22 juli 2017

Tyska media ljuger om flyktingkrisen


I Tyskland, precis som i USA, finns en officiell beskrivning som är godkänd av regeringen och som sedan upprepas som sanning av de journalister som samarbetar med regeringen och vill bli inbjudna till rätt cocktailparty.

Självklart förstår många fler är tidigare att det är tillrättalagt, men media och Staten är fortfarande mycket inflytelserika och kan trycka ner de som erbjuder en alternativ analys.

Det verkar som om "fria samhällen" som Tyskland, UK. och USA bara tolererar tanke- och yttrandefrihet när informationen kommer från ett smalt band av informationsförmedlare.   Titta bara på Brexit!

Kollektivisterna ser med längtan tillbaka på den tid då de hade total kontroll över informationen.
När reportrar fjäskade för FDR och JFK och skrev vad de blev tillsagda.  Det var så mysigt.
Det är vad CNN och MSNBC och Angela Merkel önskar att det fortfarande var.

(TheLokal.de)


När hundratusentals flyktingar anlände till Tyskland 2015 och början av 2016, tog dagstidningar  på sig rollen som "offentliga lärare" i stället för objektiva kritiker av den allmänna politiken, konstaterar ett forskargrupp vid Otto Brenner-institutet, enligt en rapport i Die Zeit den här veckan.

Forskarna, ledda av tidigare Die Zeit-redaktören Michael Haller, studerade tusentals artiklar som publicerades mellan februari 2015 och mars 2016 av ledande dagstidningar, inklusive Bild, Die Welt, Süddeutsche Zeitung och Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Rapporten, som kommer att publiceras på måndag, kritiserar "de så kallade mainstream media" för att ställa upp bakom kansler Angela Merkels öppna flyktingpolitik och för att okritiskt anamma  "den politiska elitens slogans".


Journalister använde slogan Willkommenskultur  för att sätta moralisk press på medborgarna så att de bidrog till att stödja flyktingpolitiken, konstaterar studien.


Människor som kritiserade regeringens politik behandlades av journalister som misstänkta och potentiellt rasistiska.  Samtidigt såg tidningarna det som sin roll att utbilda sådana människor till att bli bättre människor, argumenterar studien.


"De flesta journalister misslyckades i jobbet som de som objektivt ska förklara för sina läsare vad som händer i Världen," sade Haller till Die Zeit.

1 Kommentarer:

Berit sa...

Bodil, kolla din e-mail och "meddelande" på Facebook

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.