03 juli 2017

“Hälsovård”


USA hade fem statliga program inom hälso- och sjukvården innan Obama blev president:  Medicare, S-CHIP, Medicaid, VA (veteranernas) och Indianernas.
 Men Obama behövde bli ihågkommen för någonting annat än att han var landets första “svarta” president,  så han tyckte att alla skulle få samma hälso-och sjukvård som de inhemska amerikanerna på reservaten.

Nu påstår Dems. att “Amerika fortsätter att vara splittrad över hur man kan gå vidare vad gäller hälsovård”

Det tvivlar jag på.  De som har sett priser och självrisker gå upp katastrofalt -  eller har upplevt att försäkringsbolaget flyttat till en annan Stat, eller att deras försäkring inte längre täcker en allvarlig sjukdom - vill ha något bättre än den federala regeringens övertagande av 1/5 av ekonomin.
Det finns ingen konkurrens för att hålla priserna nere och sjuka människor hotas med fängelse och böter.

Det vi hör och ser på sociala media, på Fox, på CNN är lögner.
Dem.-politiker fortsätter att haspla ur sig samma skrämseltaktik, trots att Obamacare är det värsta i försäkringsväg som vi någonsin sett.

När vi skrapar på ytan och ser lite längre än till bubblorna från korruptionens gyttjepöl -  vad gäller debatten om upphävandet av “Obamacares sjuka system” -  ser vi också bedrägeriet bakom det amerikanska politiska systemet.

Politikerklassen står framför kamerorna och folkmassorna och påstår att deras prioritet nr 1 är att alla amerikaner ska ha “hälsovård" och de vill inte att amerikanerna ska dö av brist på “hälsovård”.
Både Republicans och Democrats har låst fast sig på den tvivelaktiga siffran från Congressional Budget Office, att under Republican Senate’s “Better Care” plan, kommer 22 miljoner amerikaner att förlora "hälso- och sjukvård" och enligt Republican House’s AHCA kommer 23 miljoner amerikaner att förlora "hälso- och sjukvård".
Det här är gallimatias av högsta klass och det visar vilken makt ord-manipulerarna  har över vårt språk och våra tankar.

Varken Obamacare, eller Better Care eller AHCA handlar om hälsovård.  De är socialistiska omfördelningsprogram. Och människor kan och får hälsovård oavsett om de deltar i ett av dessa system.

Hälsovård handlar om hälsa och välbefinnande och friheten att ta hand om sin kropp - eller inte - på det sätt som passar oss.  Inte om vilken typ av över-reglerat offentligt, privat,  byråkratiskt,  politiker-manipulerat system vi tvingas in i.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ju fler offer politikerna kan åberopa ju större är chansen att folket blir förslavat under socialismen.

elina sa...

När mina döttrar bodde i USA köpte jag en försäkring till dem som garanterade även hemtransport vid behov. Jag minns att det var oväntat billigt, men inte vem som gav ut det. De som ordnade resan för studenter ordnade det.
Den ena familjen (Florida) var intresserade av det svenska systemet så jag skickade info och mina skatteuppgifter. De sa till dottern att hon fick inte be några pengar från mig för det fanns inga kvar efter skatter. De skulle sörja helt för henne. Båda två var universitetslärare.

Sedan skadade dottern foten. På några minuter i sjukhuset hade hon en läkare, sjuksköterska och psykolog! omkring sig. Jag fick ett brev från försäkringsbolaget att hon skulle undersökas innan hemresan så allt var bra. De frågade också om jag hade psykisk lidande att ersätta vilket jag inte hade.
Detta var länge sedan, på slutet 90. Men jag var imponerad av systemet.

Berit sa...

Överdrivna förordningar har förstört USA, på många områden, hälso- och sjukvården är inget undantag;
I själva verket är det kanske ett av de värsta exemplen på den skada som för mycket styrning och reglering på felaktiga områden verkligen kan orsaka.
Det finns givetvis en plats för sunt förnuft och normer för vård och så vidare, men systemet har blivit så enormt och tungrott att det krävs fler advokater och portföljbärare än sjukvårdspersonal.

Argus sa...

Debatten i Sverige handlar om "vinster i välfärden". Förvåningen brukar bli stor när jag i olika sammanhang hävdar att det är utmärkt med "vinster i välfärden". Sedan tar folkskolläraren i mig över och jag berättar för den den församlade menigheten att de privata bolagens ersättningar baseras på landstingens kostnader och "vinster i välfärden" innebär att landstingen är ineffektiva och att vi på detta sätt fått reda på det. Jag undervisar vidare att jag inte tror att det beror på landstingens medicinska personal utan på korrumperade politiker och usla chefer och att vi bör göra som Norge och lägga ner landstingen och låta kompetent personal sköta administrationen. En liten fotnot; Det föreligger alltid en risk för "övervåld" och det man kan göra är att vid upprepad sådan ryker legitimationen och ersättningen krävs tillbaka, både i privat såväl som i offentlig vård.

Berit sa...


Alltför många medborgare i både Sverige och USA verkar utgå ifrån att politik och myndigheter alltid är goda och man lämnar över alltmer ansvar till dem att lösa alla problem som uppstår i samhället. Problem som man själv inte ids eller vill ta tag i.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.