09 november 2017

För ett år sedan


Den 8 november 2016 bevittnade vi det största miraklet i amerikansk politisk historia.
Fram till valdagen försäkrade alla “experter” att Hillary Clinton skulle bli nästa president i USA. Personligen var jag ganska orolig över vad det skulle innebära.

 När Trump chockade världen genom att vinna valet, var det enastående.
Från George Washington till Barack Obama,  har det aldrig funnits en president som helt saknat både politisk och militär erfarenhet.  Donald Trump har brutit denna barriär. Om han kunde bli USAs president var det bokstavligen möjligt.

President Trump har besökt Asien den här veckan, men han tog sig tid att tacka de som röstade på honom i november förra året…

"Grattis till alla" DEPLORABLES "och de miljontals människor som gav oss en massiv (304-227) Electoral College valseger “, tweeted han på onsdagen, med ett foto av sig själv och några medarbetare ombord på Air Force Once.

(“Deplorables = Erbarmliga” var det namn Hillary Clinton gav Trump-anhängare,  som har uttryckt skepsis om klimatförändringar. )

Det har gått 12 månader, men det är fortfarande svårt att förstå vad som hände den där historiska natten. Ingen i de vanliga media trodde att Trump hade en chans, och hans chockseger överraskande hela nationen.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl inget konstigt att Trump vann. "Vanliga media" var ju köpta av korrumperade politiker och det visste den amerikanska väljarna och än så länge har obamafolket inte lyckats med att köpa väljare för en förrädisk så kallad "sjukvårdsreform"!

Anonym sa...

Berit,
kommer du ihåg att jag inte trodde på Hillary eftersom hon redan var "förbrukad". Däremot var jag ängslig för Bernie Sanders eftersom många inte kan stå emot löften om att "alla skall få allting - gratis". Men det är klart att Trump hade kunnat vinna här också.
/SB

Unknown sa...

Tak til Berit for videoen med modtagelsesceremonien i Beijing. Den morgen jeg hørte, at Trump havde vundet, hejste jeg Dannebrog.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.