04 juli 2017

Fira Frihet, inte Staten


När vi samlas idag med familj och vänner för att fira den 4 juli, bör vi komma ihåg att det är inte Staten USA vi firar utan självständighetsförklaringen från Storbritannien  - ett modig handling inspirerad av en önskan om frihet.

Kolonisterna som gjorde uppror mot den brittiska kronan var bland annat missnöjda över beskattningen. Ändå var den totala skattebördan ungefär 1-2% av inkomsten.
 241 år senare kräver Washington mer av våra pengar än vad King George någonsin kunde drömma om.
Och vad har vi fått för slantarna? En federal regering som är större och mer förtryckande än före 1776.

Titta bara på NSA-övervakningen.
"Whistleblowers" som William Binney och Edward Snowden, har avslöjat att USA:s underrättelseverksamhet inte skyddar oss från utlänningar som försöker förstöra vårt sätt att leva.  I stället övervakar de våra elektroniska kommunikationer som lagras i stora datanät. Vem vet hur dessa data kommer att användas mot “regimkritiker” i framtiden. 

Vi kan inte förvänta oss att det som finns i våra datorer eller våra telefoner är privat.  Om regeringen vill se vad vi gör, har de när som helst möjlighet att göra det.  Ändå säger folk: “Jag har ingenting att dölja så…”

 Edward Snowden gjorde en bra jämförelse: “Att säga att du inte bryr dig om integritet,  eftersom du inte har något att dölja, är detsamma som att säga att du inte bryr dig om yttrandefrihet eftersom du inte har något att säga."

TSA är ett annat frihetsberövande monster.
Friheten att resa är fundamental och Fourth Amendment ska skydda  oss mot undersökningar och konfiskering som saknar grund - det är landets lag.  Men om du vågar utöva din rätt genom att köpa en flygbiljett, behandlas du som en Guantanamo -fånge.  TSA-agenterna utför  handlingar som skulle vara brottsliga om de gjordes av någon annan,  men det törs man inte ifrågasätta.  Men många amerikaner tror fortfarande att detta är vad som krävs för att vara "säker".

 Den amerikanska regeringen spenderar mer på sitt militära imperium än de flesta av världens länder tillsammans.   Den  så kallade dödliga fiende Ryssland spenderar tio cent för varje dollar vi spenderar på krigsvapen. Men vi får oss inpräntat att vi måste spendera mer!
Tänk bara vilka fantastiska, fredliga, vetenskapliga upptäckter som skulle kunna göras av privata forskare, i stället för att som nu fundera ut hur man ska göra slut på livet på jorden.

Tänk också på Federal Reserve.  Sedan det skapades 1913 har amerikanska dollarn förlorat cirka 98 procent av sitt värde. Är förstörelsen av valutan en grym form av tyranni, som hårdast drabbar dem som minst har råd med det?

Det är dags att förklara vårt oberoende från en förtryckande regering som försöker kontrollera våra pengar och våra liv,  på sätt som kolonisterna inte ens kunde tänka sig när de gjorde uppror mot Britterna  år 1776.
Vi måste återkräva andan av självständighet.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag hissade min Amerikanska flagga i dag för att demonstrera mot socialistisk kollektivism, världens och mänsklighetens undergång. Fin sammanfattning Berit, tack för det.
SU

Anonym sa...

Johnny big b • 3 hours ago on Breitbart

1st independence day was July 4th 1776,, it was against the British royalty ,,, our 2nd independence day was 240 years later on November 8th 2016 ,, it was freeing us from the royalty of Washington DC.. trump is the Washington of our are era ,, life is great again

Anonym sa...

USA er årsag til konflikterne i Mellemøsten. Først fjernede de Sadam Hussein, efter CNN's efterretninger om masseødelæggelsesvåben. Så fjerne de Gadaffi, fordi han havde olie, amerikanerne gene ville have fingre. Hvordan ser der ud i Irak og Libyen i dag? Og så bliver Putin udnævnt til den store skurk. Hvornår går amerikanerne efter Putin, og udløser en verdenskrig?

Argus sa...

Nej, orsakerna till konflikterna i Mellanöstern är äldre än Amerikas förenta stater och till och med mycket äldre än upptäckten av Amerika. Den är till och med äldre än Islam även om både Islam och USA har förvärrat dem.

OnT: I Sverige firar vi konungariket istället för svenska folket eller nationen som [än så länge] utgör en majoritet (nation är ett kollektiv som delar ursprung, kultur och språk).

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.