24 september 2017

Komedi kommer att förbjudas


När de är färdiga med att riva omkull statyer och byta namn på gator, kan nästa uppgift bli att förstöra alla roliga filmer som Mel Brooks har gjort, eftersom det visar sig att han tänker alldeles fel.
Han är en tanke-brottsling.

"Samhällets dumma politiskt korrekta" idéer  kommer att leda till komedins död“, säger Hollywood-komikern Mel Brooks.
Brooks, som är  känd för en uppsjö av älskade komedifilmer, säger att politisk korrekthet har tagit strupgrepp på komiker.
"Det är inte bra för komedi. Komedi balanserar på en tunn lina och måste kunna ta risker, säger han.
"Komedi är den luriga lilla älvan som viskar i kungens öra och alltid säger sanningen om mänskligt beteende."

Producenten och regissören sa att hans västernparodi Blazing Saddles skulle inte kunde göras i dagens politiska klimat.
Totalitära samhällen är inte kända för sin humor. Har du någonsin hört talas om islamisk humor? Kommunistisk humor? P.C. humor finns inte heller.
PC-knäppisarna kommer att skratta om man förolämpar folk som de inte gillar, men det finns ingen humor i det, bara ondska.

Två av mina favoritfilmer skulle inte heller kunna filmas idag: "The Jerk" med Steve Martin, den bästa film han någonsin gjort i min mening, där han spelar ett fattigt barn i en svart familj, fast han egentligen är vit.

Den andra är “See no evil, hear no evil,” med Richard Pryor och Gene Wilder. En blind och en döv blir vittne till ett mord och tillsammans löser de alla problem.

Jag är gammal nog att minnas ‘norsk-historierna”också men de är kanske fortfarande rumsrena eftersom de gjorde narr av vita människor.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Komedin ÄR redan död! Tur att man har dom flesta av Mel Brooks filmer på DVD. Fast det kanske blir förbjudet att äga dom framöver? Och jag kommer också ihåg Norgevitsarna. Kan tänka mig att norrmännen hade samma om svenskarna. Finnar och danskar också. Och allt var bara på skoj och ingen tog illa upp eller som folk numera blir: kränkta........

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.