28 juli 2017

1.6 miljarder till Muren

Under valkampanjen var en av Donald Trumps populära fraser: "Vi ska bygga en mur, och vi ska se till att Mexiko betala för den” .
 Democrats gick upp i limningen och de som stöttade Trump älskade det.
Här ställer Wolf Blitzer frågan till Trump under en av debatterna:Det återstår att se om den mexikanska regeringen kommer att betala för muren, men The House gjorde framsteg i går när de beviljade 1,6 miljarder dollar till projektet

Röstningssiffrorna var  230-196. Republicans har undvikit att rösta direkt om den kontroversiella muren och pengarna har bakats in i ett mer omfattande paket.
     Trump lovade vid nästan varje rally att Mexiko skulle betala för muren. Mexiko sa nej, och att amerikanska skattebetalare måste tillhandahålla pengarna.
     Democrats sade att de skulle stoppa bygget om de hade fått chansen. Idén är impopulär bland de  mer “moderata” Reps.  och de som representerar distrikt med stora invandrargrupper.
     Pengar för muren är en del av ett bredare program om 788 miljarder dollar som ska finansiera försvars-och veteranprogram.

 Vänstern gör sitt bästa för att hindra Trump att infria sina kampanjlöften, men det här löftet var hörnstenen i hans kampanj ... och det ser ut som att han tänker hålla det.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.