25 september 2017

Vanhedra nationalsången och den amerikanska flaggan


Detta kommer att slå tillbaka på Vänstern “big time”.  I går stod mer än hundra NFL-spelare på knä medan nationalsången spelades.

Det var tydligen ett försök att göra något sorts offentligt uttalande om president Trump, men det var ett mycket dåligt sätt att göra det på.  Eftersom Amerikas unga inte har lärt sig betydelsen av nationalsången och flaggan, förstod de flesta av dessa spelare inte ens vad de gjorde.

“The Star-Spangled Banner” och den nationella flaggan är båda symboler som direkt representerar  nationen och som av den anledningen stolt presenteras före stora idrottsevenemang .
Med andra ord, när man visar respektlöshet mot nationalsången eller flaggan, visar man bokstavligen respektlöshet mot Förenta Staterna.
Så vad de här spelarna gjorde i går var som att spotta på alla amerikanska medborgare.

Detta kommer inta att bara stanna inom landets gränser.   Vad som skedde vid NFL-matcherna visas över resten av världen, som kommer att skratta åt vanäran.

Aldrig tidigare har vi sett något liknande:


Demonstrationer spred sig i hela ligan när många spelare bröt sig ur sin rutin genom att gå med i protesterna eller visa tecken på samförstånd.

     Flera spelare från Buffalo Bills, Denver Broncos, New York Giants, Detroit Lions, New England Patriots, New Orleans Saints och Atlanta Falcons var bland de som valde att inte stå under nationalsången. Miami Dolphins, Tampa Bay Buccaneers, Minnesota Vikings, Philadelphia Eagles, Chicago Bears, Indianapolis Colts, New York Jets, Los Angeles Chargers och Green Bay Packers stod i armkrok, men vissa spelare från dessa lag valde att stå på knä.

Det var självklart att miljontals amerikaner blev förolämpade av denna respektlöshet och president Trump var en av dem ...
"Om en spelare vill ha förmånen att tjäna miljoner dollar i NFL eller andra ligor, ska han eller hon inte tillåtas att vanhedra vår storslagna amerikanska flagga  (eller nation) utan stå för nationalsången. Om inte: “DU ÄR AVSKEDAD” . Hitta något annat att göra! "
Jag har inga problem med att professionella fotbollsspelare uttalar sig om president Trump,  men när de öppet och trotsigt visar respektlöst mot hela landet krossar de en linje för mycket.
Det som hände i går var en nationell skam, och de involverade bör omedelbart be hela det amerikanska folket om ursäkt.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

This site was... how do you say it? Relevant!! Finally I have
found something that helped me. Kudos!

Anonym sa...

Berit,
jag tror att detta kommer att slå tillbaka stort. Stora delar av Amerikas befolkning är enormt upprörda över vad Obama gjort med USA. Att dessa överbetalda intellektuella kretiner har mage att trampa på och spotta på hur dessa amerikaner känner inför George Soros och globalisterna, den kriminella bankmaffian etc., etc. kommer att göra att folk tappar lusten att titta på amerikansk fotboll.
Varje dag får vi i mitt hem en dagstidning i brevlådan, men jag har i 15 år känt vämjelse och fysiskt illamående inför att bara öppna den, så jag har inte läst den utan stoppar den gärna i papperskorgen. Min hustru, som inte känner lika starka lustkänslor som jag (det är antagligen en tidsfråga), kan dock slöläsa den varje dag.
Just så tror jag att det kommer att gå för FNL - folk kommer att i hög utsträckning sluta att titta på de lag vars spelare vanhedrar USAs flagga.
/SB

Berit sa...


Håller med dig SB, jag tror inte att NFL någonsin kommer att vara densamma efter det här. De hade redan dåligt rykte och nu kommer fokus under överskådlig framtid att vara på politiska protester snarare än fotboll.
Överallt i Amerika förbjuder man fotbollstränare att säga böner före en match, men att visa respektlöshet för nationalsången är acceptabelt?
NFL kan kanske tycka att detta är “cool”, men sådana här påhitt kommer att kosta dem miljontals dollar.

Ann-Marie sa...

Hur många arbetsgivare tillåter personalen att demonstrera på betald arbetstid?! Detta är betald arbetstid för dom här överbetalda miljonärerna och det är faktiskt "We, the people" som betalar deras löner! Så demonstrera på fritiden, tack!

Anonym sa...

Lyssna här:http://thefederalist.com/2016/09/26/coach-makes-players-face-vets-to-teach-them-to-respect-national-anthem/
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.