03 oktober 2017

Massakern i Las Vegas


Processen att på laglig väg komma över ett maskingevär är väsentligt strängare än processen att bli polis.
Vad vi inte vet vid denna tidpunkt är naturligtvis om maskingeväret inköpts lagligt. Det är ganska troligt att det inte var - att det antingen var olagligt ombyggt  (i så fall är alla bakgrundskontroller värdelösa), eller att det var förvärvat olagligt  (i så fall är alla bakgrundskontroller också värdelösa.)

... För närvarande vet vi inte tillräckligt,  men det hindrar inte vissa personer att politisera och utnyttja denna fruktansvärda händelse för sina egna syften.

Det brukade vara så att mördaren ansågs skyldig till mord som begåtts, men här följer några djupsinnigt nyanserade kommentarer från den härskande klassen.  

Hayley Geftman-Gold, CBS vice president: “Jag är egentligen inte ens sympatisk, eftersom de som gillar country and western-musik ofta är republikanska vapenentusiaster.”(hon avskedades)

Jeff Zeleny, CNN reporter:
"Något annat som jag kom att tänka på är att en hel del av de som gilla country and western troligen är Trump-supportrar."

Lady Gaga:
"Böner är viktiga, men @SpeakerRyan @ realDonaldTrump, det är  blod på händerna på de som har befogenhet att lagstifta. #GunControl agera snabbt."

Michael Black:
"NRA är en terroristgrupp."

Mia Farrow:
"Är vi verkligen okej med att monster och psykiskt sjuka köper maskingevär?"

Politiker måste också utnyttja tillfället.
Hillary Climton:
"Publiken flydde därför att de hörde skott. Föreställ er antalet döda om skytten haft en ljuddämpare, vilket NRA vill göra det lättare att få tag på.  Vår sorg är inte tillräcklig. Vi kan och måste sätta politiken åt sidan, stå upp mot NRA, och arbeta tillsammans för att försöka stoppa detta från att hända igen."

Senator Bob Casey, Pennsylvania:
"Hur många fler föräldrar måste begrava sina barn innan kongressen erkänner behovet av att vidta åtgärder för att minska vapenvåld? #StopTheHate"

Vet någon av dem om Paddock “begick självmord” före eller efter mass-skjutningen? Jag är inte den enda som undrar det.
Vad vi vet hittills är att han var en relativt rik kille utan kriminellt förflutet, inget uppenbart motiv, inga psykiska problem, ingen politisk eller religiös aktivism.
Någonting är fel.  Kanske vi får veta mer i morgon?


10 Kommentarer:

robban sa...

på slutklämmen så var han nog död redan innan skotten började rent logiskt sett och en faktor x verkade i det rummet

elina sa...

Som du skriver det känns fel.

Anonym sa...

Berit,
jag tror inte att det är han som gjort detta. Detta är ett verk av något "Secret Team" inom CIA/FBI utom kontroll för CIAs eller FBIs ledning men under kontroll av The Deep State, dvs. den hemliga eliten "behind the Scenes". De börjar bli desperata eftersom den amerikanska befolkningen ännu inte är avväpnad och fortfarande kan göra motstånd mot elitens övergrepp. Hade Hillary Clinton varit president så hade den amerikanska befolkningen redan varit avväpnad vilket innebär att de är medvetna om att de tappat tempo. Det gäller att snabbt få till stånd en avväpning av den amerikanska befolkningen innan Trump får kontroll över regeringen - och det hastar. Därför blir de här dåden alltmer spektakulära - eftersom de ännu inte lett till någon avväpning av den amerikanska befolkningen.
Allt detta följer samma mönster: man hittar snabbt en påstådd "gärningsman" om vilken man på förhand vet allt, denna dödas eller sätts i fängelse utan att någon hinner offentligt förhöra vederbörande.
Lee Harvey Oswald, Sirhan Sirhan, James Earl Ray etc., etc.
Jag tror inte ett ögonblick att denna man gjort detta utan detta är ett verk av the Deep State.
/SB

Berit sa...

SB,elina,robban, vi verkar alla se det med samma misstänksamhet

Ann-Marie sa...

Det hela är mycket mystiskt och misstänkt. Och så länge motiv inte finns, kan vi bara spekulera.
Men jag lutar nog också åt SBs håll......

Anonym sa...

Berit,
en del av de här dåden är verkliga, men en del är det inte. Dådet i Stockholm var verkligt men dådet i Barcelona var arrangerat. Titta på denna diskussion om "massakern" i Barcelona av en man som bor där.
Massakern påstås ha utförts av en galning som med skåpbil körde utefter den stora huvudgatan i Barcelona och mejat ner folk. Denna gata är vanligtvis proppfull med människor. Och vad visar de få bilder man givit ut ? Folktomt, avspärrade områden, ett fåtal civila som "räddar liv" på de skadade, funktionärer som står och småpratar alldeles invid, uppenbart inte särskilt upprörda eller uppskärrade etc., etc. På mig ger detta intrycket av en "katastrofövning" efter ett "terrorangrepp". Då brukar det se ut så. Sedan sänds detta ut som ett "verkligt" terrorangrepp efter att människorna uppmanats att inte ladda upp några bilder på Internet, vilket några ändå tyvärr gjort, som ni märker av filmen.
Scrolla fram till tidpunkten 32.17 så kommer avsnittet om Barcelona.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1949&v=tOI-WcKV0Gk
/SB

Anonym sa...

"A Patsy"?
http://www.wnd.com/2017/10/shooter-in-bloody-vegas-gun-massacre-was-longtime-federal-agent/
SU

Anonym sa...

Berit,
detta är annan video som visar ett "vittnesmål" från skolskjutningen i Spokane, Washington för någon vecka sedan. Flickan som "vittnar" om det förskräckliga dådet står och ler och är ganska glad trots allt förskräckligt som hänt. Hon berättar att hennes bästa vän sköts i ryggen till höger om henne (leende och smått skrattande). Till vänster hade någon klasskamrat skjutits i huvudet och var död (leende) och så berättar hon så leende om allt förskräckligt som hände som om hon läste upp ett färdigställt manuskript, som om man hade en katastrofövning efter en skolskjutning och hennes uppgift var att vittna inför massmedia. Hennes klasskamrat, som står bredvid verkar inte heller särskilt upprörd.
Denna video fanns upplagd på YouTube.com under URL
[https://vid.me/?ref=dis]
och jag sände den faktiskt till en reporter på en nyhetskanal i USA. Nu när jag tittar på denna fil så är videon borttagen och ersatt med något helt annat, dvs. reklam. Detta om något - att man tagit bort den - är kanske ett tecken på att vi är på rätt spår.
Däremot finns delar av intervjun kvar på denna adress
https://www.youtube.com/watch?time_continue=99&v=eqhFGbnjtDw.
Scrolla fram till tidpunkt 1.38 så får du se lite av vad hon hade att rapportera. Spokane, Washington är FEJK
/SB

Berit sa...

Skrämmande /SB, hur kan någon titta på detta och ta det på allvar?

Det är redan flera videos från Las Vegas som “försvunnit” från nätet, bl.a en filmad av en taxichaufför som klart visade hur ett automatvapen avfyrades ur ett fönster på en lägre nivå.

En video som än så länge finns kvar verkar också bekräfta att det automatiska skottlossningen kom från ett våning som var mycket lägre än den som Stephen Paddock befann sig på.
https://twitter.com/i/web/status/914793975478870016

Här är en till:
https://www.youtube.com/watch?v=4bPwXdUFCxE

Anonym sa...

Berit,
här är en annan video, där man intervjuar den påstådda brodern till den påstådda skytten. Först stavar han fel på sitt påstådda namn med ett urskuldande skratt. Sedan vrider han på sig, ler och skrattar när han försöker förklara att han inte förstår någonting (=berättelsen om den ensamma galningen).
De som lagt upp denna video har också uppfattat detta konstiga beteende men psykologiserar väldigt mycket kring att han inte tyckte om sin bror. För mig framstår det som om han inte alls förlorat någon bror utan att hans uppgift är att låtsas att han är en förvirrad broder till mördaren. Beter man sig så om man förlorat en broder, som dessutom påstås ha mördat 58 personer och skadat 527 ? Nej, inte alls. Detta är en skådespelare
https://www.youtube.com/watch?v=YDOJWzF_trI
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.