23 juni 2017

Människor i förvirringen


World Refugee Day konstaterar att  65,6 miljoner människor är ”fördrivna“ (flyktingar) i världen på grund av pågående våld ... Vart ska de ta vägen och vad görs åt det?

 Afrika leder stort i denna kris men det beräknas att det totala antalet fördrivna personer / flyktingar från Syrien är över 6,3 miljoner. Från Afghanistan beräknas antalet vara över 7,6 miljoner. Och USA har fräckheten att påstå att man ”räddade Syrien" från den brutala Assad-regimen ...

I södra Sudan har ett inbördeskrig under de senaste 3 åren tagit över 300 000 liv och tvångsförflyttat  3,5 miljoner människor.  Hungersnöden är enorm, uppskattningsvis svälter 6 miljoner och “etnisk rensning” är grundstenen. När man läser om orsaken till striderna är det lätt att förstå att det kan skapa hat mot USA.

De flesta "fördrivna" afrikaner tar sig till Etiopien, Kenya och sedan till Turkiet och Europa om de har tur.  Men om Tyskland inte kan hantera 1 miljon flyktingar, hur ska då resten av Europa kunna absorbera miljontals människor. Självklart kan det inte det. Att flyktingkrisen är Europas ansvar motiveras av en alternativ agenda.

De långsiktiga effekterna av EU:s socialistiska styre har resulterat i en snedvridning som skulle kunna leda till en ekonomisk kollaps.  Utan en växande befolkning upplever varje land i Europa en ökning  i åldersgruppen över 65 år och brist på arbetare för att stödja dem. Ett felaktigt manipulerat tänkande var att ta in flyktingar och träna dem till att bli en fungerande arbetskraft, vilket inte har fungerat - och kommer aldrig att fungera.

Chansen är liten att man ska kunna smälta samman två konfliktkulturer.   De kulturella skillnader som behandlas när man försöker införliva  mellanöstern och afrikanska kulturer i Europa, omfattar allt från våldtäkt till incest, från hedersmord, könsstympning, pedofili och från terrorism till massaker. Och i processen utplånas systematiskt den tyska kulturen, den franska kulturen, den svenska kulturen eftersom dessa kulturer är “kränkande” för nykomlingarna.

Innan vi “räddade” Syrien och skapade fattigdom och död, blev president Assad "anklagad" för många grymma brott, av vilka inget av dem någonsin bevisats, och alla är fortfarande  "påstådda". Vad vi inte verkar förstå är att kulturer tar bäst hand om sig själva. Genom att försöka “rädda” Syrien skapade vi ett massivt kaos som bara växt.
Nu talar FN om hur mycket pengar alla andra länder måste hosta upp för att bygga upp Syrien så att alla de återstående 13 miljoner människorna kan återigen leva lyckligt - fast under en regim som FN valt.

Det senaste påståendet är att Assad nu samarbetar med al Qaida och ISIS. Syftet med detta är att skriva om historien. ISIS var inte i Syrien förrän regimen förklarades icke-önskvärd av USA och koalitionskrafterna och lämnade ett vakuum för ett övertagande. Dessutom nämner man inte det dödligt fientliga förhållandet mellan sunnis och shias. Assad är en Alawite, eller Shia, ISIS är Sunni. Den dominerande uppgiften för  ISIS är att döda Shia och kristna. De sunniska nationerna i Mellanöstern ville ha en sunni som styr i Syrien.

Europas mani att rädda alla dessa flyktingar åstadkommer väldigt lite för att lösa problemet och mycket för att skapa nya problem. Den uppenbara lösningen borde vara att backa och sluta förstöra hela länder, skämmas över vårt dåliga omdöme och ta i tu med att återuppbygga Syrien.

På grund av andra länders inblandning är Syrien tyvärr mer komplicerad eftersom ISIS nu kontrollerar delar av landet. Så tills ISIS elimineras är återuppbyggnad ett enormt slöseri med tid och pengar.  Men FN är inte heller känt för sina "beslutsfattande färdigheter".

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Innan USA, Turkiet, Saudiarabien initierade det s.k inbördeskriget i Syrien 2011 (som aldrig varit ett inbördeskrig) så var Syrien landet man flydde TILL för att få skydd undan alla krig och religiös förföljelse i Mellanöstern. Detta förtigs givetvis av media vars agenda är att hålla igång krigen och demonisera Assad. Att kriget i Syrien har en politisk agenda är ju solklart för den som studerat vad som skett medan folk i allmänhet bara läser lögnerna som media matar dom med...precis som vanligt alltså.

Benny

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.