06 juli 2017

Blev Amelia Earhart tillfångatagen av japaner?

Ett nyligen upptäckt fotografi har väckt intresset igen för Amelia Earharts försvinnande 1937 och en handfull experter tror nu att den berömda flygaren faktiskt överlevde sin sista flygning och tillfångatogs av japaner.

    Kort efter midnatt den 2 juli 1937 klev Earhart ombord sitt Lockheed Electra-plan i Papua Nya Guinea och flög iväg in i den mörka, dimmiga natten.

    Tillsammans med sin navigatör Fred Noonan flög den 39-årige piloten österut mot Howland Island, en liten ö i centrala Stilla havet. Det var den sista biten av hennes äventyr  - att flyga jorden runt längs ekvatorn - en maratonflygning på  29 000 miles.

    Och plötsligt försvann hon.

    “Vi har lite bränsle“, sade Earhart i vad som tros vara hennes sista radio-sändning till en kustbevakningsbåt , som hjälpte till med navigeringen. "Har inte kunnat nå dig via radio. Vi flyger på 1000 fot. "

    Frågan om vad som hände med Earhart och Noonan har gått obesvarad i 80 år.

    Nu har Shawn Henry, en tidigare verkställande biträdande direktör för FBI - och History Channel - gjort en två-timmars dokumentär om Amelia Earhart,  för att försöka besvara den frågan, “The Lost Evidence”, som har premiär söndagen den 9 juli kl 21.

Ett nyligen upptäckt fotografi,  som påstås föreställa Earhart några dagar efter att hon kraschade på den avlägsna atollen i södra Stilla Havet,  är grunden till Henrys uppseendeväckande teori om att det var en mörkläggning från regeringshåll som strider mot den allmänt accepterade idén att hon dog efter att bränslet tog slut och hon  kraschade i havet.

    "Det här förändrar absolut historien", säger Henry, som ledde ett team av utredare som undersökte en rad bevis, inklusive plandelar som fanns på en avlägsen Stilla havsö. 
    "Jag tror att vi bevisat att hon överlevde kraschen och tillfångatogs av japanerna på ön Saipan, där hon till slut dog."

Hela historien här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.