskrivet i statens konstitution.

 Staden registrerade 762 mord förra året - en ökning med 59,4 procent över 2015, och det högsta antalet sedan mitten av 1990-talet - och vad är borgmästaren Rahm Emmanuels lösning på den höga mordfrekvensen i hans stad? Han kräver ännu fler vapenlagar.

Hans lösning på den finansiella krisen är att öka skulden.

För att försöka  rädda sitt skadade rykte och visa sig präktig, fördömde han president Trump för dennes ståndpunkt vad gäller ”klimatförändringen."  I stället för att göra något åt de gigantiska problemen i sin egen  stad, trumpeterar han klimatförändringens trams.
Hej Rahm-du kan inte ens rädda Chicago och du tror att du kan  rädda "planeten". Rahm lovade att hans “sanctuary city” kommer att rätta sig efter Paris Climate Change Accord oavsett.
Chicago är också en "fristad", där illegala invandrare skyddas och stöds och man struntar i federal lag.

Höga skatter, statlig styrning in i minsta detalj och ett kroniskt överskridande av budgeten kan hjälpa de socialistiska politikerna att framstå som generösa på kort sikt, men det förstör invånarnas välstånd på lång sikt. Socialismen eller progressivismen eller vad man vill kalla det,  fungerar aldrig bra på lång sikt. Vi ser hur det misslyckats  i Venezuela och Puerto Rico. Chicago kommer att bli nästa misslyckande och dra Illinois med sig.

3 Kommentarer:

Arne sa...

Liberalism is a mental disorder. Tror det var Michael Savage som sa det.
Samma kan sägas om Socialismen.
//Arne

Martin sa...

Hur ser förhållandet mellan Illinoi och Chicago ut? Kommer resten av staten behöva betala för Chicago?

Berit sa...

Det talas om att Illinois kan gå i konkurs, vilket kan erbjuda en ny start och de tillgångar som ev. finns kan delas upp bland de som står i kö för att få betalt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.