10 oktober 2017

Regeringar och vapenkontroll


Alla nationella stater har en sak gemensamt.  De vill att alla de vapen de inte kan kontrollera ska konfiskeras.  Regeringens politiska system fruktar en beväpnad medborgare.  De vill inte ha ett hot mot staten som de inte kan kalkylera och kontrollera.

Mass-skjutningen i Las Vegas har ökat trycket på och från det politiska etablissemanget att begränsa vapen och tillbehör.

Självklart finns det människor som inte tänker och som uppriktigt tror att om man avlägsnar vapen från samhället, eller bara inför en ny lag,  kommer det att göra alla säkrare. Politikerna och de statliga medierna förstår det, och de använder det till sin fördel och öser på med propaganda.

De icke-tänkande människorna - och de som tenderar att ge efter för det överväldigande trycket, att om man förbjuder det ena eller det andra blir det “säkert” - förstår inte att politiker och den styrande makten inte är intresserade av vår säkerhet.  De är intresserade av att ge sig själva mer makt och behålla illusionen att de är intresserade av vår säkerhet och välbefinnande.

Alla moderna regeringar är organiserad brottslighet legitimerad av statens polisstyrka. I sällsynta fall av ärlighet finns det faktiskt regeringsledamöter som erkänner det:

Rep. Jerrold Nadler (D-N.Y.):
"En av definitionerna av en nationalstat är att staten har monopol på legitimt våld. Och staten bör ha ett monopol på legitimt våld."

Avväpning sker både genom ord och psykologisk krigsföring.  

Vi tenderar att acceptera allt regeringen gör eftersom det har gjort det politiskt lagligt och “moraliskt” genom sådana propagandamyter som "demokrati".

All ekonomisk makt, politisk makt och religiös makt är lagstadgad av staten. Staten administrerar systemet genom polisen. Polisen är civil och militär.


Många tror att “demokrati” betyder frihet. Adolf Hitler kallade Nazi Tyskland, “en bra demokrati” och beslagtog medborgarnas vapen.Bara som jämförelse:


2 Kommentarer:

Anonym sa...

En bild med många siffror säger mer än vad Demokrater någonsin kan prestera med lögner!

Berit sa...

Varje hemsk händelse som den i Las Vegas väcker samma känslor och ignorerar samma statistik och skyller på republikans och konservativa.
Kuba har samma mordfrekvens som USA - och tillåter inte personliga vapen. Venezuela har den näst högsta mordfrekvensen i världen. ….Brasilien, Columbia, El Salvador. Honduras, Afrika.
Vad är den gemensamma nämnaren för alla dessa fattiga människor som inte har vapen ?
Korruption. Narkotika. Gäng. Fattigdom.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.