26 juni 2017

U.S. temperaturmätningar är opålitliga


En kritisk kugge i maskineriet som driver teorin om global uppvärmning är en liten vit låda inte långt ifrån där vi bor.  Inuti lådan sitter en termometer som mäter den lokala temperaturen, som i sin tur blir en del av ett dataspår för övervakning av klimatförändringar på jorden.

Men det finns ett problem: Nästan varje enskild väderstation som USA:s regering använder för att mäta landets yttemperatur påverkas av andra faktorer.  Givare som ska vara “neutrala” utsätts för påverkan från andra  värmekällor, alltifrån avgasrör och soptunnor till skorstenar och gravar.


Under de senaste tre åren har en grupp lekmän besökt och fotograferat nästan alla väderstationer för att avgöra om de har placerats rätt. 
Vad de hittade är ett anmärkningsvärdt åsidosättande av regeringens egna regler:
 90 procent av sensorerna är för nära potentiella värmekällor för att godkännas,  inklusive några mycket underliga platser:

En sensor i Tahoe City, Calif. sitter nära en asfalterad tennisbana och en tunna där man bränner skräp.

En sensor i Redding Calif. sitter i en låda tillsammans med en glödlampa som alstrar värme


En sensor i Marysville, finns på en parkeringsplats vid en brandstation intill utblåset från en luftkonditionering, ett mobiltelefontorn och en grill.
Länken går tillbaka till en äldre artikel men många av dessa mätstationer är fortfarande i bruk.

Mer här

2 Kommentarer:

robban sa...

ungefär i samma veva som hockeyklubban kom till så skrotades en hel hög med stationer på hög höjd. tror den infon finns på orginalsidan, var inne på den för en massa års sen där de listade alla stationer med grafer och allt sånt var faktiskt den sidan som fick mig att titta närmare på hela klimatscamen

Anonym sa...

Wow! In the end I got a web site from where I be capable of genuinely take valuable information concerning
my study and knowledge.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.